Test: Camelbak Chase Bike Vest

Vi har været så heldige at få fat i den nye Chase Bike vest fra Camelbak. Camelbak har igennem mange år været specialister inden for rygsække med drikkeblære. Så jeg er spændt på at få denne testet, for at se hvordan den er at kører med, har efterhånden kørt med mange forskellige modeller ryksække fra Camelbak.

Design og features

Camelbak har med denne rygsæk lavet en letvægtsmodel der er beregnet til mountainbike. Ved første øjeblik ligner vesten på ydersiden en vandre vest med lommer. Men når man først får den åbnet opdager man hurtigt at den er lavet til mountainbike. Der er mange fede detaljer som gør at tasken bare er super fed. Camelbak har virkelig kælet for detaljerne.

Chase vesten er med den shadow grey farve lidt diskret og anonym. Chase vesten kan også fåes i sort og rød, men til mountainbike i skoven er shadow grey nok den mest praktiske i forhold til rengøring. På vesten er der flere reflekser, så man bliver set af bilerne som kommer forfra og bagfra. Bagerst på vesten er der en net og en elastik lomme, hvor man kan opbevare sin regnjakke eller løse ærmer/ben når man er afsted. I midten bag på rygsækken er der også mulighed for at sætte en baglygte fast ved refleksen så man har en lygte bagerst på tasken.

Der er yderligere en lynlås lomme hvor man også har mulighed for at opbevare andre egendele.

Chase Vestens sidste rum bagpå er et separat rum til blæren. Det er en 1,5 liters blærer og er lige som alle andre blærer fra Camelbak en rigtig god kvalitet. Blærens slange er med “quick-kobling”, hvilket betyder at når blæren skal fyldes ellers rengøres, så klikker man slange og mundstykke af og tager blæren ud. Det fungere rigtig godt.

På brystet af denne vest er der lommer, som gør det nemt at komme til sit grej, når man enten er ud og cykle et længere MTB løb, eller bare ikke ønsker at stoppe på længere træningsture. Det er super smart, for mange andre rygsække skal man have tasken af, for at få fat i energibar/GEL eller telefonen, for at tage billeder i skoven.
På dit højre bryst har du en lynlås lomme der åbner op for en lang lomme der kan indeholde en af Camelbak’s dunke hvis man har brug for yderligere vand, dette tror jeg dog ikke den vil blive brugt til ved mig, her ryger min telefon i. Uden på denne lomme er der en lille netlomme hvor der er mulighed for at have energi og gel.

På dit venstre bryst har man en stor lomme hvor man har mulighed for at have multitool, pumpe og diverse grej, denne lomme har også en indvendig lynlåslomme til nøgler eller hvad man nu har der ikke må falde ud. Et minus ved denne lomme ikke er vandtæt, det kunne de godt have tænkt over, så din smartphone skal lige i en pose.

Det nye som Camelbak har opfundet er der deres 3D ventilation som giver ekstra ventilation på ryggen og hen over skuldrene og på brystet hvor vesten ligger til. Det er lidt ligesom et 3-D net man har på med små masker, det gør at der kommer en masse luft igennem til dit bryst, skuldre og til ryggen mens du cykler. Det fungere super godt, har testet det her i de varme sommermåneder, og selvfølgelig bliver man lidt varmere der hvor vesten sidder på, men det er ikke meget i forhold til andre rygsække.

Camelbak har lavet en lille video der viser hvordan denne vest er opbygget, se den nedenfor.

Konklusion

Chase vesten er en vest der er utrolig behagelig at cykle med. Man mærker mildest talt ikke man har den på. Når man tonser rundt skoven så har jeg nogen gange følt med andre tasker at man sveder meget på ryggen. Det har jeg ikke oplevet med denne vest endnu, selv om jeg har brugt den på de varme dage omkring 20 grader. Selvfølgelig sveder man med den på, men det er væsentlig mindre end andre lignende produkter.

Mundstykker sidder i nogle holdere på brystet og flagre ikke rundt som man tit oplever ved andre tasker. Det er en vest der sidder tæt til kroppen, man oplever ikke at den hopper rundt på ryggen, hvilket er rart når man bruger den til mountainbike og kører meget singletrack hvor man tit hopper rundt på cyklen eller bare kører mtb spor. Dette er grundet de mangle muligheder for at få den justeret 100% til din kropsbygning.

Jeg er personligt helt vild med alle de detaljer der er i denne vest, jo mere man bruger vesten jo mere finder man ud af hvorfor der er lavet alle mulige små detaljer. Dog har den et enkelt minus, da jeg personligt synes at den mangler en vandtæt lomme.

Det er vigtig at man får lidt vægt i lommerne på brystet hvis man har vand i drikkeblæren, da brystlommerne godt kan kravle op på skuldrene, hvis man har meget vægt på ryggen.

Det er helt klart et rigtig godt bud, som et alternativ til en mindre rygsæk. Så står og skal ud og investere i en lille rygsæk, hvor man bare skal have plads til det mest almindelige på en mtb tur, så vil jeg klart anbefale at kigge nærmere på denne Chase Vest.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 799,-

9 Funktionalitet

8 Design

10 Pris

9
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Troels Ennemark Høiriis

Test: YEP Uptimizer 2.0 HC Dropper Post

Vi har tidligere vist et par billeder om at vi har været...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.