Test: Bontrager Rapid Pack

Vi har på Cykelstart.dk fået mulighed for at teste en række produkter fra det Amerikanske mærke Trek bikes. Trek er en af de største cykel mærker i verden og med Trek’s størrelse er det også en af de cykel producenter på markedet der har det største tilbehørs program. Trek’s tilbehør hedder Bontrager, og de laver beklædning, sko, dæk, alt i udstyr til cyklen, og tasker. Netop tasker er det første i rækken vi skal teste. Vi har fået mulighed for at teste deres nye “bæltetaske” som ikke er noget man normalt forbinder med mountainbike sporten.

Design og funktionalitet

Man ser flere og flere kører mountainbike med justerbar sadelpind også kaldet dropper. Når man kører med dropper så fungere det ikke rigtig med en sadeltaske som man kender det. Men kan man ikke leve uden en dropper og mangler et sted at have sit udstyr i, er Bontrager Rapid Pack perfekt til ture i skoven. Med sit strømlinede design langt fra kiksede bæltetasker har denne taske plads til alt det vigtigsteT Tasken er til de dage hvor en rygsæk med drikkeblære ville være for meget.

Bontrager Rapid Pack er lavet i et let strækstof som er meget slidstærkt og følger kroppens naturlige bevægelser. Bagsiden ind mod ryggen er lavet i en skum med riller, det sikrer en behagelig og åndbarhed. Når man har fået den på og er kommet på cyklen mærker man ikke tasken. Den sidder rigtig god, og hopper ikke rundt på trods af at kører hop, drops, sving eller bare almindeligt skovkørsel. Den sidder rigtig god fast. En ekstra fordel ved at bagsiden er lavet i skum, er at man kan have tendens til at have slanger, multitool og pumpe i baglommen på cykeltrøjen. Hvis man skulle være så uheldig at man vælter på cyklen og lander på ryggen kan det laver store skader  i ryggen, og med denne bæltetaske vil den skum bagside tage det værdste. Man skal dog lige huske at det ikke er et rygskjold.

Flaskeholderen er placeret i midten af bæltet så man sikrer den rette vægtfordeling. Der er sat en god strop ved flaskeholderen som gør det nemt at få flasken ud og i under kørsel. Det kræver dog lige at man kan kører uden hænder, hvilket kan være lidt svært på nogle singletrack stykker. Men her drikker man generelt heller ikke.

Tasken er testet både med både 29″ og 27,5″+ slanger, og der er masser af plads. Man kommer ikke til at mangle rum i tasken, med mindre man har hele værktøjskassen med hjemmefra. Tasken rummer hele 1,35 liter. Taksen kan vaskes hvis den skulle blive mudret, hvilket der er meget stor sandsynlighed for med det danske vejr.

Konklusion

Da jeg fik bæltetasken tænke jeg arrrrrrrr det er vist en NO-GO på mountainbiken. Men efter at have haft den på en del gange er jeg i den grad blevet omvendt, og har dermed måtte bide det NO-GO i mig igen. Det er rigtig dejligt at have alle sine ting i bæltetasken hele tiden, det betyder at når man skal afsted tager man bare tasken på og holder kæden stram. Man skal aldrig tænke på om man har sit grej med.

Jeg kører med dropper, og har ikke mulighed for at have en sadeltaske på, så jeg har altid mine ting i baglommerne i trøjen. Det betyder at jeg nu er fri for at fylde og tømme mine lommerne. Nu tager jeg bare tasken på og kører. Den har en tilpas størrelse og er ikke for stor til de daglige ture hvor der ikke behøves rygsæk med drikkeblære.

Jeg føler ikke at jeg kommer til at svede på ryggen bag ved tasken, så er meget spositiv over tasken. Alt i alt er det en rigtig god taske som vil blive brugt flittigt i fremtiden.

Pris og tilgængelighed

Set til 399,-

Funktionalitet 10
Design 9
Pris 9
9.3
Tags fra indlægget
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Endura MT500 Spray Trouser II
Så er vi igen på banen med test af Endura grej, og...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.