Test: Assos sS.Uno_S7

Det rigtige udstyr gør cykelturen langt mere behagelig og oplevelsen bedre, dette gælder ikke mindst beklædningen. Det rigtige tøj kan gøre at man gider kører længere og hurtigere, mens den forkerte påklædning faktisk kan ødelægge cykelglæden, eksempelvis shorts med en pude der ikke giver den rigtige støtte, seler der skarver eller lign.

Assos er et sweizisk brand der er kendt for at lave cykeltøj af rigtig høj kvalitet, hvor der er brugt meget tid og energi på hver enkelt model. Assos udvikler hele tiden på Deres egne teknologier for bl.a. at gøre materialerne så tynde, lette og strækbare som muligt, mens der naturligvis også udvikles på materialernes evne til at lade kroppen ånde, mens vind og vejr ikke får lov at passere. Assos lancerer derfor heller ikke nødvendigvis nye modeller hvert år, men derimod først når de står med et færdigt produkt de selv mener bringer noget nyt til markedet, eller kan afløse et andet produkt med væsentlige fordele.

sS.Uno_S7 som vi har testet i denne omgang er dog en relativt ny model, som afløser SS.Uno jersey’en. Modellen er en af de billigste fra Assos sortiment og fås i 5 forskellige farver; sort, hvid, blå, rød og gul.

sS.Uno_S7 er beregnet til brug forår og sommer og helst med et lag indenunder, for at materialerne virker bedst muligt. Det inderste lag bør være en af Assos egne body insulators, svedtrøjer der sørger for at holde kroppen tør, en vigtig ting – uanset om det er sommer eller vinter. Jeg har dog testes både med og uden brug af svedtrøje – resultatet kommer vi ind på lidt senere.

Design, funktionalitet og pasform

For at understrege hvor meget Assos går op i kvalitet og udvikling, så består Assos sS.Uno_S7 af hele 31 dele, forskellige materialer, mønstre og komponenter – og dette er bare én cykel jersey! Materialet er med andre ord ganske avanceret og har mange unikke features, bl.a. er det enormt let, det tørre ligeledes meget hurtigt og så har det fået en anti bakteriel behandling der gør at materialet ikke nedbrydes i samme grad som traditionelle materialer, dette forlænger levetiden på materialet og fjerner de fleste lugtgener.

assos_ss_one_s7-front

Denne model er med gennemgående lynlås foran, hvilket gør den nem at få af og på, men giver også mulighed for nemt at komme af med varmen på de rigtig varme dage eller ture der køres hårdt. På bagsiden er der 3 lommer og en enkelt mindre lomme der lukkes med lynlås, perfekt til nøgler, dankort eller lign., desværre er den for lille til de fleste smartphones. I lommerne bagpå kan opbevares alverdens ting, alt fra pumpe til energi og drikkeflasker.

assos_ss_one_s7-back

Under armene er materialet anderledes, for at gøre “udluftningen” bedre, men ellers er hovedmaterialet med en “bikube-struktur” der gør det strækbart i alle retninger – samtidig med at det er meget åndbart.

Øverst er en lille blød krave og nederst er kanten bagpå med silikone, som holder jersey’en på plads.

Pasformen er tæt, Assos sS.Uno_S7 sidder tæt på kroppen og generelt er Assos lidt små i størrelserne, en str. Large er dog passende til personer af samme bygning som undertegnede med en kampvægt på omkring 70 kg. Snittet er det såkaldte “Racingcut” og hvad det i praksis betyder er jeg rent faktisk ikke klar over, men umiddelbart er det vel et spørgsmål om at jerseyen er lavet så den sidder perfekt når man indtager cykelpositionen, hvor den bagerste del går lidt længere ned for at dække den nederste del af ryggen. Jersey sidder, som nævnt tidligere, tæt til kroppen, men uden at være stram eller generende, den sidder bare “til” på en behagelig måde.

Man mærker straks at materialerne er af høj kvalitet når man rører ved det og der er kælet lidt ekstra for de små detaljer.

assos_ss_one_s7-side

Materialer

  •  70% polyester
  • 25% polyamid
  • 5% elasten

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: L

Konklusion

Efter et par uger med Assos sS.Uno_S7, med og uden svedtrøje indenunder vel at mærke, er jeg overbevist – Assos sS.Uno_S7 er en rigtig fed jersey! Designet er ret klassisk og på ingen måde prangende eller “flashy”, til gengæld er materialer af virkelig høj kvalitet og det både ses og føles, ydermere er pasformen rigtig god – den sidder rigtig godt på kroppen og tilpas tæt, uden det bliver for meget.

Assos sS.Uno_S7 kan bruges både sommer og forår og jeg vil, som Assos selv,så absolut  anbefale at man bruger en svedtrøje indenunder, da den så “virker” bedst og man undgår at blive kold og klam på turen.

Samlet set vil jeg betegne Assos sS.Uno_S7 som et godt køb. Sammenligner man bredt med andre brands virker prisen måske til at være i den høje ende, men har man først set og mærket kvaliteten er man ikke længere i tvivl – det fungerer bedre og holder længere!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 999,-

Find forhandler af Assos sS.Uno_S7

Læs mere om Assos sS.Uno_S7 på Assos.com

Funktionalitet & pasform 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: VOID Softshell Gloves
Fra vores svenske venner hos VOID har vi tidligere modtaget en efterårs/vinterpakke...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.