Test: Angry Light 3000 lumen forlygte

Det er ved at være den tid på året hvor lygterne skal findes frem, særligt hvis man vil kører mountainbike efter arbejde.

Angry Light 3000 lumen er en forholdsvis prisbillig lygte som kan bruges både på hjelmen og på styret og så er selve “formen” set en del gange før, under andre navne.

Hvad er der i kassen?

Angry Light 3000 kommer i en klassisk hvid kasse, hvori kan finder følgende:

  • Angry Light 3000 lumen LED forlygte
  • 6400 mAh batteripakke
  • Hjelmbeslag/strop
  • Gummi-stropper til montering af lygten
  • 220 volt oplader

Design og funktionalitet

Angry Light 3000 lumen er udført i sort aluminium, dette gør lygten forholdsvis let, mens det samtidig får ledt varmen væk – for lygten udvikler altså en del varme under brug. Den har et integreret beslag i bunden og sammen med de medfølgende gummi-stropper monteres den med dette på et hjelmbeslag eller på styret, nemt og uden brug af værktøj.

Bagpå lygten er der én enkelt knap der både bruges til at tænde og slukke for lygten, ligesom den bruges til at skifte imellem de i alt 4 tilstande. Lav, medium og maksimal lysstyrke, samt blink (ved at holde knappen nede). Der er også 3 små dioder der viser hvor meget strøm der er tilbage på den tilsluttede batteripakke, en god detalje der gør det muligt at skrue lidt ned for blusset, inden det er for sent.

Foran er de 3 CREE XM-L T6 LED’er placeret og da de er placeret ved siden af hinanden har lygten en god spredning og en rimelig god rækkevidde også.

Den medfølgende batteripakke er, som lygten, 100% vandtæt og kan derfor bruges i al slags vejr. Batteripakken er udført i hård plast og har gummi-stropper der gør det muligt at montere batteripakken på cyklens stel, alternativt kan man smide den i rygsækken, eller ryglommen, hvis man har lygten på hjelmen. Batteripakken er på 6400 mAh, hvilket er et udmærket til en lygte af denne kaliber, det giver nemlig ca. 1½ times batteritid på fuld blus, og helt op til 6 timer ved laveste blus. Batteripakken oplades på ca. 4½ time og opladning sker via en traditionel 220 volt oplader.

På kablet der forbinder lygten og batteripakken er der en lille skrue, som gør det muligt at lave en helt tæt samling mellem kablerne, dette har to fordele – man slipper for fugt i stikket og man undgår at kablerne går fra hinanden undevejs, så man pludselig er uden lys!

Som nævnt lidt tidligere, så er der 3 forskellige indstillinger, lav, mellem og maksimal lysstyrke – alle demonstreret i videoen nedenfor. Derudover er der en strobe/blinke funktionen som jeg dog ikke vil bruge som mountainbiker. Lygten har en tendens til spotbelysning, hvilket i praksis betyder at lyset er kraftigst i midten – og lidt mere “ulden” i hjørnerne, den har dog en udmærket spredning, så den kan sagtens bruges i skoven – men jeg ville nok personligt vælge at supplere den med endnu en lygte.

Praktisk test

Konklusion

Med en pris på ca. 450,- så får man her en ganske udmærket sæt med lygte, batteripakke og det nødvendige monteringsgrej. Den er let at betjene, og tilpas lille og let til at den kan bruges både på hjelmen og styret. Den har tendens til spotbelysning, så lyset i hjørnerne er lidt mere uldent – men den kan sagtens bruges til singletrack i skoven.

Batteripakken er godt beskyttet, tåler vand og batteritiden på ca. 1½ time på fuld blus er også hvad man kan forvente af denne type lygter. Her har denne lygte så den fordel at man faktisk, på lygten, kan se hvor meget strøm der er tilbage på battetipakken – og det er super praktisk!

Samlet set synes jeg Angry Light 3000 lumen er et fornuftigt bud på en prisbillig lygte, med 2 års reklamationsret i Danmark, så man kan komme ud og prøve at køre mountainbike i mørke!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 449,-

7 Funktionalitet

9 Medfølgende tilbehør

9 Design

8 Pris

8.3
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Test: Force X72 Fluo vinterhandsker

Vinteren er officielt ovre, så denne test kommer i sidste øjeblik –...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.