Test: Bontrager Circuit Thermal handsker

Her i 2020 har vi testet et par handsker fra Bontrager, der egner sig rigtig godt til de milde vinter-, efter- eller forårsmåneder. Handskerne er let polstret og kan derfor ikke klare de helt lave temperaturer, men de kan bruges på kortere ture, selv når temperaturen nærmer sig frysepunktet. 

Design og funktionalitet

Denne handske fra Bontrager er en del af deres Circuit serie, der tæller mange forskellige produkter. Handskerne her kan erhverves i to forskellige farver; en helt sort og en en sort/gul. Vi har testet den sort/gule model, der har præcis samme farve som den tidligere testet Velocis Thermal trøje. Hermed kan man matche farverne lidt, hvis man virkelig vil lyse op i landskabet. 

Bontager Circuit Thermal er bygget op omkring 76% polyester, der giver den let glatte overflader på stort set hele handsken. 7% polyamid giver handsken den thermo effekt, der gør, at hænderne holdes varme, mens de 11% spandex er med til at give handsken god komfort og strækbarhed. Sluttetligt finder man 6% polyuretan, der også giver en isolerende effekt til handsken.

Termostoffet, der skal være med til at holde på varmen, men samtidig ikke så meget, at fugt og sved ej kan transporteres væk fra handsken. Indvendig er handsken beklædt med et tyndt lag fleece, der ligeledes skal være med til at holde hænderne varme. Kombinationen mellem termo-stoffet og fleecen fungerer rigtig fint, så man stadig har god bevægelighed i hænder og fingre. Bliver handsker for polstrede, kan det være svært at bibeholde den frie bevægelighed, hvilken kan gøre det besværligt at bruge hænder til andet, end at holde på styret. Heldigvis er det ikke tilfældet her, og man føler god bevægelighed. 

I håndfladerne finder man et stort stykke kunst-ruskind, der er med til at give et godt greb samt en god slidstyrke. Endvidere er det kunstige ruskind en lille smule stødabsorberende, så hænderne får en smule støtte under kørsel. 

På fingerspidserne er er der påført et silikonelag, der giver et fint greb og gør, at man nemt kan skifte på både for- og bagskrifter. Tommelfingeren er udført i noget fleece, så denne nemt kan tørre næsen, hvis man kører i koldt vejr. 

Afhængigt af, hvor kuldskær man er, så vil jeg mene, at man kan bruge Bontragers handsker et godt stykker under 10 grader. Det anbefalede temperaturinterval er opgivet til  13-21 grader, hvilket virker en smule mærkeligt. Personlig bruger jeg ikke handsker, hvis termometret viser bare lidt mere end 10 grader, så fra 13 grader – det virker højt. Handskerne er testet helt ned til 4-5 grader, hvor jeg ikke har haft problemer på kortere ture. Testen er selvfølgelig subjektiv, hvorfor mine anvisninger blot er vejledende. 

Konklusion

Ønsker man et par handsker, der skal klare de milde dage, hvor man måske ikke er helt sikker på, hvorvidt det er nødvendigt med handsker, så kan Bontrager Circuit være et rigtig fint bud. Handskerne holder på varmen, men samtidig får de transporteret det meste af sveden væk fra hænderne og ud af handsken. 

Farven kan man selv vælge, men ønsker man et matchende sæt, er det en fin mulighed at kombinere den markante gule farve med den helt gule Velocis Thermal trøje. 

Slutteligt er prislejet meget fint for en overgangshandske, der faktisk kan vise sig nyttig i mange måneder – specielt i år, hvor vinteren har været meget mild.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 179,-

Funktionalitet 8
Design 8
Pasform 9
Pris 8

Samlet score

8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: GripGrab RaceThermo skoovertræk
Vi har i slutningen af vintermånederne og starten af foråret testet et...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.