Test: AGU Pro Winter DWR bibtights

Efteråret har efterhånden fået tag i Danmark og det betyder at de lange bukser for de flestes vedkomne er fundet frem. Vi har de seneste måneder haft lejlighed til at teste en række forskellige styles fra AGU – heriblandt et par lange bukser med seler til efterårs og vinterbrug.

Pro Winter DWR bibtights er, som nævnt, et par lange bukser med seler til brug i efterårs og vintermånederne, de er dog uden pude – så de forudsætter man har et par bibshorts indenunder, det betyder til gengæld at prisen er noget lavere og man kan så blot bruge sine favorit bibshorts indenunder, vinteren igennem.

Design og detaljer

Pro Winter DWR bibtights er helt klassiske rent designmæssigt, de fås kun i sort og er med flade sorte syninger. Materialet er ikke specielt tykt og heller ikke særlig tungt, det er dog stadig med en opkradset inderside som er blød og lækker, samtidig med at det virker isolerende. Udover at være let og ikke alt for tykt, så er materialet også super strækbart, hvilket betyder en rigtig god komfort – derudover er materialet behandlet så det er vandafvisende, så det nemt klarer en mindre byge og slutteligt så betyder de isolerende egenskaber at vind ikke så nemt trænger igennem materialet.

Selerne er laserskårne, så man undgår unødvendige og potentielt irriterende syninger, ligesom man undgår de folder. Ryggen er udført i mesh for god ventilation og de går rimelig højt op omkring livet for god beskyttelse.

Nederst omkring anklerne er afslutningerne udført i vandtæt PU materiale, så man undgår unødvendigt vand i støvler eller sokkerne, en rigtig fin detalje som også betyder at der lukkes helt tæt omkring anklerne, uden en lynlås som også kan være ret generende. På disse er også placeret et par reflekser for at øge synligheden.

Pasformen og komforten i AGU Pro Winter DWR bibtights er fremragende, da det forholdsvis tynde materiale smyger sig om kroppen da det er super strækbart. Det betyder at de sidder præcist som de skal. De er testet i en str. S som er passende for undertegnedes 68 kg. fordelt på 175 cm.

Bukserne er testet under forskellige vejrforhold, fra regn, til blæst og kulde og uanset vejrforhold så klarer de sig ret godt – i regn preller det meste vand af, men i tung regn vil man altså blive våd. I blæst vil bukserne holde en god del af vinden ude, selvom de ikke er klassificeret som vindtætte. Alt dette er dog et kompromis for at få den fremragende åndbarhed, som man vil sætte stor pris på, næsten uanset vejeforhold!

Konklusion

AGU Pro Winter DWR bibtights har imponeret mig på mange områder, fra den høje kvalitet af materialerne, til den gode pasform med super strækbart materiale der samtidig har en god vandafvisende effekt.

Pro Winter DWR bibtights er egentlig et par “simple” lange bukser, men der er brugt super gode materialer med gode vandafvisende og isolerende egenskaber, samtidig med at man har brugt laserskårne seler og en ryg i mesh. Pasformen er klart det der trækker karakteren godt op, sammen med en fremragende komfort.

Et par lækre “overtræksbukser” som er perfekte til overgangssæsonen og mild vinter – perfekt med ens favorit bibshorts indenunder.

Pris og tilgængelighed

Set til 699,- (Fås også pude til 799,-)

9 Funktionalitet

10 Pasform

8 Design

8 Pris

8.8
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Christensen

Vælg de rigtige cykelsko

En af de første ting man bør investere i når man begynder...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.