Test: AGU Venture Wind Hooded Vindjakke

“We’ve got you covered” er sloganet fra AGU og en ting du kan være sikker på når du cykler i Danmark, er at du indimellem får brug for en let jakke til at beskytte dig for vinden. Dette er udgangspunktet for testen af AGU’s nyhed i Venture kollektionen; Venture Wind Hooded Vindjakke, der både kan bruges i hverdagen og som jeg har brugt flittigt på gravel cyklen.

Design og Funktioner

Venture Wind Hooded Vindjakke er en Unisex model, og den er lavet af materialet Tecito, som er en polyester, der er fremstillet miljømæssigt forsvarligt og dermed GreenSphere certificeret. Der er meget let og nem at folde sammen i en lomme, som er på indersiden af jakken og kan snilt gemmes i en af baglommerne man oftest har på sin jersey. Jakken gå ned over bagdelen og giver beskyttelse mod vind og vand men der er også mulighed for at tilpasse jakken ved at snøre den ind i siden, så den sidder tæt på kroppen. Den er udstyret med hætte, som også kan snøres ind så den ikke blafrer når du kører eller tilpasses tæt omkring hovedet.

Jakken har en lomme i hver side med lynlås, og “hare” lommen, som er en lomme på bagsiden af jakken og som man kommer ind i fra højre side. “Hare” lommen er en detalje der der også ses fra jagtbeklædning, til at opbevare det nedlagte små vildt, mens man tramper hen over markerne. Knap så dramatisk er det på cyklen, men jeg er vild med denne lomme, som også ses på den tidligere anmeldt AGU Compact Rain Commuter reflection jakke. Slutteligt er der en gennemgående lynlås og elastik ved håndledet og jakken kan købes i en “Elephant gray eller Army Green, som jeg har på billedet.

Pasform og Komfort

AGU Venture Wind Hooded Vindjakke er testet i en str M. Normalt med mine 175 cm højde og 75 kg passer jeg det meste tøj fra AGU i størrelse M, men med denne jakke oplevede jeg det strammede en smule foran på brystet når jeg sidder i en lidt mere race position på gravelcyklen, end når jeg sidder mere ret op på pendler cyklen. Det er en detalje, og vigtigt er at sige, at jakken er designet til mere hverdags cykling og ikke race, men jeg syntes den er lidt sej og det skulle selvfølgelig prøves.

Materialet Tecito, som jakken er lavet af, er virkelig lækkert. Det er blødt og komfortabelt at have på, ord som man oftest ikke forbinder med vindjakker ! Sidelommerne fungerer godt og jeg får fornemmelse af kvalitet i lynlåsene, selv baglommen kan jeg lyne med en hånd. Oftest har jeg brugt jakken indsnøring i livet, og der sidder den optimalt på mig. Jakken er testet i det tidligere forår med en langærmet merino uld baselayer og har levet fuldt op til “at passe godt på mig”.

Konklusion

AGU Venture Wind Hooded Vindjakke er et rigtig godt bud på en vindjakke der leverer hvad den lover, nemlig beskyttelse mod vind og regn. Matrialet er behageligt at have på, praktiske lommer og muligheder for individuel tilpasning med snører i livet og hætten. Jakken kommer i afdæmpede farver og gør sig både på pendler cykel men også i et lidt mere loose fit på gravel cyklen. Den er nu en fast del af min cykel garderobe !

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 899,-

Funktionalitet 10
Pasform 7
Komfort 9
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Test: AGU Urban Pedelec Hjelm
Speed Pedelec er en variant af el-cyklen, hvor elmotoren kan trække op...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.