Test: ASSOS Early Winter Gloves S7

For et par uger siden anmeldte vi ASSOS InsulatorGloves L1, et sæt handsker som rent faktisk er oplagte til brug sammen med ASSOS Early Winter Gloves S7 som vi tester i denne omgang.

Denne handske er en del af Assos “WinterGloveSystemPack”. Bag det lange, men dog rimelig sigende navn, er 3 handsker der kan bruges sammen, altså kan man kombinerer de forskellige modeller, alt efter temperatur og anvendelse. Første model i rækker er føromtalte ASSOS InsulatorGloves L1 der er en tynd handske der kan bruges alene, næste model er denne, Assos Early Winter Gloves S7, en lidt tykkere handske til forår/efterår og sidste model i rækken er Assos lobsterSheel 851, en tyk vinterhanske med kun 3 fingre. Handskerne kan alle benyttes hver for sig, eller i kombination.

Design og funktionalitet

ASSOS Early Winter Gloves S7 handsken er anbefalet til brug i temperaturer fra 6 – 12 grader og gør sig derfor velegnet til efterår, såvel som forårsperioden, når temperaturen når under de 6 grader kan den med fordel kombineres med føromtalte ASSOS InsulatorGloves L1 som inderste lag, alternativ med Deres ASSOS lobsterSheel 851 som yderste lag – men så snakker vi også temperaturer under frysepunktet.

ASSOS-Early-Winter-Gloves-S7-front-back

Handsken er udført i Assso eget materiale kaldet “stratagonLight”, det er et 3 lags materiale med en membran der skulle sikre at mest mulig varme bliver i handsken, men at man stadig kan slippe af med overskudsvarmen, altså at hænderne kan ånde – om det virker kommer vi tilbage til lidt senere. Materialet minder om et tyndt soft sheel materiale og kan derfor strækkes en del og virker ganske holdbart. ASSOS Early Winter Gloves S7 er på oversiden gennemgående sorte, med lidt hvid grafik på håndryggen og ned langs de mellemste fingre. I håndfladen og på pege/langefinger er påsyet let, skridsikker materiale, ligesom der er placeret en gel-pude for aflastning af hånden når man cykler i længere tid. Øverst ved handskens åbning er et lille diskret badge/logo placeret som afslører det er en ASSOS handske – ellers fremgår dette kun af et logo på håndryggen af den ene handske. Handsken er ganske slank og sidder tæt på hånd og fingre, såvel som håndled – derfor har det heller ikke været nødvendigt at placerer en ribkant eller elastik ved håndleddet, for at få handsken til at slutte nogenlunde tæt omkring håndleddet.

 

ASSOS-Early-Winter-Gloves-S7-gel

Indvendigt er handsken let foret med blødt materiale, med en underside der er en smule tykkere end oversiden, formentlig for at hænderne nemmere kan ånde, mens der isoleres lidt bedre nedefra.

ASSOS-Early-Winter-Gloves-S7-detail

Med handsken på, har man en fornuftig bevægelighed og føling med gearskifter, bremser og hvad man nu ellers har brug for at kunne betjene under en cykeltur, handsken føles ikke specielt klodset og man føler sig ikke hæmmet med handsken på – dette takket være det ret tynde materiale og den forholdsvis stramme pasform. Når det er sagt, så bør det nævnes at ASSOS Early Winter Gloves S7 i str. M, som normalt passer glimrende til min hånd, er en smule stor i det – men ASSOS størrelser går også fra XXS -> XLG så man bør sikre sig at handsken passer perfekt inden køb. I praksis betyder det blot at man mister en lille smule finføling da handsken ikke sidder helt tæt omkring hånd og fingre, men er det primære formål at bruge handsken sammen med eksempelvis ASSOS InsulatorGloves L1  som tidligere omtalt, er det helt perfekt at der er lidt ekstra plads i handsken. Bruger man disse 2 handsker sammen, er pasformen perfekt, men naturligvis er bevægeligheden ikke væsentligt forbedret med 2 handsker på, til gengæld får man et ekstra isolererende lag og kan således klarer sig ned til omkring frysepunktet.

Materiale

  • 55% Polyamide (Nylon)
  • 35% Polyester
  • 10% Polyurethane
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader

Konklusion

ASSOS laver produkter i en helt særlig kvalitet – man er ikke i tvivl om at de nok skal holde i mange år endnu og at der er brugt enormt meget tid og mange penge på udviklingen af produktet.

ASSOS Early Winter Gloves S7 i sig selv en ganske udmærket handske til de kolde efterårsdage eller aftenerne hvor de korte handsker bliver for kolde, komforttemperaturen omkring 6-12 grader passer meget godt med mine praktiske erfaringer med handskerne, som i øvrigt også er testet både med og uden ASSOS InsulatorGloves L1 som isolerende inderhandske. Sammen med førnævnte handske synes jeg rent faktisk det bedste resultat opnås, men tilsammen koster de 2 handsker også 900,- og det er altså i overkanten, medmindre man vil bruge de 2 handsker hver for sig også.

Helt overordnet set er ASSOS Early Winter Gloves S7 en fin handske der bestemt har sin berettigelse, både alene og i brug sammen med InsulatorGloves. Problemet er den er prissat noget højt, set i forhold til hvad konkurrenterne tilbyder for 650,- som er den vejledende pris, her synes jeg ganske enkelt bare der er andre og bedre bud i klassen til samme eller lavere pris.

ASSOS-Early-Winter-Gloves-S7-upperside

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 649,-

Find nærmeste godkendte forhandler på ASSOS.com

7 Funktionalitet

8 Design

6 Pris

Karakter

7
Dette indlæg er tagget med
Mere af Noel Christensen

Test: Pirelli Cinturato Gravel Mixed cykeldæk

Dækproducenten Pirelli har på kort tid fået godt fat i markedet for...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.