Test: Bontrager Velocis Softshell Bibtights

Samlet karakter

Selvom vi har haft en meget mild vinter, kommer man ikke udenom, at et par lange cykelbukser er helt essentielt, hvis man ønsker at holde formen ved lige henover de kolde måneder. Bib tights kommer i mange forskellige udgaver og i mange forskellige tykkelser. Vi har testet et par bib tights fra Bontrager, der er med pude, så man undgår at have et par bib shorts indenunder.

Design og funktionalitet

Bontragers Velocis bib tights er produceret i flere forskellige materialer for at skabe den bedst mulige beskyttelse mod vind og vejr. På fronten finder man derfor en ekstra slidstærk og tyk del, der skal være med til at holde stort set al vind ude. Netop vinden kan være meget kold, selvom temperaturen ikke er under frysepunktet. Den ekstra forstærkning er med til at holde vinden ude og hermed holde på varmen fra kroppen.

På bagsiden har Bontrager valgt at bruge et mere strækbart materiale, så bukserne sidder okay stramt. Bagsiden behøver ikke på samme måde den store beskyttelse imod vinden, da denne altid vil være værst fra fronten.

I bunden finder man en lynlås ved hver ankel, der gør, at bukserne er nemme at tage af og på. Dog skaber lynlåsen en smule problemer i forhold til det slim fit look. Valget gør, at det bukserne bliver lidt ”store” forneden, så de ikke sidder så tæt, som man måske kunne ønske sig. Det er en skam, da det strækbare materiale på bagsiden sagtens kunne have klaret, at man undlod lynlås-delen som det ses ved andre modeller.

I toppen finder man et par seler, som man oftest gør det ved bib shorts og bib tights. Selerne er brede, men er produceret i et rigtig fint materiale, der gør, at de føles behagelige mod huden. Endvidere er det brede valg med til at gøre, at selerne ikke ”borer” sig ned i skuldrene. Pasformen i en størrelse ekstra small er fin til en, der normalt ligger mellem small og ekstra small i bibs og tights. Det kan oftest være svært at vide, hvordan størrelsen er i forhold til længde, men her er størrelsen rigtig fint balanceret.

Bontrager Velocis Softshell kan købes med og uden pude, hvoraf vi som sagt har testet modellen med pude. Det kan være meget individuelt, hvorvidt man ønsker at have bib tights med eller uden pude. Personligt er foretrækker jeg tights med pude, når jeg kører race og uden, når jeg kører gravel eller mountainbike. Førstehåndsindtrykket af puden er rigtig fint, da den er solid og udført i nogle lækre materialer. Herudover er puden ført ret langt op i skridtet, så der også er god støtte her. På bagsiden mangler puden dog noget længde efter min mening. Det føles lidt som om, at puden er en smule for kort på bagdelen, hvilket gør, at den føles lettere irritabel – i hvert fald hos mig. På en lidt uforklarlig måde, fornemmer man, at puden sidder et forkert sted. Det er helt bestemt ærgerligt, da resten af buksen samt puden er i rigtig god kvalitet.

Konklusion

Der skal slet ikke herske nogen tvivl om, at Bontrager har brugt nogle lækre produkter til at fremstille deres softshell tights. Dog må jeg sande, at puden kommer til at trække en del ned, da man også betaler en del for netop puden. Derfor vil jeg helt sikkert anbefale at gå efter modellen uden pude, så man får alle buksens fordele, men kan vælge et par bibs, der passer til en. Går man med denne løsning, får man et par tights, der kan bruges selv i de koldeste måneder, da fronten holder stort set al vind ude.

Herudover har tightsne en rigtig fin pasform, når man ser bort fra puden. I forhold til puden, er det væsentligt at sige, at holdningen bestemt ikke er universel, hvorfor puden sagtens kan behage andre. Slutteligt befinder Bontragers Velocis Softshell tights sig i den lidt dyre ende af skalaen. Jovist, man får et kvalitetsprodukt, men ikke uden at betale for det.

Pris og tilgængelighed

Pris: ca. 1600,-

Karakter

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.