Test: AGU Pro Hybrid Jersey

Samlet karakter

Fra Hollandske AGU har vi de seneste måneder i overgangsperioden mellem efterår og vinter, haft mulighed for at teste deres Pro Hybrid Jersey, en “hybrid” mellem en langærmet trøje og en jakke, beskyttelsen fra jakken og komfort og åndbarhed fra trøjen – men hvordan virker det så egentlig i praksis? Læs med nedenfor.

Design og detaljer

AGU’s designlinie er ret diskret, og det samme gør sig gældende for denne hybrid jersey som er udført i sort, med lidt grå print på begge ærmer. Jerseyen er udført i en kombination af nylon, polyester og spandex – dette giver et materiale der kan strækkes ganske meget, for en god pasform. Jerseyen er 100% vandtæt, da den er med tapede sømme, hvilket gør den oplagt til kolde og våde dage. For at optimere åndbarheden er der brugt et andet, tyndere og mere åndbart, materiale på undersiden af ærmerne. Indvendigt er jakken let foret/opkradset med fleece.

Jerseyen er med gennemgående lynlås foran, med vindstop bag lynlåsen. Afslutningerne ved ærmerne er et tyndt opbuk, uden ret meget stræk/elastik, mens der omkring livet er brugt en bred elastik bagpå og en tynd elastik foran, så jerseyen holdes tæt omkring livet. Bagpå er elastikken også med silikoneprint der forhindre jerseyen i at glide op.

Bagpå jerseyen er der 3 ryglommer til pumpe, energi mv., samt én lynlås lomme hvor en iPhone 7 Plus nemt kan ligge. I den midterste lomme er der udgang til høretelefoner, så man kan trække kablet til telefon eller mp3-afspiller indvendigt i jakken, en ganske smart detalje. Ved lynlåsen er der også placeret en refleks, for øget synlighed i trafikken.

Pasform og komfort

Jerseyen er testet i str. S, hvilket er passende til undertegnede 67 kg. fordelt på 175 cm. Jerseyens pasform er ret tæt, hvilket giver god mening da det som tidligere nævnt er en mellemting mellem en jakke og en trøje. Det forholdsvis tynde og ret fleksible materiale gør det også nemt for jerseyen at sidde tæt, så man undgår den flagrer i vinden.

Materialet er både vind og vandtæt, så man kunne frygte for åndbarheden – men den er faktisk ret god i AGU Pro Hybrid jersey da AGU har placeret nogle mere åndbare paneler under armene og så lader materialet også bare stadig kroppen ånde.

Indvendigt er jakken let foret/opkradset, hvilket er med til at give lidt isolering, for jerseyen er ganske tynd, så den er ikke vildt isolerende eller varmende i sig selv, derfor egner den sig også bedst til mellemsæsonen med en god svedtrøje under. Jerseyen er blevet testet i temperaturer fra ca. 10 grader til omkring frysepunktet og dette har været glimrende. Kommer vi under frysepunktet vil den, for mig, blive for tynd og kold – her har jeg personligt brug for lidt mere isolering i yderlaget.

Konklusion

AGU Pro Hybrid er en langærmet jersey til den såkaldt “mellemsæson”, eller bare alle de dage hvor temperaturer er et sted mellem 10 og 0 grader og hvor det måske både blæser og regner, altså en ret lang sæson i Danmark. Jerseyen har et ret diskret, men pænt design efter min mening og så er pasformen og komforten altså bare i orden. Den sidder godt, er behagelig at kører med og så giver den en rigtig god beskyttelse, uden at man må gå helt på kompromis med åndbarheden.

Jerseyen har ikke et hav af fancy features, men er bare gennemført og med super praktiske detaljer. Det eneste jeg kunne ønske mig anerledes var at afslutningerne ved ærmerne var med elastik, så jerseyen var lidt nemmere at få af og på, det er dog i småtingsafdelingen set i det store billede.

Pris og tilgængelighed

Set til 749,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.