Test: AGU Essential Vinterjakke

Fra hollandske AGU har vi de sidste måneder haft lejlighed til at teste deres vinterjakke fra Essential-serien, en serie af rimelig prisbillige produkter hvor man virkelig får noget for pengene.

Design og detaljer

Essential Vinterjakken fås i 2 farver, sort og fluo som er udgaven vi har testet her, fordelen ved sidstnævnte er en meget høj grad af synlighed i trafikken og det giver ekstra god mening i vinterhalvåret.

Materialet er både vind og vandafvisende, det betyder den er ikke 100% vandtæt, men klarer fint en mindre byge eller lign. Til gengæld giver det en bedre åndbarhed end hvis den havde været vandtæt. Den øverste del af ryggen består af et panel i et tyndere og mere åndbar materiale end resten, dette for at sikre at man nemt kommer af med varmen, og så er ryggen jo ikke det mest udsatte sted når man cykler i vind og vejr.

Jakken er med gennemgående lynlås og ved håndleddene er brede afslutninger.

Omkring livet er elastik for at holde den tæt omkring livet, dog uden silikoneprint som man ofte ser. På bagsiden er 3 lommer, 2 mindre i siderne og en større i midten, herudover en lille med lynlås-lukning. Der kan lige klemmes en iPhone 8 i lynlås-lommen og de andre er også forholdsvis små, det kan i hvert fald være lidt svært at komme i dem med handsker på og så er de to yderste modeller ikke specielt dybe. På jakken er reflekterende elementer på bryst, ærme og bagside.

Jakkens pasform kalder AGU for “regular” og en str. S sidder rimelig tæt på mig, 175 cm. høj og 65 kg. Jeg kan godt lide pasformen, den sidder rimelig tæt, uden at begrænse bevægeligheden og så er den lidt længere bagpå for at beskytte optimalt når man sidder på cyklen. Afslutningerne ved ærmerne er lidt stramme hvis man som Jeg cykler med ur, men det er kompromiset når man samtidig ønsker en tæt afslutning så vind og regn ikke trænger ind denne vej. Ellers har jakken en fin længde til mig og ærmernes længde er ligeledes passende.

Jakken er testet i forskellige situationer, både små-køligt og rigtig koldt vejr og kun baselayeren har været udskiftet alt efter temperaturen. Jakken giver en rigtig fin beskyttelse mod kold vind og små-nedbør og man har ret nemt ved at komme af med varmen igen – noget der har stor betydning så man ikke ender med at blive kold af sved.

Konklusion

AGU leverer igen varen, en helt klassisk vinterjakke, uden så mange dikkedarer til en rigtig fornuftig pris. Designet er klassisk og der er masser af refekser til at øge ens synlighed.

Jakken giver rigtig fin beskyttelse mod elementerne og klarer sagtens en mindre byge, selvom den ikke er 100% vandtæt. Vinden har til gengæld ikke en chance, og med lækker opkradset inderside er jakken også fint isolerende.

Lommerne bagpå Essential vinterjakken måtte godt have været lidt større og så mangler jeg måske også silikoneprint på indersiden af elastikken ved livet.

Essential Vinterjakken har en vejledende pris på 669,- men kan findes til ca. 520,- på nettet.

Samlet set et rigtig fornuftigt køb og en god vinterjakke der kan bruges hele vinterhalvåret, med den rette baselayer indenunder.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 669,- / Set til 519,-

Essential Vinterjakken findes også en en Hi-Vis udgave med masser af reflekser!
Funktionalitet 7
Komfort & pasform 9
Design 8
Pris 10
8.5
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Testvindende cykellygter til hverdagsbrug
Det danske forbrugerpanel Tænk har testet en lang række almindelige cykellygter af...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.