Test: AGU Verve HD II Photochromic cykelbriller

Fra Hollandske AGU har vi henover sommeren testet deres Verve HD II Photochromic cykelbriller, altså et par briller med fotokromisk glas. Brillen er oprindelig lavet til brug for cykelholdet Team Jumbo Visma.

Design og detaljer

Verve HD II har en forholdsvis stor linse, og stellet er udformet således at det kan bruges både med og uden over/understellet, altså er det muligt selv at bestemme “designet” på brillen. Brillen er udført i et materiale kaldet Grilamid TR90, som skulle være allergivenligt.

Brillerne kommer i en flot gaveæske hvori han finder brillerne, et etui til opbevaring, en ekstra linse i gul samt en lille blød pose til opbevaring.

Den mørke linse der er monteret fra start er som tidligere nævnt fotokromisk, hvilket kort fortalt betyder at de reagerer på solens UV stråler og bliver mørkere når solen står på. I praksis betyder de selv “justere” sig ind efter lysforholdene, hvilket er en stor fordel – særligt hvis man er ude på en længere tur med skiftende vejrforhold, eller bruger dem på mountainbiken i skoven hvor det hurtigt kan skifte mellem masser af lys og områder med skygge.

Begge linser er vandafvisende og har anti-tåge belægning, hvilket betyder de er velegnet til brug i al slags vejr.

Udskiftning af linserne kræver at man først afmonterer brillestængerne, derefter selve rammen. Det tager lidt tid, så det er ikke lige noget man gør i farten. Samme metode benyttes hvis man ønsker at benytte brillerne uden selve “rammen”.

Muligheden for at benytte brillerne med og uden ramme gør dem ret alsidige og man kan vel næsten sige at man har et par 2-i-1 briller, da designet og udtrykket ændrer sig radikalt når man fjerner rammen.

Hvordan sidder og fungerer de?

Verve HD II er en let brille og stellet er ret fleksibelt, det betyder at brillestængerne sidder tæt hovedet, uden at være generende. Der er gummi-belægning på den ene halvdel af brillestangen, det hjælper med at holde dem på plads og gør dem mere behageligt end hvis det havde været hård plast.

Næseklemmen er at gummi og kan justeres i størrelsen, alt efter hvordan man ønsker de skal sidde.

Linsen på Verve HD II er forholdsvis stor, hvilket betyder at man i udgangspunktet slipper for at kigge ind i stellet eller rammen når man kigger op, ned eller til siderne. Det betyder så også at linsen fylder godt i ansigtet, og det kan skille vandene lidt – nogle foretrækker store linser, andre er til de mere traditionelle og “diskrete” linser.

Personligt synes jeg meget godt om linsens størrelse, selvom, jeg har et forholdsvis lille hoved, og jeg har ikke oplevet at brillerne er gået imod hjelmen fordi pladsen har været for trang. Dog har jeg oplevet at sveden løber fra hjelmen og ned på indersiden af glassene, hvilket ikke er helt optimalt. Det skyldes at linsen går så langt på at sveden drypper ned på stellet og løber ned på indersiden af brilleglassene. Det var kun en udfordring ved brug af brillerne med rammen på, uden denne var der “luft” nok til at sveden løb væk og ikke ned på indersiden af glassene. Det skal retfærdigvis siges at Verve HD II her er blevet testet i den danske sommer hvor vi har haft temperaturer på +30 grader, så det vil formentlig ikke være et problem for ret mange, og heller ikke ret ofte.

Den fotokromiske linse der er monteret fra start gør et godt stykke arbejde, den tager den skarpe sol, men gør det også muligt at kører igennem et stykke skov uden at man mister orienteringen, de er gode til at tilpasse sig lyset/omgivelserne. Den medfølgende gule linse er godt til gråvejr og regnvejr, så den vil helt sikkert være fast monteret hen over efteråret.

Konklusion

Verve HD II er et par ret fede cykelbriller, med en god fotokromiske linse der fungerer under næsten alle forhold, måske særlig godt på landevejen er min oplevelse. Brillerne har et pænt design og virker ikke for voldsomme, selvom man som undertegnede har et forholdsvis lille hoved. De sidder godt og er både lette og fleksible. Undertegnede har haft enkelte tilfælde hvor sveden er løbet ned af indersiden af glassene, men jeg antager det skyldes varmen og dårlig kombination af hjem og briller.

Prisen for Verve HD II er i skrivende stund lige over 700,- så det er ikke markedets billigste cykelbriller, men kan du lide designet så får du et par rigtig fornuftige, lette og fleksible cykelbriler med 2 linser til lige over 700,- og det er endda med et etui så de kan opbevares sikkert når de ikke er i brug.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1099,- / Set til 729,-

8 Komfort & Pasform

7 Design

8 Pris

7.7
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Nyhed: Purepower Carbo Race Elektrolyt med hyldeblomst

Danske PurePower har netop lanceret deres Carbo Race Elektrolyt energidrik med hyldeblomstsmag,...
Læs mere

2 Kommentarer

  • Hej. Fin anmeldelse. Har du en beskrivelse/demo af, hvordan rent faktisk får stængerne af, så ramme/linse kan skiftes, som du beskriver?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.