Test: AGU SIX6 DWR Wind Softshell regnjakke

Vi har igen haft fingrene i et produkt fra hollandske AGU, igen fra SIX6-serien der er én af deres serier til den mere krævende cyklist. SIX6-serien har en lidt tættere pasform, er typisk i de bedst mulige materialer og er udført i et klassisk design. Med andre ord en serie til cyklisten der ønsker og kræver lidt mere end gennemsnittet.

I denne omgang er det deres SIX6 DWR Wind Softshell regnjakke vi har testet de sidste par måneder igennem vinteren og det tidlige forår.

Design og funktioner

SIX6 DWR Wind Softshell fås i udgave til både mænd og kvinder, dermed kan man få den bedst mulige pasform til det enkelte køn.

Materialet er GreenSphere certificeret, hvilket betyder det er fremstillet på miljømæssig forsvarlig vis. Materialet kalder AGU for Poray og det er deres betegnelse for et åndbart materiale der er både vind og vandtæt. Materialet er ydermere behandlet med en DWR coating der gør at materialet får en vand og snavs-afvisende overflade. Alle sømmene er tapede, for at sikre vandet heller ikke trænger ind her.

Jakken har gennemgående YKK lynlås foran, samt små elastikker ved ærmerne.

Omkring halsen er kravet foret for ekstra komfort, mens der er silikonekant i livet som hjælper til at holde jakken på plads.

Bagtil har den fået lidt ekstra længde i form af en “flap” der beskytter den nederste del af ryg og bagdel mod opsprøjt.

Der er enkelte reflekser på jakken for at øge synligheden og så er SIX6 logoet at finde både på brystet og på ryggen.

Bagpå er der 3 åbninger, kun den midterste er dog en rigtig lomme der lige kan rumme en moderne smartphone (Testet med iPhone 12) De to yderste åbninger gør det i teorien muligt at komme i lommerne på jersey’en eller jakken man har indenunder, men de er dog så smalle at det ikke er særlig nemt i praksis – i hvert fald ikke mens man sidder på cyklen.

Pasformen og komforten

SIX6 DWR Wind Softshell er testet i str. S, hvilket har været passende til undertegnedes 175 cm. og 66 kg. Da der er tale om en regn/vindjakke, er det vigtigt der er plads til et, eller flere, lag indenunder – og det er der også her! Jeg har primært brugt jakken som yderste lag, sammen med baselayer og langærmet jersey indenunder. I denne kombination får man en jakke der sidder forholdsvis tæt og uden en masse løst materiale der flagrer.

Pasformen er generelt god, den sidder godt på mig, ærmerne er tilpas lange og den ekstra “flap” bagtil, sikrer at bagdel og nederste del af ryggen er ekstra godt beskyttet mod opsprøjt på de våde dage.

Jakken er ganske tynd og har intet for eller lign. indvendigt, hvilket giver god mening da den er beregnet som yderste lag, med passende lag under. I testperioden har jeg brugt den på både kolde, våde og blæsende dage, hvor den har ydet rigtig god beskyttelse mod elementer og mine inderlag har sikret mig den fornødne varme og komfort. Jeg har brugt den i alt fra minusgrader til et par plusgrader – og det har den ligeledes klaret super fint.

Konklusion

SIX6 DWR Wind Softshell er en virkelig lækker jakke der bruges som yderste lag på de rigtig trælse dage, hvadenten det så er regn, sne eller bare kold vind man ønsker at holde for døren. Selvom den er både vind og vandtæt, så er åndbarheden rimelig god! Dette sammen med den tætte pasform gør at den kan bruges til både landevej, gravel eller MTB – alt efter hvad man er til.

Lækker kvalitet af materialer, pænt design og god komfort og pasform – der er tommel op på næsten alle parametre!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1499,-

Funktionalitet 9
Pasform og komfort 8
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Danmark’s bedste dirt jumper i ny Arla reklame
Danmark’s bedste dirt jumper, Gregers Pedersen, har hovedrollen i Arla’s nye reklamevideo...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.