Test: Craft Performance Bike Storm Jacket

Vi har over vinteren testet og anmeldt vinter cykeljakker fra bl.a. Assos og XLC og denne gang er det svenske Craft der står på skud, modellen er fra Deres performance-serie og modellen hedder Performance Bike Storm Bike Jacket.

Bag det lange navn gemmer sig en cykeljakke velegnet til efterårs og vinterbrug, da den har delvis opkradset inderside der fungerer som en let foring og er vindtæt så vind og vejr holdes ude.

Vi har testet den de sidste par uger – med temperaturer fra +5 til -10 grader – nedenfor får du Vores uforbeholdne mening.

Craft-Performance-Bike-Storm-Bike-Jacket-01

Design og funktionalitet

Performance Bike Storm Jacket er 100% rettet mod cykling, hvilket kommer til udtryk i jakkens form og opbygning. Jakken er lavet så den passer perfekt når man indtager cykelposition, i praksis betyder det bl.a. at den er lidt længere bagpå end foran, for at dække den nederste del af ryggen. Modellen fås i 2 farver, en grøn udgave der lyser godt op i landskabet og en mere klassisk og afdæmpet udgave i sort og rød.

Jakken er opbygget således at den yder optimal beskyttelse mod vind og vejr, med vindtætte paneler foran, på forsiden af ærmerne og den øverste del af ryggen. Ryggen, nederst, er opkradset således at ryggen holdes varm – men samtidig kan komme af med varmen, det samme gør sig gældende for bagsiden af ærmerne. Konstruktionen gør at man er beskyttet mod vind og vejr på de udsatte steder, mens kroppen stadig kan ånde og komme af med varmen hvor vindstop ikke er en nødvendighed. Den nederste kant af jakken er med elastik og en silikone-kant der holder jakken på plads.

Craft-Performance-Bike-Storm-Bike-Jacket-05

Jakken har en kraftig, gennemgående lynlås og øverst på fronten under skulderne er der 2 mindre reflekser. På brystet er et lille Craft logo placeret, umiddelbart over den brystlomme hvor man kan opbevare sin mobiltelefon, eller lign., det er perfekt at have den tæt ved sig istedet for at have den gemt væk i en baglomme eller lign., særligt hvis man cykler alene og der sker noget undervejs.

Craft-Performance-Bike-Storm-Bike-Jacket-04

På bagsiden af jakken er en refleksstribe hele vejen ned af ryggen, samt 3 forholdsvis store ryglommer til energi, værktøj eller noget helt tredje man gerne vil have ved hånden – i midten er én mindre lomme med lynlås, eksempelvis til ens nøgler, den er dog for lille til de fleste smartphones, så det er kun mindre ting der kan gemmes af vejen her.

Ved ærmerne er der en rimelig bred elastikkant, som sikre at der ikke kommer luft, eller vand for den sags skyld, ind her.

Craft-Performance-Bike-Storm-Bike-Jacket-03

Som en rigtig fed detalje er kraven også med blødt fleece indvendigt, så den varmer og er meget rarere at have lukket helt op i halsen. Indvendigt er jakken kun opkradset bagpå og ved ærmerne, men resten af materialet er stadig blødt og rart at bære.

Designet er klassisk, og passer til både MTB såvel som landevejskørsel – den sorte model er med røde effekter og detaljer, mens den testede er selvlysende virkelig lyser op i landskabet, perfekt hvis man gerne vil være sikker på at blive bemærket i trafikken.

Vi har testet Craft Performance Bike Storm Jacket under en række forskellige vejrforhold de sidste uger, bl.a. mens der var sne og temperaturen var meget lav (Ca. -5 grader) samt vinden enormt kold og det har den klaret til UG! Jakken yder en rigtig god beskyttelse mod vind og vejr og har en passende isoleringsevne, hvilket betyder den hverken er for kold eller for varm – der er med andre ord en fremragende balance mellem isoleringsevnen og muligheden for at komme af med varmen. I vanlig stil er jakken testet udelukkende med ét lag nedenunder, uanset temperatur, nemlig Assos LS.skinFoil_winter, og det har ikke været nødvendigt med flere lag, selvom ved temperaturer omkring -5 grader og hård vind, imponerende!

Materialerne, syningerne og andre detaljer er helt i top – der er intet at udsætte på det samlede kvalitetsindtryk og det er helt tydeligt at der er tale om en top-model hvor der ikke er gået på kompromis nogle steder.

Materiale

  • Hovedmateriale: 100% polyester
  • Paneler: 87% polyester, 13% spandex

Testpersonen

  • Køn: Mand
  • Vægt: 70 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: M

Konklusion

Det har været en sand fornøjelse at teste Craft Performance Bike Storm Jacket de seneste uger, det er en jakke der sidder enormt godt, er udstyret med nogle fede features og som yderst en superb beskyttelse mod vind og vejr, samtidig med at man har mulighed for at komme af med varmen – hvilket er mindst lige så vigtigt som at kunne holde varmen.

Craft har med Deres Performance Bike Storm Jacket skabt en cykeljakke i top-kvalitet med masser af gode features, til en pris der er yderst rimelig i forhold til andre “premium” jakker. Med en vejledende pris omkring 1000,- er det bestemt ikke blandt de billigste på markedet, men kvaliteten og funktionaliteten er så også derefter, derudover er der mulighed for at finde den væsentligt billigere på nettet (Ca. 700,-)

Er man på udkig efter en rigtig fornuftig cykeljakke til vinterbrug, af høj kvalitet, men stadig til en rimelig pris, kan jeg varmt anbefale Craft Performance Bike Storm Jacket!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1000,- / Set til 669,-

10 Funktionalitet

9 Design

8 Pris

Karakter

9
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Noel Juul Christensen

Værksted: Vælg den rigtige arbejdsstander til cyklen

Vil man gerne kunne ordne små reparationer og lign. hjemme i værkstedet,...
Læs mere

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.