Test: AGU Winterday Merino baselayer

Fra hollandske AGU har vi testet deres Merino Base layer fra Winterday-serien. AGU’s baselayers er inddelt i 3 kategorier, fra Summerday, over Everyday til Winterday.

Merinould er kendt for deres gode temperaturregulerende egenskaber og selvrensende egenskaber – lad os finde ud af hvordan denne base layer har klaret sig!

Materiale og design

Winterday Baselayer fås med kort og lange ærmer, samt i antracit og grå. Materialet er en blanding af 35% merinould, 35% polyester, 28% polyamid og 2% elastan. Men hvorfor ikke bare bruge 100% merinould? Først og fremmest så er det et forholdsvis dyrt materiale og dernæst så giver polyester og polyamid en større slidstyrke og sammen med elastanen sikrer man også et materiale der kan strækkes – uden at gå i tu. Materialet er ikke specielt tykt, men alligevel nok til både at beskytte og have en isolerende effekt.

Materialet er behandlet med Polygiene teknologi, hvilket betyder at materialet er beskyttet mod bakterievækst, hvilket ofte er årsag til dårlig lugt. Man slipper derfor for dårlig lugt fra tøjet og hindrer bakterievækst, hvilket betyder at man (i teorien…) kan bruge den flere gange uden at vaske den.

Base layeren er udført i et sømløst design som betyder et minimum af sømme der potentielt kan genere. Derudover er der placeret mesh-lignende paneler på strategiske steder for at optimere ventilation og åndbarhed.

Base layeren fås i både grå og antracit, og i str. XS, S/M, L/XL og XXL.

Komfort og pasform

Den testede baselayer er i str. S/M og jeg kunne måske godt have nøjes med en str. XS til mine 65 kg. fordelt på 175 cm. Den sidder ikke helt tæt, da der er lidt ekstra plads i den – uden at det dog generer mig. Det skal dog også nævnes at pasformen er angivet som “regular”, hvilket forklarer at den ikke sidder helt tæt til kroppen. Der er masser af stræk i materialet, så ønsker man en tættere pasform vil det umiddelbart være fint at gå en størrelse ned.

Jeg har testet baselayseren under forskellige forhold, men primært fra 0-10 grader som jeg også vil mene er komforttemperaturen – alt efter lag og ens evne til at holde varmen. Jeg har i udgangspunkt benyttet den som inderste lag, med et enkelt lag udenover – enten en langærmet thermotrøje, eller en thermojakke.

Base layerens fornemste opgave er at holde kroppen tør og det klarer denne til UG! Uanset turens længde og intensitet så er jeg kommet hjem med en helt tør overkrop – og med en base layer som ikke er våd og gennemblødt. Det er én af de ting som merinould kan, nemlig at have rigtig gode temperaturregulerende egenskaber, uanset om det gælder om at isolerer eller holde kroppen tør. Materialet tørrer super hurtigt, hvilket også er medvirkende årsag til at man aldrig rigtig bliver fugtig – og det er tykt nok til også at have gode isolerende egenskaber.

Konklusion

Merino Base layeren fra Winterday-serien er en fremragende base layer til brug efterår og vinter, den er perfekt til de kolde og blæsende dage hvor der både er brug for beskyttelse mod vind og vejr, men også at man bliver holdt tør på de intensive træningspas.

Pasformen er god, selvom pasformen godt måtte være lidt tættere for min skyld. Det gør dog nok at den appelerer til flere, da ikke alle helt kan forenes med helt “skin-tight” pasform.

De temperaturregulerende egenskaber er fremragende og du vil blive holdt tør uanset om du er på hyggetur eller træner intensivt i kulden. Samtidig giver den god beskyttelse mod vind og vejr, så den virker som et beskyttende inderste lag.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,-

Funktionalitet 9
Pasform 7
Design 7
Pris 8
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Squirt Lube kædevoks: Hvad er det og hvordan gør du?
Bevæger man sig rundt på internet fora’s, Facebook grupper og lign., med...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.