Test: AGU SIX6 Winter III Bib Tights

SIX6-serien fra AGU består af både under og overdele og til al slags vejr. Navnet referer til året 1966 som var året hvor AGU blev grundlagt. Serien er lavet som en “heritage” som kombinerer det klassiske look med nyeste teknologier.

I denne omgang er det deres vinter bib tights vi har lejlighed til at teste.

Design og detaljer

SIX6 Winter III Bib Tights er lavet i GreenSphere certificeret materiale, hvilket kort sagt betyder at det er miljøvenligt og genbrugt polyester. Modellen fås i udgave til både kvinder og mænd, så man får en pasform rettet mod ens køn.

Materialet er ikke specielt tykt, men har blødt og isolerende fleece indvendigt, samtidig med at de for og bag har fået DWR behandling der betyder at materialet er vandafvisende. Materialet er både fleksibelt og åndbart, så bevægeligheden og den generelle komfort er fremragende.

Ryggen er i mesh og der er flade laserskårne seler som sidder tæt, uden at generer eller gnave da der hverken er syninger eller andet der kan generer.

Afslutningerne ved anklerne er med silikoneprint indvendigt, for at undgå bukseben der glider op – og på låret er der SIX6 logo og et reflekterende AGU logo.

Indvendigt er der en Black 320 pude fra Elastic Interface, den er perforeret for god åndbarhed og har en rigtig fornuftig fasthed til mit temperament. Selvom puden er forholdsvis fast, så er den fleksibel nok til at sikre god komfort på de længere ture.

Praktisk brug

Jeg har testet SIX6 Winter III Bib Tights hen over det sene efterår og vinteren og har kørt i alt fra omkring 10 grader til temperaturer lige under frysepunktet. Det er yderst sjældent jeg fryser benene, da de jo holdes naturligt igang på cyklen, men dermed ikke sagt der ikke er brug for beskyttelse mod vind og vejr!

SIX6 Winter III Bib Tights har en vandafvisende overflade, så opsprøjt eller mindre byger vil som udgangspunkt prelle af overfladen. Længerevarende nedbør eller lign. vil den DWR behandlede overflade dog ikke kunne holde ude, her vil man skulle have fat i et par vandtætte bib tights. Fordelen ved materialet som SIX6 Winter III Bib Tights er lavet af, er at det er super åndbart og meget fleksibelt – dvs. de kan sidde helt tæt og stadig være til at bevæge sig i, havde materialet været helt vind og vandtæt ville det være tykkere og mindre fleksibelt. I praksis betyder dette en nedsat bevægelighed og et materiale der kan stramme når man bevæger sig – så det ønsker man ikke – medmindre det er højst nødvendigt.

Som nævnt tidligere er de indvendigt foret med blødt fleece, dette giver både lidt på isoleringskontoen, samtidig med at det føles rart mod huden.

Puden har fungeret rigtig fint for mig, både på korte og lange ture – primært på gravelcyklen. Puden er tilpas fast til at sikre god komfort og støtte, men stadig fleksibel så den former sig efter rytteren og ikke føles som om man sidder på puden, men at puden bliver en naturlig del af bib tightsene. Bib tights (lange bukser) med pude er jeg generelt ikke tilhænger af, da jeg alt for ofte har oplevet at puden ikke kommer til at sidde tæt nok mod kroppen, det er dog slet ikke tilfældet her, da den sidder præcist hvor den skal, thumbs up til AGU for dette!

Jeg vil sige at man med SIX6 Winter III Bib Tights kan klare sig igennem størstedelen af vinteren, måske pånær de allermest blæsende og våde dage – her ville jeg foretrække et par vind og vandtætte bib tights. Med det skiftende vejr i Danmark er SIX6 Winter III Bib Tights relevante en stor del af året og de er ikke tykkere end man sagtens kan bruge dem + grader, selv har jeg benyttet dem i op til omkring 8 grader.

Konklusion

Med en vejl. pris på 1349,- er SIX6 Winter III Bib Tights placeret i “mid-range” segmentet rent prismæssigt og jeg synes egentlig man får ret godt værdi for pengene. SIX6 Winter III Bib Tights er udført i “miljø-venlige” materialer af god kvalitet og designet er klassisk! Man får et par bib tights der beskytter end mod vind og vejr de fleste dage, med god isolering og en god pasform – suppleret af en rigtig fin pude der holder formen og giver støtte på selv de rigtig lange ture.

Eneste minus er at jeg efter et par mdr. allerede ser tegn på slid på bagdelen hvor siddeknoglerne rammer sadlen – det er ikke unormalt, men ikke desto mindre lidt ærgerligt.

Samlet dom er at SIX6 Winter III Bib Tights er et par rigtig behagelige bib tights der yder den fornødne beskyttelse og som er super fleksible så de sidder tæt til kroppen, samtidig med at man kan bevæge sig i dem!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1349,-

Funktionalitet 8
Pasform og komfort 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Stop larmende skivebremser
Har du problemer med larmende og hylende skivebremser på din cykel, så...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.