Test: Craft performance BIB shorts

Sommeren har i skrivende stund så småt fundet vej til Danmark og det er tid til at pakke de lange bukser ned og finde de korte frem, vi indleder derfor sommer-sæsonen med en test af Craft’s mellemklasse BIB kaldet Performance. Craft’s cykeltøj er opdelt i 3 serier, Active, Performance og Elite, hvor Elite naturligvis er den “bedste” serie.

Design og funktionalitet

Craft’s Bib shorts er generelt ret afdæmpede rent designmæssigt og det samme gør sig gældende for denne udgave af Craft performance BIB shorts, de er sorte med et diskret reflekterende Craft logo på benet og et på lænden.

Modellen er beregnet til brug forår og sommer, hvorfor materialet ikke er særlig tykt eller isolerende, der er tvært imod fokus på at det skal transportere sveden væk fra kroppen og sikre at kroppen er tør. Derudover er materialet enormt let og opbygget således at musklerne støttes, takket være 4-vejs stræk i materialet. Syningerne er naturligvis flade så de ikke er generende, og yderligere er disse optimeret for maksimal svedtransport. Materialet er derudover opbygget således at det beskytter mod både optagelse af varme og UV påvirkning.

craft-performance-bib-shorts-side1

Ved benene er en silikone-kant indvendigt som holder Craft performance BIB shorts på plads, mens overdelen med brede seler er i netmateriale som giver mest mulig luft til kroppen og gør det nemt at komme af med sveden. Ryggen er med en udskæring i midten, det giver luft til ryggen og holder samtidig selerne på plads. Netop selerne er tilpas brede til at de ikke skarver og da de er udført i føromtalte net/mesh-materiale er det heller ikke her man kommer til at svede mest.

craft-performance-bib-shorts-back1

Puden som Craft performance BIB shorts leveres med er Craft’s Performance pude, der er opdelt i 3 områder, et område hvor man “sidder” der er 10mm tykt, foran dette en lidt tyndere polstring på 6-8mm og i siderne og helt oppe foran en tynd polstring på 4 mm. Puden er specifik for mænd i dette tilfælde og fås også i en dame-udgave. Puden er let blød og ganske fleksibel og ikke blot en tyk, uformelig, pude som man ofte ser ved de billigere bib shorts. Puden sidder behageligt og giver en fornuftig støtte og aflastning, uanset om man er i skoven på MTB’en eller kører en lang tur på raceren hvor man sidder længe i sadlen. Modsat mange af de billigere puder, så bliver Performance puden på sin plads og man har ikke ret ofte behov for at justere på puden undervejs. Naturligvis kan der være situationer hvor man finder det nødvendigt, men som udgangspunkt sidder puden tæt på kroppen og bliver på plads for optimal udnytte. Når man sidder i sadlen giver puden en fin støtte, tager de værste “stød” og gør generelt cykelturen en tand mere behagelig. Puden har ikke vist tendens til at miste facon og/eller funktion, ej heller på mit eksemplar fra sidste års kollektion der er 1 år gamle.

craft-performance-bib-shorts-pude

Craft performance BIB shorts har en glimrende pasform, i hvert fald sidder de rigtig godt på undertegnede, der er af normal bygning. Ved ben og skridt sidder de tæt, men ikke så tæt eller stramt at det bliver ubehageligt, og her fornemmer man virkelig materialets evne til at strækkes i 4 retninger. Silikone-kanten i benene og den brede elastikkant gør at de sidder godt til ved lårene. Selerne kan også strækkes godt og da de er forholdsvis brede er de også meget behagelige at have på og bestemt ikke typen der hverken gnaver eller skarver i skulderne.

craft-performance-bib-shorts-front1

Craft performance BIB shorts er udført i 2 forskellige slags materiale, forsiden og siderne er i et “mesh-ligende” materiale der sikre en god ventilation og åndbarhed, mens bagsiden er udført i et knap så ventilerende materiale der sikre at man ikke bliver nedkølet, denne kombination af materialer virker fremragende da kroppen har god mulighed for at komme af med varmen som man så absolut har brug for når der køres om sommeren, selvom vi “bare” befinder os i Danmark.

craft-performance-bib-shorts-front2

Materiale

  • Hovedmateriale: 78% polyamide og 22% elastane.
  • Materiale 2: 80% polyamide og 20% elastane.
  • Materiale 3: 92% polyester, 8% spandex
  • Kan vaskes ved 40 grader

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: L

Konklusion

Det er ikke beklædningen man skal spare på, hvis man gerne vil cykle længere ture, deltage i forskellige løb og lign., for den samlede oplevelse bliver ganske enkelt bare meget bedre med det rigtige tøj og særligt ens cykelbukser/shorts/bibs er vigtige, for det er netop “bagdelen” man ofte bliver træt i og her hjælper en god pude, som Craft performance BIB shorts er udstyret med, gevaldigt! Craft performance BIB shorts er behagelige at benytte, materialet giver god støtte til musklerne, sidder tilpas tæt til kroppen og kan strækkes ganske meget, samtidig er det nemt for kroppen at ånde og komme af med varmen. Puden giver en udmærket støtte og er behagelig, også på de længere ture og så er designet så neutralet og små-kedeligt at man kan kombinere Craft performance BIB shorts med enhver jersey uanset farve.

Med en vejledende pris på 800,- ligger Craft performance BIB shorts sig solidt i mellemklassen, og man kan ofte finde dem lidt billigere når der køres tilbud både i butikkerne og på nettet, men selv til fuld pris er de så afgjort pengene værd, god funktionalitet, fremragende pasform og materialer af høj kvalitet!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 800,-

Fås bl.a. hos Wiggle.co.uk og CykelGear.dk

Funktionalitet & pasform 8
Design 7
Pris 8
7.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Bontrager Ion 200 RT Lygtesæt
De seneste måneder har vi testet Ion 200 RT fra Bontrager. Sættet...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommenter

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.