Test: Brusetabletter fra High5, Bodylab og SiS

Vi har de seneste måneder testet forskellige brusetabletter fra velkendte High5, det danske firma Bobylab og det mindre udbredte SiS – og vil i denne uvidenskabenlige test kåre de bedste brusetabletter, udfra to kriterier som motionisten kan forholde sig til, nemlig pris og smag.

Brusetabletterne bruges ved træning og løb i vanddunken eller vandblæren og har flere funktioner. Først og fremmest giver de vandet smag, dernæst indeholder mange af dem elektrolytter, vitaminer, mineraler og nogle af dem indeholder også koffein. Alt sammen for at forhindre dehydrering, mindske træthed og øge ens præstations evner. Den videnskabelige del og sammenligning af indholdet i de forskellige brusetabletter overlader vi til nogle andre, vi interessere os for hvordan de smager, hvad de koster og naturligvis hvordan de virker.

High5

High5 har et kæmpe udvalg indenfor sportsernæring og brusetabletterne er blot én af de produkter der tilbydes. High5’s sortiment dækker over forskellige smagsvarianter, men også med og uden koffein, udgaven med koffein kaldes “Xtreme”. Fælles for de fleste af deres brusetabletter er at de er uden kalorier og sukker.

Jeg har bl.a. testet Deres Zero Xtreme med koffein og deres traditionelle Zero som er uden koffein, begge fås i flere smagsvarianter og man bør nok kunne finde en smag der passer en – jeg synes eksempelvis at “Pink Grapefruit” smager fantastisk. High5 anbefaler én tablet til 750 ml. vand for en mild smag og 2 tabletter til samme mængde for en mere stærk smag, personligt nøjes Jeg oftest med én tablet.

Prisen er i den høje ende, men man får mange gode smags muligheder samt det faktum at High5 er en meget etableret spiller på dette marked.

Priser

Vejledende pris: 99,- for et rør med 20 tabletter, er dog set til ca. 80,- flere steder.

SiS

SiS (Science in sport) har jeg ikke tidligere stiftet bekendskab med, men de er som High5 også en virksomhed der gør sig i sportsernæring, bl.a. gels, brusetabletter og sportsdrik.

Vi har testet deres Go Hydro, en traditionel brusetablet med elektrolytter, vitaminer og mineraler og som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter, black currant, lemon, pineapple og berry – igen noget for enhver smag. Der findes også en udgave med koffein som vi dog desværre ikke har haft mulighed for at teste. Vil man have en mild smag nøjes man med én tablet, men for en stærkere smag kan man med fordel bruge 2 tabletter i én flaske med 750 ml. vand.

Smagen er glimrende, effekten som forventet og den vejledende pris er som High5’s produkter.

Priser

Vejledende pris: 99,- for et rør med 20 tabletter, er dog set til ca. 80,- flere steder.

Bobylab

Danske Bobylab har også et ret omfattende sortiment af alt fra sportsdrik, til bars, pulver og brusetabletter.

Brusetabletterne indeholder, som de andre deltagere, vitaminer og mineraler som skal hindre dehydrering og sikre en god ydeevne, men derudover er der koffein i alle deres brusetabletter. Der er 3 forskellige smagsvarianter, fruit mix, orange og citrus – alle ret “neutrale” smags varianter der bør appellerer ret bredt. Jeg har smagt alle tre og min personlige favorit er lemon. Som med de andre brusetabletter kan styrken nemt tilpasses ved at bruge én eller to tabletter i 750 ml. vand.

Effekten eller smagen er hverken bedre eller dårligere end konkurrenterne, prisen er til gengæld en helt andet. Den vejledende pris for et rør med 20 tabletter er 79,-, men mere interessant er den pris de egentlig sælges til og den er ofte under 50,-

Priser

Vejledende pris: 79,- for et rør med 20 tabletter, er dog set til ca. 39,- flere steder.

brusetabletter-roer

Testvinder – Bobylab brusetabletter

Brusetabletter er for de fleste et must når man træner eller kører løb og har man brug for lidt ekstra energi oveni, er udgaverne med koffein at foretrække. Med priser fra ca. 100,- og til 39,- er der stor prisforskel på brusetabletterne alt efter hvem der har produceret dem. Testens billigste deltager fra danske Bodylab fås til omkring 39,- for et rør med 20 stk., og til sammenligning betaler man oftest omkring 80,- for et tilsvarende rør med High5 – altså dobbelt pris. For motionisten vil det derfor ikke give mening andet end at vælge den billigste løsning fra Bobylab, der rent faktisk har været i branchen siden 2001!

Samlet set ser jeg ingen anden mulighed end at udnævne Bodylabs brusetabletter som test-vinder af denne uvidenskabelig mini-test med fokus på smag og ikke mindst prisen. Bodylabs brusetabletter giver de nødvendige vitaminer, mineraler og er endda med koffein – og så er prisen langt lavere end konkurrenternes.

Mere fra Noel Juul Christensen
Guide: Skift pedaler på cykel
Det er ret enkelt at udskifte pedaler på en cykel, hvad enten...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.