Test: AGU Essential Vindvest

Fra vores hollandske venner hos AGU har vi her over sommeren og tidlig efterår testet deres vindvest i Essential-serien. Essential-serien er deres bud på en “dagligdagsserie” som består af lækre produkter i klassisk design, til priser hvor de fleste kan være med.

En vindvest kan bruges i flere situationer, men som oftest vil den blive brugt som yderste lag når viden er strid, så man får beskyttelse mod vinden og stadig har høj grad af åndbarhed. Den kan også bruges til at tage lidt nedbør, eller i hvert fald beskytte lidt mere end en jersey.

Essential vindvesten fås i sort, hvid og gul – sidstnævnte giver samtidig en rigtig god synlighed på landevejen, så den er oplagt til brug i den mørke halvdel af året.

Vindvesten er i super tyndt og let materiale, fronten i vindtæt materiale og bagsiden i mesh, så man nemt kan komme af med overskydende varme.

Foran er der en god solid lynlås, og i livet er en smal elastik der holder vesten tæt omkring livet. Den er lidt længere bagpå, så den beskytter den bagerste del af ryggen når man sidder foroverbøjet på cyklen.

Det faktum at den er både let og i tyndt materiale, gør at man uden problemer kan have den liggende i ryglommen, og trække den frem hvis man skal tage en lang nedkørsel, det begynder at småregne eller vejrforholdene bare ændrer sig undervejs på turen.

Vindvesten er ikke vandtæt, men fronten er vindtæt og jeg har i testperioden kørt i småbyger hvis den har beskyttet udmærket mod disse. Vinden tager den fint og med ryggen i mesh er der rig mulighed for at komme af med varmen.

Essential Vindvesten er testet i str. S, det giver en tæt pasform på mine 65 kg. fordelt på 175 cm., men så undgår man også en vindvest der flagrer i vinden og skaber større vindmodstand end nødvendigt. Jeg kunne måske godt have tænkt mig den var en kende længere, den har en tendens til at “kravle” lidt op, så havde den været 5 cm længere havde det kke gjort noget for mig.

Konklusion

Essential Vindvesten giver fin beskyttelse på nedkørsler, når viden bare er strid eller der kommer lidt nedbør. Den er nem at have med i baglommen og designet er let og luftigt, så man ikke føler sig “pakket ind” når man tager den på.

Kvaliteten er virkelig lækker og prisen på knap 350,- virker mere rimelig, selvom det kan synes dyrt for så begrænset mængde materiale. Jeg savner dog en lille lomme bagpå eller mulighed for nemt at komme til ryglommerne i jersey’en indenunder.

Havde den lige været en kende længere, havde den fået top-karakter herfra, ellers har jeg intet at sætte en finger på, den er stadig fast inventar i min ryglomme på ture med ustadigt vejr!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,- / Set til 329,-

8 Funktionalitet

7 Pasform

9 Design

8 Pris

8
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Guide: Sådan gør du din racercykel vinterklar!

Har du også brugt hele sæsonen på at komme i top-form på...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.