Test: Bookman Curve cykellygter

Bookman er en svensk producent af designer tilbehør til cykler. Deres focus er cyklisten i byen, og de har blandt andet både kopholdere og clip-on reflekser i deres sortiment. De har dog også forskellige cykellygter i deres sortiment, og her skal vi se nærmere på deres Curve serie.

Kassens indhold

LLO_2961_Lars

I kassen finder vi lygten (her er vist baglygten, men vi skal kigge på et komplet sæt), samt et USB kabel til opladning.

Design og funktionalitet

Som navnet Bookman Curve afslører, så er designet baseret på en kurvet facon. Det betyder at lyset kan ses fra en bred vinkel.

LLO_3007_Lars

Både for-, og baglygte findes i sort, hvid og rød.

LLO_3014_Lars

Materialerne er hovedsageligt plastik og silikonegummi. Glasset på begge lygter er frosted, så lyset der kommer fra dem er blødt og uden ringe eller skygger.

LLO_3015_Lars

De er opladelige, og lades via USB. Der følger ikke nogen lader med, men de kan lades med en hvilken som helst USB-lader man har liggende. USB stikket sidder beskyttet under en gummiklap der holder stikket rent og tørt når man cykler i regnvejr.

LLO_3009_Lars

Man monterer dem på cyklen ved at klikke låsen fri, og så spænde gummibåndet omkring styr eller saddelpind, og så klikker man låsen på igen.

LLO_3018_Lars

LLO_3022_Lars

Begge lygter har en gummibelægning på indersiden så de sidder fast på cyklen, og ikke ridser lakken. Baglygten har en asymmetrisk gummiklods på indersiden, som gør at den sidder nogenlunde vandret når man monterer den på den skrå saddelpind. Fin og gennemtænkt detalje.

LLO_3010_Lars

LLO_3024_Lars

 

Forlygten har 4 lys-indstillinger, konstant lys (80 lumen) konstant lys (40 lumen), blink (80 lumen) og blink (40 lumen). Det samme gælder baglygten (dog med 37 og 18 lumen), men da den har to ekstra lysdioder, så har den en ekstra tilstand der er en form for løbelys  der gør den ekstra synlig i trafikken.

LLO_3013_Lars

Man tænder lygten ved at trykke kort på knappen, og derefter skifter man indstilling ved at dobbeltklikke på knappen. Man slukker den igen ved at trykke en gang på knappen.

LLO_3017_Lars

Under opladning så lyser symbolet i knappen rødt, og skifter til grønt når lygten er fuld opladet. Når lygten er ved at løbe tør for strøm, så blinker symbolet rødt. For baglygten er den røde farve dog skiftet ud med blå så det er nemmere at se når lygten selv lyser rødt.

Bookman opgiver brændetiden til 2,5 time for Curve Back, og 3 timer for Curve Front ved den kraftigste indstilling af konstant lys. Jeg har testet brændetiden for begge lygter efter en fuld opladning, og jeg kom frem til at forlygten kom med advarsels lyset efter 1:48, men lyste med fuld kraft i 2 timer og 48 minutter. Altså en smule under det opgivne, men stadig ganske fint af en lygte i den størrelse. Baglygtens advarselslys kunne jeg simpelthen ikke se, den blå farve blev helt udvasket af lygtens røde lys. Men den totale brændetid for baglygten var 2 timer og 25 minutter, altså meget tæt på det opgivne.

Bookman Curve lygterne giver fint lys i forhold til deres kompakte størrelse, men de er nok mest egnet til pendlerturen i byen, eller på oplyste veje. De kan til dog godt oplyse en mørk vej hvis det er nødvendigt, men så skal man ikke køre særlig stærkt.

LLO_3047_Lars

LLO_3054_Lars

Konklusion

Bookman Curve lygterne er rigtig gode pendlerlygter til de små ture på oplyste veje. De er lette at sætte på cyklen, og lette at tage af. De fylder ikke mere end de kan være i jakkelommen. Forlygten er ikke blandt de kraftigste, men den lyser fint vejen op så man kan køre afsted i roligt tempo. Kører man hurtigt, så risikerer man at man ser forhindringer for sent. Baglygten er meget kraftig og spreder lyset godt, og i løbelys indstillingen er den meget synlig i trafikken. Personligt er jeg vild med deres design, der kombinerer en geometrisk kurve med god lysspredning.

Pris og tilgængelighed

Set til ca 600,- for sættet

9 Funktionalitet

10 Design

8 Pris

9
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Lars Lund Olsen

Test: Airsmith recharge Tri Light

Her skal vi se nærmere på et kompakt, genopladeligt lygtesæt fra Airsmith....
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.