Test: Assos SS.équipe_Evo8 Jersey

Samlet karakter

Det er efterhånden noget tid siden vi sidst havde cykeltøj fra Schweiziske Assos på testbænken, men denne sommer er der endnu engang landet lidt lækkerier fra dem til test. Går man lidt op i gear og grej, så kender man formentlig allerede Assos, et mærke som er kendt for at lave yderst lækkert, men også dyrt, cykeltøj.

Vi har i denne test haft fingrene i SS.équipe_Evo8 jersey’en der er en “race ready” jersey med en vejl. pris på ca. 1200,- Lad os finde ud af hvor godt pris og kvalitet hænger sammen her!

Design og funktionalitet

SS.équipe_Evo8 er umiddelbart klassisk jersey med korte ærmer og gennemgående lynlås, men går man lidt tættere på er den knap så klassisk. Først og fremmest er den super let, materialet er tyndt og let for at skabe en jersey der vejer mindst muligt og giver mindst mulig luftmodstand. Materialet er super luftigt og med mesh både for, bag og på ærmerne, dog er ryggen med en lidt kraftigere mesh for endnu mere ventilation. Ved halsen er der ikke en traditionel krave, for at undgå ubehag ved halsen når man indtager race position og ved ærmerne finder man en laserskåren afslutning for tæt pasform uden en elastik der strammer.

Omkring livet er brugt en bred elastik med silikoneprint bagtil, der sørger for at holde jersey’en på plads. Ved lynlåsen er en lille “snip” så lynlåsen ikke gnaver i ens bibshorts, lille men fed detalje!

Bagpå jersey’en finder man 3 åbne lommer som nemt rummer energi, slange, pumpe og hvad man nu ellers måtte ønske at medtage på cykelturen, her savner jeg dog én enkelt med lynlåslukning til mobiltelefon, nøgler eller lign.

Pasform og komfort

Som nævnt indledningsvis, så er SS.équipe_Evo8 en race orienteret jersey, det betyder også at pasformen er tæt – den sidder godt til for at der ikke er noget materiale der flagrer og øger vindmodstanden. Det betyder dog ikke at bevægeligheden er nedsat, for materialet er tilpas strækbart og fleksibelt til at man nemt kan bevæge sig i jersey’en, selovm den sidder tæt.

Da jersey’en er lavet i meget let og luftigt materiale, egner den sig bedst til brug i sommerhalvåret med 2-cifrede varmegrader, for den yder ikke den store beskyttelse mod vind eller vejr, til gengæld er ventilationen i top så man nemt kan komme af med varmen og ikke koger over i sommervarmen.

Konklusion

Assos er topkvalitet, det er der slet ingen tvivl om – det mærker man på både materiale, den generelle finish og de små detaljer såsom eksemplevis den manglende krave, afslutningerne ved ærmer og omkring livet samt ved lynlåsen. 1200,- for en jersey er en god sjat penge, men man får også en jersey der er virkelig let og luftig, har det helt rette race-fit og så er Assos altså bare lækkert generelt.

Vil man gerne betale for den ypperste kvalitet og lidt for mærket også, så er SS.équipe_Evo8 et virkelig lækkert valg!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1199,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.