Test: AGU Switch bibshorts

Fra hollandske AGU har vi igennem sommeren testet bl.a. deres Switch bibshorts, som er en del af deres Trend-kollektion.

AGU Switch er et par klassiske bibshorts med seler, pude og så et par lidt mere lækre detaljer som vi kommer ind på senere.

Design og detaljer

AGU Switch fås i sort, grå og grøn og designet er kun brudt af et diskret logo på det ene ben.

Overdelen og selerne er i tynd mesh for maksimal åndbarhed, samtidig med at de kan strækkes vildt meget. Selerne er med laserskåren kant-afslutninger så de ikke folder og ryggen er åben.

Selve bibshortsene er udført i tynd lycra med let kompression, hvor materialet har en pæn og glat overflade der umiddelbart virker rimelig slidstærk – også at dømme efter et par måneders brug. Syningerne er naturligvis flade, så der ikke er noget der generer unødvendigt og ved lårene er der laserskårne afslutninger for tæt pasform, indvendigt med silikoneprint der holder dem på plads. Sidstnævnte gør dog også at det rent faktisk kan være lidt svært at få bibshortsene på, da kanten “hænger ved” hud og hår på lårbasserne, det kan derfor godt betale sig at folde kanten op, mens man tager dem på, for så at folde kanten ned igen når de er på plads.

Indvendigt i Switch finder man deres Red 120 indlæg, et virkelig let og luftigt indlæg, med en tykkelse på 14 mm på det tykkeste sted. Det forholdsvis tynde og lette indlæg gør at det nemmere følger kroppen og sidder korrekt, men jeg savner dog personligt lidt mere “polstring” i indlægget selvom jeg vejer under 70 kg. Det er dog i høj grad en smagssag, og ét indlæg kan være godt for nogle, men skidt for andre. Indlægget her er ikke det bedste, men heller ikke det ringeste jeg har prøvet – det befinder sig sådan lidt midtimellem og det er vel egentlig OK prisen taget i betragtning.

Komfort og pasform

Som nævnt tidligere så er AGU Switch udført i et forholdsvis tyndt materiale, det betyder også at pasformen er ret tæt, både over og underdelen. Selerne har masser af stræk og det samme har underdelen, men det tynde materiale gør så også at der ikke er vildt meget beskyttelse mod eksempelvis vind og vejr, til gengæld er det nemt at komme af med varmen når solen er fremme!

De laserskårne afslutninger omkring lårene sikrer at buksebenene ikke ryger op, og den generelle pasform er glimrende. Indlægget, eller puden, er ikke min personlige favorit, men det er i høj grad en smagssag.

Konklusion

Det tynde materiale, pæne design og den tætte pasform gør dem til et par bibshorts der kan bruges til både korte og lange ture, primært i godt vejr.

Med en vejledende pris på 739,- er der tale om et par bibshorts i den billigere del af prisskalaen, og så er features som flade meshseler, laserskårne afslutninger og silikoneprint ved lårene faktisk ikke hverdagskost, så her giver AGU værdi for pengene.

For mig et par udmærkede bibshorts, men for andre kan det være et par rigtig gode bibshorts, det kræver dog at puden passer til ens krop.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 739,-

8 Funktionalitet

6 Pasform

8 Design

8 Pris

7.5
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Christensen

Zwift: Sådan pauser du dit abonnement

Sommeren står for døren og mange vælger derfor at pakke hometraineren væk...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.