Test: BBB BWG-31 ColdShield vinterhandsker

Hele december var præget af blæst og regn, mens starten på det nye år – 2021 – har været præget af minusgrader, sne og lidt flere solskinstimer. December og januar har dermed givet perfekte forhold til test af BBBs ColdShield cykelhandsker, der blandt andet er vind og vandafvisende. 

Specifikationer

  • Unisex 
  • Isolerende dele 
  • Reflekterende 
  • Vind- og vandtætte 

Design og funktionalitet

Hollandske BBB producerer en lang række reservedele til cykler til nogle meget favorable priser. Udover at producere stort set alt til cykelreparationer, producerer de også tøj. Reservedele er BBBs hovedproduktion, mens de producerer de fleste nødvendige ting inden for beklædning – igen til nogle ganske konkurrencedygtige priser. 

Under deres beklædningsdele finder man de handsker, som vi har haft til test. Som nævnt er der tale om et par ColdShield handsker, der egner sig rigtig godt til den nordiske, kolde vinter. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvor meget man fryser både fødder og hænder, når man cykler, men det er vigtigt, at man kan holde disse varme, hvis man vil undgå en afkortet tur.

ColdShield handsken er bygget op af softshell og neopren, hvor størstedelen er softshell, der giver god fleksibilitet og let åndbarhed. Neoprendelen er fokuseret omkring handskens indgangshul, der skal være med til at holde tæt for kulde og regn under køreturen. Handsken kan fastgøres helt individuelt ved hjælp af den velcrostrop, der er på toppen af handskens skaft. 

ColdShield skiller sig lidt ud fra andre handsker, da begge handsker er yderst synlige i mørke. Handskernes yderside er lavet i et ful reflekterende materiale, der giver rigtig god synlighed på landevejen året rundt. Det lidt specielle design er måske ikke for de fleste, men i en tid, hvor der bliver mere og mere fokus på synlighed i trafikken, er ColdShield handsken fra BBB bestemt et godt bud. 

Indvendigt er handskerne udført i et lækkert blødt materiale, der er rart for hænderne. I håndfladen er handskerne ekstra polstret, så de er mere behagelige at have på og hermed giver god støtte til hænder og fingre. Endvidere har handskerne en let gummibelægning både i håndflade og på fingrene, så hænderne ikke glider under kørsel. Gummibelægningen er yderligere kompatibel med eksempelvis IPhoneskærme, så man ikke behøver at tage handskerne af, hvis man skal bruge telefonen. 

Konklusion

Personligt bruger jeg ikke nogle specielt tykke eller isolerede handsker, når temperaturen er lige under eller over frysepunktet, men jeg må erkende, at de ture i december, hvor der var regn, var handskerne en redning, da det tog rigtig lang tid, før vandet kunne trænge igennem eller komme ind fra åbningen. Ligeledes har de handskerne været gode i den iskolde start på året, hvor vi i Nordjylland har været helt nede omkring 10 minusgrader. 

Som nævnt er det meget forskelligt, hvor meget kulden påvirker hænder og fødder, men hvis du er en af de ryttere, der døjer med ekstremt kolde hænder, så er ColdShield fra BBB bestemt et godt bud. Har man en rimelig temperatur i hænderne under kørsel i koldt vejr, vil jeg anbefale BBB handsken til de aller koldeste dage i sadlen. 

Pris:

Set til 249,-

8 Funktionalitet

7 Design

7 Pasform

8 Pris

7.5
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Smoove kædevoks

Sommeren er virkelig kommet til Danmark i disse uger, men henover de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.