Test: Bioracer Epic Bibshorts

Fra Belgiske Bioracer har vi testet bibshorts fra deres Epic-serie, serien hvor vi tidligere har testet og anmeldt Epic Ultralight jersey’en. Nu er tiden kommet til bibshorts i samme serie, ligeledes lavet til den kræsne rytter og godt vejr!

Kort om Bioracer

Bioracer er et belgisk firma der gør sig udelukkende i cykeltøj og tilbehør hertil, altså er deres fokus 100% på dette produktområde. Alle deres produkter udvikles, testes og produceres i Belgien. I Belgien regner det ca. 200 dage om året og klimaet er lidt “rough” så det er det ultimate sted at teste cykeltøj og udstyr, da det får nogle tæsk. Det faktum at de har produktionen “in house” gør også at de ikke har samme behov for at bestille store kvantiteter som fragtes fra den ene til den anden ende af verden, samtidig kan de levere hurtigt – altsammen er med til at bidrage til et mindre CO2 aftryk som efterhånden er en utrolig vigtig del af det at drive virksomhed i dag.

Design og detaljer

Epic bibshorts fås kun i én farve og størrelsesmæssigt spænder de fra S -> XXL. De er udført i materialer som giver en let kompression ved lårene, det gør at man holder sig frisk længere og musklerne ikke bliver helt så trætte. Materialet er forholdsvis tyndt og de gør sig derfor bedst i mildt og varmt vejr, som Bioracer selv beskriver det.

Overdelen er i mesh for optimal ventilation og åndbarhed, med brede og fleksible seler. Desværre er de ikke flade og laserskårne, så de har det med at folde – lidt ærgerligt!

Der er forskellige paneler og materialet hvor belastningen er højest, er mere slidstærkt end eksempelvis i siderne hvor belastningen ikke er høj. I praksis betyder det at området omkring skridtet samt bagdelen, er mere slidstærkt end resten – mens resten er forholdsvis tyndt og ventilerende, primært i mesh.

Afslutningerne ved lårene er laserskåren og med silikoneprint indvendigt, så de bliver på plads – afslutningen gemmer også på et diskret Bioracer logo.

Kigger vi indvendigt finder man Bioracer’s Wave pude, en 3D anatomisk pude der er udført til at forme sig efter rytteren og sikre både høj komfort, god åndbarhed og temperaturregulering. Puden er kønsspecifik og der fås en udgave til både mænd og kvinder, mens den naturligvis også er antibakteriel og udført i flere forskellige tykkelser.

Komfort og pasform

Pasformen angiver Bioracer selv som “racefit” og det synes jeg stemmer ganske godt. Pasformen er tæt, men jeg kunne faktisk godt tænke mig en tand tættere pasform – men de fås simpelthen ikke mindre end str. S. Med mine 66 kg. på 175 cm. ser jeg derfor en udfordring for de lettere/slankere rytter, der således skal leve med en løsere pasform og det er ikke rigtig optimalt når de er lavet til at sidde helt tæt til kroppen.

Trods de ikke sidder helt så tæt som jeg måske kunne ønske, så sidder puden hvor den skal – nemlig tæt omkring skridtet, så du får den helt rette støtte og support, uden en pude der skøjter rundt og ender med at genere. Netop puden synes jeg faktisk fungerer ret godt, den er forholdsvis kraftig, men former sig alligevel fint efter kroppen og giver god støtte – også på længere ture, og uanset om underlaget er grus eller asfalt. Den er forholdsvis stor og dækker således også fint foran og altså ikke kun bagtil.

Materialet er super behageligt, er meget fleksibelt/skrækbart og tilpasser sig derfor fint rytterens krop – samtidig med at bevægeligheden er god, grundet det fleksible materiale. Det faktum at materialet er forholdsvis tyndt og delvist i mesh, gør at ventilation og åndbarhed er helt i top, noget jeg har sat pris på de varme sommerdage i Danmark!

Konklusion

Epic Bibshorts fra Bioracer er generelt overordnet set et ganske udmærket bud på high-end bibshorts. Dog lider de efter min mening lidt under samme udfordringer som Epic jerseyen, nemlig at størrelse S måske i virkeligheden er for stor til mig og at der simpelthen ikke findes en mindre størrelse, det vil være en udfordring for de ryttere der er endnu mindre end undertegnede.

Med det sagt, så får man et par bibshorts i lækre materialer, høj kvalitet og med en rigtig god komfort når vi snakker åndbarhed/ventilation og komfort fra Wave-puden. Pasformen kunne være en tand bedre, men her tænker jeg udelukkende på at jeg savner en lidt mindre størrelse, ellers har jeg intet at udsætte herpå.

Pris og tilgængelighed

Set til 1149,-

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 7
Design 7
Pris 7
7.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Garmin Edge Touring
Tilbage i starten af Oktober 2013, blev Garmin’s nye Edge Touring serie...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.