Test: Angry Light 1800 lumen 2-eye LED forlygte

Samlet karakter

Lygtesæsonen er godt igang og de sidste måneder har vi bl.a. testet en 1800 lumen LED forlygte fra Angry Light der forhandles af Cykelgear.dk. Lygten ligner til forveksling Evolva X2 og SolarStorm X2 med nogenlunde samme lumen, samt design der matcher.

Hvad er der i kassen?

Angry Light 1800 lumen 2-eye kommer i en pæn emballage som indeholder følgende:

  • Angry Light 1800 lumen 2-eye
  • 8.4V / 6400 mAh batteripakke
  • Gummi o-ringe til montering af lygte
  • 220 volt oplader
  • Hjelm/hovedbeslag

Se vores unboxing af Angry Light 1800 lumen 2-eye nedenfor.

Design og funktionalitet

Som nævnt indledningsvis, så ligner Angry Light 1800 lumen 2-eye meget både Evolva X2 og SolarStorm X2 som vi begge tidligere har testet. Lygten er med 2 CREE XM-L T6 LED dioder foran, med en samlet lysstyrke på 1800 lumen. Selve lygtehuset er udført i sort aluminium for god varmeafledning og der er køleribber på siden af lygten.

I bunden af lygten er der et integreret beslag, som sammen med o-ringene gør det muligt at montere den direkte på styret, eller et hjelmbeslag eventuelt.

På bagsiden er der én enkelt knap, denne bruges både til at tænde og slukke lygten, men også til at skifte imellem de 4 forskellige tilstande, lav, medium og maksimal lysstyrke, samt blink. Bagpå lygten er også 3 dioder der indikerer aktuel batteristand på batteripakken. Knappen på lygten har en god størrelse, så den er til at betjene, også med handsker på, men er desværre ikke oplyst – dog har man dioder lige ved siden af, så man bør kunne finde knappen, også i mørke.

På lygten er monteret en stump kabel og et stik, dette bruges til at forbinde lygten til batteripakken og stikkene skal skrues sammen, således undgår man at de rykkes fra hinanden under brug.

Batteripakken er på 8.4V og 4800 mAh, hvilket giver en brændetid på op til 2 timer, hvilket også stemmer med vores oplevelse i praksis. Ved hjemkomst efter en 2-2,5 timers tur ved fuld/mellem lysstyrke, var typisk 1 streg tilbage – hvilket så absolut er godkendt – batteritiden er derfor godkendt ift. producentens oplysninger og i tråd med hvad konkurrenterne tilbyder. Batteripakken er nem at montere på cykels stel, da den har integrerede gummi-stropper, til montering direkte på stellet. På selve batteripakken er gummi, for at beskytte stellet mod ridser og skrammer.

Angry Light 1800 lumen 2-eye er forholdsvis let og det lave design gør den velegnet til brug på både styr og på hjelmen.

Som nævnt tidligere har Angry Light 1800 lumen 2-eye 4 forskellige tilstande, lav, medium og høj lysstyrke, derudover er der en blinkefunktion som mest er relevant hvis man som pendler vælger at benytte lygten på landevejen og/eller cykelstier.

Opladning af batteripakken sker via en helt almindelig 220 volt oplader der er med i pakken, der er altså ikke mulighed for opladning via USB som man ser fra nogle af konkurrenterne. USB opladning har både fordele og ulemper, men ved at bruge 220 volt er man i hvert fald sikker på altid at kunne oplade, forudsat der er et ledigt stik. Opladning af batteripakken tager op til 3,5 timer.

Angry Light 1800 lumen 2-eye har som nævnt tidligere 2 LED dioder foran og samlet op til 1800 lumen. I praksis betyder det at den levere et lys der har en fornuftig spredning og en ret fin rækkevidde. Lygten lider dog også at en tendens til spotbelysning, hvilket betyder at lyskeglen er meget stærk i midten og fader ud i kanterne. En mere jævn spredning af lyset ville have været at foretrække, men lyskeglen har stadigvæk en god spredning – så i praksis betyder det ikke det helt store, uanset om man kører mountainbike i skoven, eller racercykel på landevejen.

Praktisk test af Angry Light 1800 lumen 2-eye

Konklusion

Angry Light 1800 lumen 2-eye koster lige knap 400,- og for de penge får man en robust og absolut fornuftig LED forlygte der kan bruges både i skoven og på landevejen. Trods de “kun” 1800 lumen er der rimelig smæk på lyset og den er kraftig nok til brug i skoven – omend jeg altid vil anbefale 2 lygter, én på styret på én på hjelmen. Da denne lygte er rimelig let og ikke for høj, passer den godt på både styr og hjelm.

Fornuftigt lys, batteri/brændetid og et robust design, gør denne lygte til et godt køb – trods tendens til spotbelysning, da det ikke betyder det store i praksis.

Køb den hvis du søger en god lygte der ikke fylder for meget, og derfor kan bruges på hjelm eller styr, har ca. 2 timers brændetid ved fuld lysstyrke og en rimelig spredning af lyset.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.