Test: Bookman Curve Front Light 2

Vi har tidligere set på lækre produkter fra Bookman, en svensk producent af designer tilbehør til cyklen, primært til by-cyklisten. De har netop introduceret en opgradering af deres Curve forlygte, og den skal vi se nærmere på her.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder vi selve Curve Front Light 2 lygten og et USB kabel til opladning.

Design og funktionalitet

Bookman Curve Front Light 2 har præcist samme form som den forrige udgave, som vi har anmeldt her. Det er en kurvet lygte der hægtes fast på styret med et meget elastisk siliconebånd. Den findes dog i nogle andre friske farvekombinationer end forrige model.

Når man har hægtet Bookman Curve Front Light 2 på styret, så bruger man også låseklappen til at tænde lygten med. Og her støder vi på en af de første forbedringer i forhold til den forrige model. På den nye model skal man nemlig holde knappen inde i 0,7 sekunder for at tænde lygten, hvor den gamle tændte med det samme. Det betyder at risikoen for at man får tændt den ved et uheld, f.eks. i lommen er noget mindre. Man skifter mellem 4 tilstande med et enkelt tryk på knappen, 100 lumen fast lys, 100 lumen blink, 35 lumen fast lys og 35 lumen blink. Et tryk på 0,7 sekunder, slukker lygten igen. Når man slukker lygten får man en status på resterende strøm på batteriet, ved at en indikator kortvarigt blinker grønt hvis der er over 20% tilbage og rødt hvis der er under 20% tilbage.

Mens Bookman Curve Front Light 2 er tændt, så vil røde blink ligeledes advare en om at batteriet er ved at være tømt. Bookman lover en brændetid på 2 timer og 30 minutter ved maksimal lysstyrke. Det har jeg naturligvis testet, og jeg opdagede de røde blink efter 2:10 (de kan være svære at se når lygten er tændt) og efter 2:25 så slukkede lygten. Det er altså utrolig tæt på de 2 timer og 30 minutter som lovet. Ved 35 lumen blink lover de hele 35 timers brændetid, en påstand jeg vælger at tro på.

Fronten af Bookman Curve Front Light 2 er i frosted hvid plastik med en enkelt kraftig lysdiode i center, med kanter der leder noget af lyset rundt om siderne, og lygten er lovlig efter gældende lovgivning.

Opladningen sker via et micro-USB stik der sidder under en gummiklap nederst på lygten. Ledningen følger med, men dog ikke en oplader. Men langt de fleste har allerede en USB oplader, så det synes jeg er et ganske fornuftigt sted at spare.

Konklusion

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er meget glad for forrige version af Bookman Curve Front Light, så når de opgraderer med en lidt bedre betjening, og kraftigere lysstyrke så må det også afspejle sig i karakterene. Bookman Curve Front Light 2 har en god balance mellem brændetid, lysstyrke og størrelse. Den er nem at have med i lommen når man har parkeret cyklen, og den lyser kraftigt nok til at man kan køre ned ad stier hvor gadebelysningen er mangelfuld. Det er ikke en lygte til at køre med fuld fart i mørket, men til pendleren og cyklisten der holder sig i byen er den ganske glimrende. Den tager pladsen som min favorit forlygte i hverdagen, en plads der tidligere var taget af den forrige Curve Front Light.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: ca. 290 danske kroner.

Funktionalitet 10
Design 10
Pris 8
9.3
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Osprey Momentum 32
Vi har tidligere set på mange forskellige rygsække her på CykelStart.dk, og...
Læs mere
Join the Conversation

4 Kommentarer

 1. says: Stine

  Hvor langt kan silikonebåndet strække sig? Kan den sidde fast om frempinden i stedet for styret? Og hvor længe skal den lade op for en fuld opladning?

  1. Hej Stine

   Bookman skriver at silikonebåndet kan nå omkring et styr på mellem 22 mm og 42 mm. Så den kan måske sidde på din frempind. Men når den sidder på frempinden er det ikke muligt at vippe den ned så den oplyser vejen, så jeg vil anbefale at den sidder på styret. Selvom jeg har gearkabler og bremseslanger på styret, så blokere de næsten ikke for lyset, så hvis du har pladsen, så er styret nok den bedste placering.
   Med hensyn til opladning fra helt flad, så afhænger det jo lidt af hvilken oplader du bruger, der er ikke nogen med i pakken. Jeg plejer at lade den op inden den går helt tom for strøm, og det tager en times tid med min iPhone oplader.

   Mvh, Lars Lund Olsen

  1. Hej Helene,

   I udgangspunktet bør du kontakte forhandleren hvor du har købt varen, ellers prøv at ta’ fat direkte i Bookman evt.

   Med venlig hilsen,

   Noel Christensen
   CykelStart.dk

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.