Test: Angry Light PRO micro 1000 lumen LED forlygte

Fra danske Cykelgear.dk modtog vi for lidt over en måned siden Angry Light PRO micro, der er en 1000 lumen LED forlygte. Mærket Angry Light er man måske ikke lige stødt på før, hvilket formentlig skyldes at det er Cykelgear.dk‘s eget brand og derfor kun forhandles hos dem.

Denne lygte er med sine 1000 lumen meget velegnet til brug på landevejen eller i skoven – evt. som lygte nr. 2.

Kassens indhold

Med i kassen får man følgende:

  •  Angry Light PRO micro 1000 lumen
  • Li-ion Batteripakke 2×18650 7.4V 2600mAh Li-ion​
  • Styrbeslag
  • Velcro hjelmbeslag
  • 220 volt Lader
  • Manual
  • O-ringe til fastgørelse

Se vores unboxing video hvor vi gennemgår kassen indhold og kort de forskellige funktioner.

Design og funktionalitet

Selve lygten er noget mindre end de fleste andre tilsvarende lygter på 1000 lumen, deraf tilnavnet Micro. Det er ikke kun størrelsen der er reduceret betragteligt, også vægten er lav – den vejer kun 62 gram og er derfor yderst velegnet til brug på hjelmen. Lygten er udført i aluminium og bagpå er én enkelt knap, her skiftes mellem de 4 forskellige tilstande, knappen er belyst så den er nem at lokalisere når man kører i en mørk skov.

angry-light-micro-pro-1000-05

Lygten har fastmonteret holder til styr eller lign. i bunden, så den blot fastgøres med en af de medfølgende gummi o-ringe. Alternativt kan den monteres på hjelmen ved hjælp af det medfølgende beslag med velkrolukning, det fungerer rigtig fint og er nemt at tilpasse til de forskellige hjelmtyper, ligesom det er nemt at justere lygten op/ned efter behov. Vægtens lave vægt gør at den bliver hvor man sætter den, uanset om den sidder på hjelm eller styret, de tungere lygter har ofte en tendens til “selvjustering”, særligt når de sidder på styret og bruges i skoven. Lygten er naturligvis 100% vandtæt, så den kan bruges i al slags vejr.

angry-light-micro-pro-1000-03

Det medfølgende batteri på 2600mAh er pakket ind i et neopren-overtræk der beskytter det mod vind og vejr, samtidig med den beskytter mod ridser og skrammer hvis batteripakken monteres på cykelstellet. Batteripakken er ikke specielt tung og fylder ikke særlig meget, den sidder derfor godt fast og ret nem at finde plads til. Batteripakken og lygten kobles sammen via et han og et hun stik, og de skrues sammen for at gøre samlingen endnu mere vandtæt og for at undgå de pludselig går fra hinanden under brug – en rigtig fin detalje. Sammenlagt er der ca. 1,5 meter kabel mellem batteripakke og lygte, hvilket passer fint hvis den monteres på styr, eller på hjelmen hvor batteripakken ligger i rygsækken eller en ryglomme. Har man brug for at kunne placerer de to længere fra hinanden, kan man normalt finde universal forlængerkabler til denne slags lygter. Opladning af batteripakken tager ca. 3 timer, hvilket svarer til brugstiden ved maksimal lysstyrke der er ca. 3 timer, ved laveste lysstyrke er der op til 30 timers brugstid.

angry-light-micro-pro-1000-02

 

angry-light-micro-pro-1000-01

Jeg har bl.a. testet Angry Light PRO micro i skoven, hvor den blev udsat for både regn, mudder og tåget vejr på en tur på omkring 3 timer. Lygten blev primært brugt på mellemste lysstyrke og der var derfor ingen udfordringer ift. brugstiden på denne tur.

Lygten giver en rimelig bred lyskegle med en god og jævn spredning, der er ikke tale om en af de lygter med et meget koncentreret lys i midten af lyskeglen, som bliver svagere længere ude i lyskeglen. Derudover har lygten en ret god rækkevidde, så man nemt kan orientere sig længere fremme. Personligt foretrækker jeg det jævne lys, med en god spredning – særligt hvis lygten bruges på hjelmen som “orienterings-lys”.

Med en maksimal lysstyrke på 1000 lumen er Angry Light PRO micro velegnet til brug som både primær og sekundær lygte, alt efter hvor man kører og hvor teknisk man kører. Kører man singletrack i højt tempo vil jeg klart anbefale to lygter, én kraftig på styret og en lygte på omkring 1000 lumens på hjelmen, lygten på styret lyser op umiddelbart foran en, mens man med lygten på hjelmen har mulighed for at orientere sig op og ned samt til siderne – hvilket gør det langt nemmere at kører i et fornuftigt tempo selvom resten af skoven er kulsort.

Praktisk test af Angry Light PRO micro 1000 lumen

Konklusion

Angry Light PRO micro er et rigtig fint sæt der kan bruges både på landevejen og i skoven, enten som primær eller sekundær lygte. Den lave vægt og det kompakte design gør den dog helt oplagt som “hjelm-lygte” hvor den lave vægt kommer til sin ret. Lyset fra Angry Light PRO micro er jævnt og med en god spredning, så man har et godt overblik, ret langt fremad, 1000 lumen er ikke det kraftigste lys, men det er nok til brug i skoven, eller til landevejs rytteren der gerne vil have fuld blæs på.

3 timers brugstid ved maksimal lysstyrke er ikke imponerende, men heller ikke afvigende ift. andre modeller på markedet, til gengæld er batteripakken lille og let og dette er en stor fordel når denne skal placeres enten på stel eller i en ryglomme af den ene eller anden art. Som et plus er der et glimrende hjembeslag med i pakken – så man er helt køreklar så snart man har ladet batteripakken op første gang.

Samlet set er Angry Light PRO micro et glimrende produkt, man får den komplette pakke i et meget kompakt design og både lygte samt batteripakken virker til at være i en højere kvalitet end de fleste andre billigere lygter og så giver den først og fremmest et rigtig fint lys!

Man betaler lidt ekstra for det kompakte design, men skal den bruges på hjelmen er det bestemt værd at betale lidt ekstra for – alt i alt et glimrende køb!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 849,-

Køb Angry Light PRO micro 1000 lumen hos Cykelgear.dk

7 Funktionalitet

8 Medfølgende tilbehør

9 Design

7 Pris

7.8
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Christensen

Slut med tan-lines efter cykeltrøjen!

Franske EKOI har netop lanceret et produkt der på mange måder er...
Læs mere

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.