Test: Angry Light Powerdome forlygte

Angry Light er et dansk brand som forhandles af Cykelgear.dk, de laver cykellygter i forskellige afskygninger til budgetvenlige priser. Powerdome er en 450 lumen LED forlygte med indbygget batteri der kan fås til under 300,- Lysstyrken gør den velegnet til pendling og/eller som sekundær lygte på mountainbiken. Lad os finde ud af hvordan den klarer sig.

Udvalgte specifiktioner

  • 450 lumen
  • Indbygget genopladeligt batteri
  • 4 tilstande
  • 3,5 timers batteritid ved fuld styrke

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man følgende:

  • Angry Light Powerdome forlygte
  • Holder til styr
  • microUSB kabel til opladning

Montering

Montering af lygten foregår uden brug af værktøj, den medfølgende holder til styret kan nemlig bare skrues fast med en fingerskrue og holderen er endda med gummi indvendigt, så den sidder ekstra godt fast og ikke ridser styret unødvendigt.

Lygten klikkes nem af og på holderen når den enten skal oplades, eller man måske ønsker at tage den med ind hvis cyklen står udenfor.

Design og funktioner

Powerdome er udført i aluminium, hvilket gør at varmeafledningen er ganske glimrende, samtidig ser det ret lækker ud. Foran er selve lygtehuset hvor et par reflektorer sørger for at lyset spredes, samtidig er der gjort så lygten også er synlig fra siden, hvilket er ét af kravene for at den kan godkendes til brug i Danmark.

På toppen er én enkelt orange knap der bruges til at tænde/slukke og skifte tilstand og i bunden er det integrerede beslag. microUSB stikket der bruges til opladning er beskyttet af en gummi-luge, så der ikke trænger fugt og skidt ind i stikket. Knappen på toppen bruges også som “indikator” for batteristanden, den skifter mellem grøn og rød belysning alt efter aktuel batteristand.

Det indbyggede batteri er på 4000 mAh, hvilket betyder at batteritiden rent faktisk er 3,5 timer på højeste lysstyrke, og 8 timer ved laveste – pendler man kortere ture behøver man derfor ikke nødvendighed at lade hver eneste dag og det er en stor fordel. Lygten kan også benyttes som powerbank, da der kan tilsluttes et helt almindeligt USB kabel som du ex. kan bruge til opladning af din smartphone eller anden elektronik på farten.

Lygten har 4 funktioner/tilstande, 2 typer af blink og 2 styrker med konstant lys. De to blinkende tilstande er gode hvis man “bare” vil gøre opmærksom på sig selv, men hvis man også gerne vil kunne se noget er det konstant lys man skal benytte.

Batteritiden er som tidligere nævnt op til 3,5 timer ved fuld styrke og op til 8 timer ved laveste blus, disse angivelser passer meget godt overens med testperioden hvor temperaturerne har været omkring 5-10 grader de fleste dage.

Lygten har en fin spredning grundet reflektorerne, så den lyser fint landevejen eller cykelstien op. Den lyser også rimelig langt, så man kan se godt fremad – dog sætter de 450 lumen også sine begrænsninger hvis man ønsker at bruge den i skoven, for der går den i hvert fald ikke som den eneste lygte.

Konklusion

Powerdome fra Angry Light er en kraftig, men prisstærk lygte der er rigtig god til de mørke morgener og eftermiddage til pendling, til både børn og voksne. Måske bor man et sted uden ret megen gadelys, eller skal pendle på mørke veje/stier – og her er Powerdome helt oplagt. Lygten giver et godt lys og lyser nemt den mørke vej op – ligesom den byder på fornuftig batteritid. En smart feature er også at den kan oplade andre USB enheder, hvis du har kablet med, vel at mærke.

Rigtig fin lygte til kun 299,- men stadig med passer af power til dagligdagsbrug!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 299,-

Køb Angry Light Powerdome

8 Funktionalitet

9 Medfølgende tilbehør

9 Design

8 Pris

8.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Noel Juul Christensen

Dropper post – alt hvad du skal vide!

Alle snakker om dropper posts til mountainbike, men hvad er det egentlig...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.