Test: Craft Active Crewneck LS

Samlet karakter

Vil man gerne fortsætte den udendørs cykeltræning, selvom sommeren i skrivende stund er ovre, kræver det naturligvis en påklædning efter vind og vejr og her gælder lag-på-lag princippet. Det inderste lang bør være en svedtranporterende trøje, som sørger for at holde kroppen tør, og naturligvis vil den også være med til at give en smule varme, alt efter typen man vælger.

Craft har 3 serier indenfor 1. lags undertøj;

  • Stay Cool – en serie rettet mod indendørs brug eller træning under varme forhold
  • Be Active –  en serie produkter beregnet til mange forskellige slags sports, bl.a. cykling. Serien består af produkter der holder kroppen tør, og giver lidt varme, under træning i middel og kolde temperaturer.
  • Keep Warm – en serie til brug under kolde temperaturer, som holder kroppen varm og tør.

Craft Active Crewneck LS er en traditionelt langærmet svedtrøje i sort, med et diskret Craft logo øverst på den lille krave. Der er ingen sømme i siderne og de syninger der er, er af “flatlock” typen som ikke er generende, hvilket er ret væsentligt når tøjet sidder så tæt på kroppen som Craft Active Crewneck LS gør. Der er synlige syninger øverst med grå tråd, for en smule afveksling fra det sorte.

Svedtrøjen er i 100% polyester og sidder tæt på krop og arme, uden dog at være generende for en på min størrelse. Det er rart at trøjen er forholdsvis lang, så den nemt kan stoppes ned i ens cykelbukser, så har man styr på den og kan få dækket den nederste del af ryggen. Trøjen har en lille krave og sidder ret tæt til i halsen, nogle vil måske finde det en smule generende, men omvendt er du dækket et sted du normalt vil være “blottet” og et ret fornuftigt sted at være dækket.

Materiale

  • 100% polyester
  • Kan vaskes ved 95 grader

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: L

Konklusion

Jeg har brugt Craft Active Crewneck LS i overgangsperioden fra slutningen af september, oktober og ind i starten af november. Trøjen er brugt som inderste lag under en langærmet cykeljersey eller en softsheel jakke – alt efter temperaturen. Konklusionen er at Craft Active Crewneck LS har en god evne til at lede sveden væk fra kroppen, således man holdes nogenlunde tør og dermed ikke så hurtigt bliver kold. Derudover er overkroppen, inkl. armene, dækket – således man også holder en smule bedre på varmen, særligt om aftenen hvor luften kan være rigtig kold.

Samlet set er Craft Active Crewneck LS en rigtig behagelig svedundertrøje der gør det den skal, nemlig at lede sveden væk fra kroppen og forsøge at holde denne så tør som mulig.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 249,-
Set til 199,- hos CykelGear.dk

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.