Test: CamelBak Podium Chill

Tilbage i April 2014 stiftede vi for første gang bekendskab med CamelBak’s drikkeflaske ved navn Podium, som scorede hele 8,7/10 i vor test. Modellen har en storebror ved navn Podium Chill og den har vi testet de sidste par uger. CamelBak Podium Chill fås i 2 størrelser, 0,61 l og 0,75 l. og i forskellige farvekombinationer,

Modellen er identisk med Podium’en, men er isoleret således at vandet/væsken holdes kold længere – det er i hvert fald formålet, læs med og bliv klogere på hvor godt den fungere!

Design og funktionalitet

Flasken’s konstruktion er lidt anerledes, i den den er udstyret med en isolerende dobbeltvæg der holder væsken kold eller varm, den er dog stadig udstyret med de samme smarte features som vi kender fra den almindelig Podium drikkeflaske. JetValve er en de features der adskiller Podium drikkeflaskerne fra mængden, det er ganske enkelt en lille ventil der er placeret i mundstykket og som “åbnes” når man presser let på flasken, således væsken “skydes” ud af mundstykket, slut med at skulle bide og suge – det er både nemt og hurtigt at få et “skud” vand eller væske udaf CamelBak Podium Chill. Selve mundstykket kan pilles af for en mere grundig rengøring, men ellers tåler alle delene at blive rengjort i opvaskemaskinen. Når ventilen er lukket drypper flasken ikke, selvom den vendes på hovedet – men ønsker man en helt lukket flaske kan der lukkes helt af for den, hvilket kan være praktisk hvis den bliver smidt i en taske eller lign. Som Podium’en er den naturligvis også 100% BPA-fri.

camelbak-podium-chill-full

Flasken har samme smarte form som Podium – med et godt greb og mulighed for nemt at betjene den med én hånd, takket være formen og det rimelig bløde materiale der er nemt at presse sammen med én hånd.

CamelBak gør meget ud af at Deres produkter skal være nemme at rengøre og til rengøring af Podium drikkeflaskerne er lavet en video der viser hvor nemt dette er.

For at teste CamelBak Podium Chill’s evne til at holde på kulden, har jeg i et par uger brugt den på de længere trænings ture sammen med den almindelige Podium drikkeflaske. Jeg har derfor nemt kunne sammenligne temperaturen på indholdet i de 2 flasker, da udgangspunktet har været 4 grader varmt vand fra køleskabet. Resultatet af denne lavpraktiske test, er at vandet forbliver koldere, længere, i CamelBak Podium Chill, men effekten er ikke så markant at indholdet holder samme temperatur i 1-2 timer – “opvarmningen” sker bare en smule langsommere. Resultatet er en smule koldere vand i dunken, sammenlignet med den almindelige Podium flaske, men altså ikke en enorm forskel efter min mening.

camelbak-podium-chill-top

Konklusion

CamelBak Podium Chill er jo ret beset bare en endnu bedre udgave end CamelBak Podium – så hvad er der ikke at elske? Løsningen med JetValve mudstykket der, ved et let tryk på flasken, sender en vandstråle ud – gør den nem og hurtig at betjene, og sammenholdt med at den er enorm let at rengøre – er det en sikker vinder. Denne model er så også blevet udstyret med en isolerende væg, således at væsken holdes varm eller kold længere – en funktion der virker, men man må ikke forvente at vandet forbliver samme temperatur efter 1-2 timer i sadlen, dog sker “opvarmningen” langsommere end ved en normal drikkeflaske. Mener man ikke at have brug for denne funktion, vil jeg blot anbefale den alm. Podium drikkeflaske.

Pris og tilgængelighed

Set til priser fra 119,-

Køb CamelBak Podium Chill online hos bl.a. CykelPartner.dk eller de fleste velassorterede sports butikker.

Funktionalitet 8
Design 9
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
VM i cyklecross lander på Nordfyn
Pressemeddelelse  Verdens bedste crossryttere skal cykle om medaljer i Bogense på Nordfyn....
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.