Test: Bontrager Montrose Pro Carbon sadel

Vi har tidligere testet både Bontrager hjelme, sko og cykler. Denne gang er det kommet til at teste en sadel. Vi har fra Bontrager fået en Bontrager Montrose Pro, som er en letvægts udgave og med Carbon rails. Montrose sadlen er både rettet mod landevej, cros og MTB, så den kan bruges til alt. Jeg er spændt på at slå røven i sadlen som man siger. Jeg har altid været vant til at kører med en Phenom sadel, men ud fra mål og erfaringer fra ham der bikefitter mig, så skulle denne sadel være næsten lig med hinanden. Så det er jeg spændt på.

Design og detaljer

Bontrager Montrose sadlen fåes i 3 forskellige modeller, en Montrose Comp, som er den billigste udgave, en Montrose Elite, som er den mellem udgave og Montrose Pro udgaven som er den bedste udgave, som også er den vi her har fået til test.

Sadlen findes i 3 forskellige breder 128mm, 138mm og 148mm, hvilket også er den vi har til test. Nogen vil måske sige at når man skal have en 148mm så er man lidt bredrøvet, men det er altså ikke sådan det hænger sammen. Breden på sadlen vælges udelukkende ud fra din krops anatomi. Det er meget vigtigt at have en sadel der passer til sin bagdel. Den ene ting der er rigtig vigtig er at når man sidder normalt på cyklen og kæmper derud af, så skal man sidde på sine to siddeknogler, og det er den afstanden mellem disse der bliver brugt til at vælge breden på sadlen.

Mange gange kan man få målt denne afstand på sine siddeknogler på sådan en siddepude som de har i mange cykelbutikker. på alle sadler kan man underneden se breden på sadlen som det ses nedenfor her.

Det næste der er rigtig vigtig er at når man sidder på sadlen, er at man ikke sidder på mellemkødet. Hvis man gør det vil det komme til at sove, og det er rigtig træls at cykle med. Så de sadler som flest bruger er med udskæring så der er lidt mere plads til mellemkødet.

Specifikationer

Størrelse270mm x 128mm270mm x 138mm270mm x 148mm
Længde270 mm270 mm270 mm
Bredde128 mm138 mm148 mm
SkinnestørrelseOval 7×10 mm (overstørrelse)Oval 7×10 mm (overstørrelse)Oval 7×10 mm (overstørrelse)
BetrækmaterialeMikrofiberMikrofiberMikrofiber
SkinnematerialeKulfiberKulfiberKulfiber
Vægt167g169g172g

Som det ses i ovenstående tabel, så er Montrose Pro en virklig let sadel til folket som går rigtig meget op i vægt nørderi. Mange andre sadelmærker i samme klasse ligger mange gange en 10-30g højere i vægt.

Når man kigger under sadlen så synes jeg at den er virkelig lækker, men føler det er top kvalitet man har fået fat i.

En lille finesse er at man kan se at Carbon Rails’ne er malet sort blank på en del af dem, det synes jeg personligt er lækket.

Carbon rails på denne sadel er også lavet på en måde så de kan affjedre lidt, så du får meget mere komfort i sadlen, det synes jeg man tydeligt mærker.

Konklusion

Nu har jeg testet denne sadel et par måneder, og jeg må sige at det er en lækker sadel at kører med, den er efter mine balder vanvittig god, jeg er helt sikker på at jeg ikke kommer tilbage til min Phenom sadel.

Prismæssigt er den også billigere en andre sadelmærker i samme kvalitet, så jeg synes at man med denne sadel får rigtig meget for pengene, hvilket generelt er gældende når man snakker Bontrager vs. andre mærker.

Detaljerne er super fede for mig, da jeg godt kan lide at nørde lidt, men ved godt at man ikke ser de fede detaljer under sadlen når den er monteret. Men for mig har det en betydning.

Skal man ud og have en ny sadel kan jeg varmt anbefale en Bontrager Montrose sadel, den er efter min mening alle pengene værd. Men husk nu ikke bare at købe, det er alfa og omega at den sadel du får købt passer til din bagdel.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1599,-

Funktionalitet 10
Design 9
Pris 10
9.7
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: YEP Uptimizer 2.0 HC Dropper Post
Vi har tidligere vist et par billeder om at vi har været...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

  1. says: Jakob

    Hvilken sadelpind og hvilken type sadelbeslag blev sadlen testet med? Et Bontrager-specifikt 7x10mm beslag eller et “generisk” beslag fra en anden producent?

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.