Test: Ass Savers – slut med skidt i nakken!

Hvis man er “en af os” der cykler året rundt og uanset vind og vejr, så kender man helt sikkert til at været møgbeskidt op af ryggen og helt op i nakken – det gælder uanset om man har været på landevejen og det har regnet, eller man har været i skoven og kørt i mudder. Det var naturligvis ikke et helt store problem hvis bare man kørte med skærme, men på landevejen er det ikke ret “street” at kører med skærme og i skoven er de ofte mere i vejen end de er til gavn, de klaprer og larmer og er man heldig bliver de siddende hele turen.

Det svenske firma Ass Savers er et af mange firmaer der har en alternativ løsning til dette problem og Deres har fået det mundrette navn Ass Savers – oversættelse er vist ikke nødvendig.

Ass Savers er et enormt simpelt produkt – v ed modtagelse er det “bare” en flad skærm i plast, med nogle bukke-mærker, skærmen bukkes og monteres så under selve sadlen og holdes fast ved hjælp af 2 tapper. Der er vejledning til montering på selve produktet og det går ret smertefrit og tager kun få sekunder på en gængs sadel. Skærmen er udført i 100% genanvendeligt polypropylene og er ret stiv – så den holder formen godt.

ass-savers-montering

ass-savers-mtb-logo

Når Ass Savers er monteret umiddelbart under sadlen, skulle det gerne betyde at det vand, skidt og mudder man normalt ville få hele vejen op af ryggen og evt. helt op i nakken, skulle blive stoppet af Ass Savers inden det når så langt. Da den er placeret forholdsvis langt oppe i forhold til dækket, vil der dog naturligvis noget skidt og møg som ikke fanges af Ass Savers dog – men til gengæld er løsningen langt mere diskret end et sæt skærme, den kan nemt bruges på flere cykler og så er den nem at montere og afmontere alt efter dagens vejrforhold.

ass-savers-mtb

Jeg har bl.a. testet Ass Savers på MTB i skoven, hvor den måske ikke er det mest oplagte valg – men her gjorde den det faktisk ganske godt! Den fik “reddet” mig for en del skidt og mudder og jeg oplevede den ikke som værende i vejen, heller ikke når man hænger bagud på cyklen, rammer man den er den fleksibel nok til at der intet sker og stiv nok til at komme tilbage i korrekt position efterfølgende. Der var ingen “klapren” eller støj fra Ass Savers og så synes jeg faktisk designet er ret fedt!

På landevejen er Ass Savers omend endnu mere velegnet, for her går det knap så vildt for sig og Ass Savers vil dermed have en større effekt og dermed fange mere af det vand, skidt og møg man ellers ville få på ryggen og i nakken. På racer cyklen er Ass Savers også en ret diskret løsning og lige så nem at montere og afmontere som på MTB’en.

ass-savers-mtb-full

Konklusion

Der findes mange løsninger der minder om Ass Savers, alle løsninger der forsøger at løse problemet med skidt og møg på ryggen og i nakken, på så diskret vis som muligt. Ass Savers klarer opgaven ganske udmærket og man slipper for en eller anden hjemmelavet løsning som nogle tyr til, dette er altså bare en pænere løsning som kan bruges igen og igen – både sommer, vinter og i overgangs-perioderne. Man får dog naturligvis “kun” beskyttelse mod skidt og møg der kommer bagfra – men løsningen er altså stadig ret god!

En oplagt gaveidé til cykel-nørden der har lagt!

Pris og tilgængelighed

Ass Savers fås  i flere forskellige farver, i flere længder og bredder – så kan nemt kan finde en model der passer til ens cykel og behov.

Priser fra 65,-

Køb Ass Savers hos Cykelgear.dk

Funktionalitet 7
Design 9
Pris 9
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Shimano RX8 Gravel cykelsko
Shimano er én af de producenter der virkelig er gået all-in på...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

  1. says: Hans Buus Jensen

    Får jeg ikke problemer med saddeltasken? Jeg har flere cykler, men speciel min fi`zi:k, hvor jeg klikker tasken ind i saddlen giver vel problemer?

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.