Test: Bliz Fusion cykelbriller

Sommeren er over os, hvilket betyder mere sol på cykelturene. Solen kræver beskyttelse til øjnene, hvilket man bedst får med et par solbriller. Solbrillerne er velsagtens blevet en af cykelrytterens mest fremtrædende og vigtigste accessories. Selvsagt er de med til at holde solen fra øjnene, men samtidig er de med til at fuldende cykelrytterens look. Hertil er det muligt at skille sig en lille smule ud fra mængden, ved at give den gas på farve, størrelse eller form. I denne forbindelse har vi testet et par solbriller fra svenske Bliz.

Hvad følger med?

  • Bliz Fusion brille
  • Brudsikker linse
  • Ekstra justerbar næseclips
  • Ekstra understel i sort (jawbone)
  • Hardcase etui
  • Pudseklud

Design og funktionalitet

Som det er tilfældet med flere af de andre spillere på brille markedet, har Bliz briller til flere forskellige sportsgrene. Tendensen har de senere år været, at brillerne skal have en større og mere fremtræden linse, hvilket også er tilfældet ved de testede Fusion. Endvidere går cykelverden i en mere customized verden, hvor man gerne vil have mulighed for at kombinere forskellige linser med forskellige stel. Dette er allerede fra start en mulighed med Fusion, da der medfølger et ekstra understel i sort, så man kan vælge sort eller hvid.

Designet af selve brillestellet minder en smule om den populære Jawbreaker fra Oakley, der ligeledes har en stor og fremtrædende linse. Selve stellet er en del større end konkurrenternes, dog uden stor vægtstraf, da Fusion kun vejer 34 g.

Stellet er ligeledes en smule mere groft, end det er tilfældet ved nogle af konkurrenterne. Specielt stængerne er bredde helt ude i enden, hvilket ikke giver megen plads til cykelhjelmen, men da stængerne kan bøjes og formes som ønsket, kan de formes efter den valgte cykelhjelm. Bliz Fusion passer altså perfekt under stort set alle hjelme, hvorfor denne feature er ekstra brugbar, hvis man skifter mellem flere hjelme.

Fra fronten ser man stort set kun den store linse, der fylder det meste øverste del af ansigtet. Linsen er produceret i et – hvad Bliz selv kalder – brudsikkert materiale. Vi har selvfølgelig ikke testet, hvorvidt dette holder vand, men linsen virker særdeles kraftig og holdbar, hvilket er rart, når man skal skifte kæbestykke, hvor man skal have godt fat i linse og stel. Bliz  promoverer endvidere linsen som værende 100% UV-beskyttende, så man undgår solens skadelige stråler direkte i øjnene.

Bliz har gjort meget ud af at producere en brille, der kan tilpasses den enkelte rytter. Hermed har de fremstillet stellet med en gummiwire kerne, der skal give mulighed for at bøje og tilpasse stellet efter behov. Yderligere har de lavet en justerbar næse-clips, der kan justeres alt efter størrelsen på næsen.

Konklusion

Bliz Fusion er en brille, der gør sit job helt eminent – den holder al solskin og genskær ude. Størrelsen og formen er meget oppe i tiden og vil nok til enhver tid dele vandene, men personligt finder jeg den store linse både behagelig og stilet, når man bærer cykelhjelm. Linsen er klar og tydelig, men stellet sidder rigtig godt, dog med et lille minus ud for stængernes bredde.

Ønsker man ikke den fremtrædende stelkant ved kæbepartiet, kan man eventuelt gå med Blizs Matrix, der har nogenlunde samme linse, men uden kæbestellet. Slutteligt er Bliz et rigtig godt valg til den kvalitetsbevidste rytter, der ikke vil bruge alle sparepengene på et par solbriller. Samtidig har du muligheden for at skille dig en smule ud fra Oakley-mængden. . Kvalitetsstemplet ses især, da det danske Pro kontinentalhold, Riwal, kører med Bliz Fusion brillen.  

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 749,-

10 Funktionalitet

9 Design

8 Pasform

9 Pris

9
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mathias Sælgen Pedersen

Hvorup MTB spor

Kategori: MTB Landsdel: Nordjylland Længde: Ca. 10 km Skiltning: God Estimeret tid...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.