Test: BikeBrother Sportsvask

Danske BikeBrother har for nyligt lanceret en sportsvask, altså et vaskemiddel udviklet specielt til sportstøj. Idéen med en sportsvask er at den skal neutralisere dårligt lugt, for hvem har ikke oplevet sportstøj hvor svedlugten bare ikke er til at vaske ud af tøjet ved traditionel vask?

BikeBrother’s Sportsvask er flydende og kommer i en 1000 ml. dunk og kan bruges ved 30, 40 og 60 graders vask. Vaskemidlet er nemt at dosere direkte via dunken og mængden der skal bruges afhænger naturligvis af om vandet i ens område er blødt eller hårdt, samt hvor mange kg. tøj der vaskes af gangen.

Eksempler på dosering ved 2,5 kg. tøj

  • Blødt vand 30 ml.
  • Middelhårdt vand 40 ml.
  • Hårdt vand 50 ml.

Afhængigt af hvilke mængder tøj, samt vandets hårdhed er der derfor til en del vaske i sådan en dunk med 1000 ml.

Tøjet vaskes præcist som man plejer, man bruger bare Sportsvask istedet for alm. vaskepulver. Har man tøj der er meget beskidt, kan man evt. ligge det i blød inden vask – det har jeg dog ikke oplevet været nødvendigt. Jeg har nu brugt en hel dunk og har bl.a. vasket en stor vask beskidt cykeltøj direkte ved hjemkomst, en stor bunke samlet sammen i løbet af et par dage (“velduftende” og med indtørret mudder) samt masser af cykeltøj brugt til indendørs træning (Zwift), både umiddelbart efter brug og dagene efter. Særlig dét cykeltøj som man har svedt rigtig meget i, for mig ifm. indendørs træning, og som har lagt et par dage, dufter ikke specielt godt og her kan almindelig vaskemiddel have svært ved at få svedlugten ud af tøjet.

Sportsvask fra Bikebrother får tøjet helt rent, i første forsøg – selv efter en god mudder-tur og tøjet efterlades rent og velduftende. Duften er frisk og let – ikke sådan en tung og parfumeret duft. Man har ikke fornemmelsen af at duften skal skjule den dårlige lugt, men derimod at den dårlige lugt er fjernet og erstattet af en frisk og behagelig duft.

Konklusion

De fleste kender nok til problemet med sportstøj, særligt det der er brugt flittigt, som med tiden begynder at lugte, også efter vask – her kan Sportsvask fra Bikebrother formentlig hjælpe! Udover at fjerne dårlig lugt og især svedlugten, efterlades tøjet også rent og velduftende – uden det bliver for parfumeret! Jeg har endnu ikke oplevet sportstøj som Sportsvask fra Bikebrother ikke har kunne fjerne dårlig lugt fra.

Med en pris på 100,- for 1000 ml. har man til ca. 20-30 vaske under almindelige forhold og det synes jeg egentlig er en rimelig pris pr. vask at betale. Har man udfordringer med at holde svedlugten ude af tøjet betyder det at man forlænger levetiden på sportstøjet og Sportsvask kan bruges til alt fra ungernes træningstøj, til cykeltøjet og resten af familiens trænings og sportstøj.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 99,-

Effektivitet 9
Pris 8
8.5
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Libratone Track+ hovedtelefoner
Fra danske Libratone har vi de seneste uger haft lejlighed til at...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.