Test: BIKE PRO Falcon Eye 1W cykel forlygte

Vi har testet BIKE PRO Falcon Eye 1W, en cykel forlygte med kraftig LED lys, velegnet til dem der gerne vil se – og ikke kun blive set når mørket falder på.

Udover at fungerer som cykellygte, kan BIKE PRO Falcon Eye 1W  også bruges som hånd/lommelygte, da den nemt kan afmonteres fra cykelholderen og tages med.

 

Unboxing

Se vores unboxing af BIKE PRO Falcon Eye 1W i videoen nedenfor.

Design og funktionalitet

BIKE PRO Falcon Eye 1W kommer i en helt almindelig, småkedelig, emballage med selve lygten, 3 stk AAA batterier og beslag til montering på cyklen – du er derfor køreklar fra det sekund du flår den ud af emballagen.

Cykellygten er udført i mørkegrå plast og fremstår ikke videre eksklusiv, omvendt er prisen også ganske lav for en lygte med 1W LED – så kvalitet og finish er som man kan og bør forvente i dette prisleje. Den virker dog ganske solid og er nem at skille ad og samle igen, når man lige finder fidusen – selve batteri-holderen skal nemlig trækkes ud, jeg brugte et par forsøg på både at skrue og dreje, det hjalp altså  intet! Øverst er én knap, det er her man kan skifte mellem de 3 modes; konstant, blink og “strobe”, ønsker man at bruge BIKE PRO Falcon Eye 1W som lygte der skal oplyse vejen, vil det konstante lys være valget.

Monteringen på cykelstyret foregår rimelig smertefrit via den medfølgende holder, dog passer den ikke på de helt tykke rør – så her bør man være opmærksom på om den passer på styret. Når først holderen er monteret er det nemt at montere, og afmontere, lygten da den er udstyret med quick-release, så kan man nemt afmontere cykellygten og tage den med i lommen, så man undgår den bliver stjålet.

fe-1w-08

Udover at fungerer som cykellygte, kan BIKE PRO Falcon Eye 1W naturligvis også bruges som traditionel lomme/håndlygte.

Kommer du fra et sæt “traditionelle” cykellygter der ikke rigtig giver lys, men kun gør dig synlig i trafikken, vil du opleve BIKE PRO Falcon Eye 1W som en stor opgradering. Lyskeglen er tilpas bred og ved at justere vinklen på lygten bestemmer man selv hvor langt frem man vil kunne se – dog så naturligvis på bekostning af lysstyrken. I bælgmørke oplyses ca. 15 meter frem og til almindeligt brug bør dette være fint. Jeg har testet BIKE PRO Falcon Eye 1W ved aftenkørsel, både stier med og uden lys, landevej uden lys overhovedet og kørsel i by med lygtepæle til hjælp og til prisen er ydelse faktisk ret imponerende!

BIKE PRO Falcon Eye 1W i brug

Specifikationer

  • 102mm x 35mm
  • Vægt: 72 g
  • 1 Watt LED
  • Inkl. cykelholder og 3x AAA batterier

fe-1w-05

Konklusion

BIKE PRO Falcon Eye 1W er en glimrende “budget” lygte, hvis man gerne vil have mere lys end en gængs diodelygte tilbyder, og set i forhold til prisen er den et virkelig godt køb – du får meget lys for pengene!

+ Inkl. holder til cykel
+ God ydelse til prisen
+ 3 “modes”

– Cykelholderen passer ikke til tykke rør

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 199,-

Sælges i cykelforretninger over hele landet bl.a. Fri Bikeshop.

Funktionalitet 8
Design 7
Pris 8

Karakter

7.7
Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Sigma Sport Pava og Hiro Sæt – Unboxing
I forbindelse med vores løbende test og kommende round-up af cykelygter slut...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.