Test: Assos T.Equipe_Evo Bibshorts

Samlet karakter

De sidste par måneder har vi haft mulighed for at teste et par bibshorts fra Assos med det meget mundrette navn T.Equipe_Evo. Bibshortsene har en vejledende pris på 1449,- og de er placeret midt i Assos produkt hieraki. Modellen er bl.a. udstyret med en helt ny pude kaldet “équipeEVO_S7” og er velegnet til både race og træning.

Design og detaljer

T.Equipe_Evo fås i 4 forskellige farvekombinationer, hvor forskellen blot er farven på Assos logoet, samt elastikken på det ene ben, der er en udgave med hvid logo, en med hvid logo og rød elastik, en med hvid logo og grå elastik samt en udgave som er helt i sort, som det testede par.

Det at købe Assos produkter skal være en oplevelse, og det bemærker man allerede ved emballeringen. Det meste cykeltøj kommer i en zip-pose, men disse bibshorts leveres i en pæn æske hvori kan også finder en lille vandtæt lomme til opbevaring af mobiltelefonen, mønter eller lign. i ryglommen under cykelturen.

Materialet som bibshortsene er lavet i er som forventet i topkvalitet og det kan både ses, mærkes og føles. Materialet virker kraftigt, uden at være specielt tykt og overfladen er glat uden at være helt skinnende.Pasformen er det Assos falder “Race fit”, hvilket betyder at de sidder godt til og er lavet til race og minimal luftmodstand. Det betyder også at der er en let kompression i materialet og at de derfor sidder godt til omkring bl.a. lårene. Materialet er en kombination af 70% polyamid, 18% elastan og 12% polyester hvilket giver et materiale der kan strækkes ganske meget, samtidig med at det er åndbart.

Bibshortsene er naturligvis med seler og disse er laserskårne hvilket betyder at de ikke folder, men derimod forbliver “flade” og sikrer en god komfort, uden at gnave i skulderne. Selerne sidder godt ude til siderne, så man ikke generes unødvendigt af dem når man indtager race-position på cyklen. Ryggen er i et mere ventilerende materiale som ere super strækbart og der finder man også vaskevejledningen printet på materialet, istedet for den sædvanlige label.

 

På begge ben er printet Assos logo med gummi-tryk og omkring lårene er et par gode brede elastikker med silikoneprint på indersiden som forhindre dem i at glide på.

Der hvor T.Equipe_Evo virkelig skiller sig ud fra mængden er på puden og netop denne er helt ny og redesignet. Puden er noget større end man er vant til fra konkurrerende mærker, den dækker en væsentlig større del af skridt-regionen end man er vant til. Puden er naturligvis opbygget i flere forskellige lag med hver sin tykkelse. I skridtet er puden ekstra ventileret og bagtil ved siddeknoglerne er der ekstra polstring. Udover at der naturligvis er brugt flade syninger ved puden for at undgå irritation, men derudover så er puden ikke fastgjort til bibshortsene, men kun foran, midtpå og bagpå. Det betyder at puden i højere grad kan sidde til, uafhængigt at bibshortsene. Det lyder som en lille ting, men det betyder enormt meget for komforten i praksis. Udover ventilationen omkring skridtet, så er selve puden perforeret – hvilket har en række fordele: Vægten mindskes, puden har nemmere ved at tilpasse sig og så øges ventilationen. Puden er ikke blandt de tykkeste på markedet, men den har en rigtig god tykkelse til både løb og seriøs træning, da mixet mellem komfort og føling sidder lige i skabet.

Størrelsesmæssigt så er Assos’ tøj tæt på normalen, men til den lille side. Er du normalt M i almindeligt tøj skal du nok op i en str. L i bibshorts fra Assos. Undertegnedes 65 kg. fordelt på 175 cm. passer fint i en str M., hvor jeg for 5 kg. siden var bedre tilpas i en str. L.

Bibshortsene er blevet testet i både 30 graders varme og mere normale danske temperaturer omkring 10-15 grader og de gør det godt uanset, der er en god åndbarhed i både materiale og puden som gør dem anvendelige hele sommerhalvåret, eller i vinterhalvåret indenunder et par lange bukser uden pude!

Konklusion

Med T.Equipe_Evo har Assos endnu engang sendt et gennemført produkt på gaden, alt fra det underspillede klassiske design til de fine detaljer med gode brede seler, brede elastikker ved benene og en superb pude spiller bare 100%. Alt er gennemført ned til mindste detalje og man er slet ikke i tvivl omkring kvaliteten når man får dem mellem hænder, og da slet ikke når man trækker i dem og får sat sig på cyklen hvor man virkelig mærker forskellen i alt fra materiale, til syninger, pasform og den lækre pude som ikke kun dækker bagdelen, men også skridtet i højere grad end mange andre bibshorts.

Har man ikke prøvet et par top-bibshorts som eksempelvis disse fra Assos bør man virkelig overveje det, det er en sand fornøjelse at cykle med et par bibshorts der har en perfekt pasform og en pude der giver en fremragende komkort, så spar hellere på jersey’en og brug pengene på et par rigtig gode bibshorts, det er her man virkelig mærker forskel mellem dyre og billige produkter og noget man kan have glæde af i flere år.

T.Equipe_Evo får de varmeste anbefalinger herfra!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1449,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.