Test: Craft Performance Tour Jersey

Tilbage i september 2013 testede vi Craft’s billigste Jersey, nemlig deres Active Logo Jersey, turen er denne gang kommet til storebroderen i Performance-serien, som er næste serie i rækken der slutter med Elite-serien.

Performance-serien er velegnet til alle dem der gerne vil have cykeltøj af høj kvalitet og med nogle gode features, uden at prisen bliver alt for høj.

Design og funktionalitet

Craft Performance Tour Jersey fås i 3 forskellige print/designs, sort/rød, sort/orange og hvid – de er alle med nogenlunde samme grafiske print og naturligvis Craft logo på front og på siderne. Modellen er med korte ærmer og gennemgående lynlås – en detalje jeg personlig ville have rigtig svært ved at undvære. Den gennemgående lynlås gør det nemt at lukke op når man har fået varmen og lukke lidt til når kroppen har opnået normal temperatur igen.

Kanten i bunden af Craft Performance Tour Jersey er naturligvis med silikonekant indvendigt, så man undgår at jeysey’en ryger op når man hopper i sadlen og på bagsiden er hele 3 åbne lommer, plus en med lynlås og mulighed for at trække kabel igennem til/fra smartphone, mp3-afspiller eller lign., en fin lille detalje!

craft-performance-tour-jersey-side

Selve materialet som Craft Performance Tour Jersey er lavet af, virker en lille smule tykkere og knap så ventilerende som deres Active Logo Jersey. Jersey’en er udført i samme materiale overalt, pånær under armene hvor der er mesh-materiale for optimeret udluftning. Materialet er både blødt og lækkert, indvendigt såvel som udvendigt og det lidt tykkere materiale gør at den sagtens kan anvendes både forår og sommer – og altså ikke kun ved +20 grader. Materialet kan strækkes forholdsvis meget, men kun horisontalt, vertikalt er der ikke rigtig mulighed for at strække det, i praksis betyder det at trøjen sidder tilpas til, uden at stramme og være irriterende.

craft-performance-tour-jersey-back

Jersey’ens fornemste opgave er at transportere fugten væk fra kroppen, så man er tør og ikke overopheder – den del klarer Craft Performance Tour Jersey ganske udmærket, uden at jeg dog har oplevet den som værende bedre end den billigere model, Active Logo Jersey. Pasformen er glimrende og den har den klassiske form med lidt ekstra længde bagpå, så den nederste del af ryggen også er dækket når man ligger foroverbøjet over styret på landevejen.

Materialer

  • Materiale 1: 100% polyester
  • Materiale 2: 91% polyester og 9% lycra
  • Kan vaskes ved 40 grader

Testpersonen

  • Vægt: 71 kg.
  • Højde: 178 cm
  • Størrelse testet: L

Konklusion

Jeg har benyttet Craft Performance Tour Jersey i en periode der strækker sig over ca. 6 mdr. og den er blevet vasket i maskine efter hver brug – trods dette fremstår den stadig nærmest som ny – det er ikke tydeligt at den har været brugt rigtig meget, farvene står stadig stærkt og den fremstår på inden måder “nusset”.

Selve jersey’ens design mener jeg måske godt kunne være løst lidt mere elegant, men funktionaliteten er der intet at udsætte på, den sidder godt og har en god evne til at transportere fugten væk fra kroppen så man holdes tør, derudover giver det lidt tykkere materiale en udmærket beskyttelse på de mere blæsende dage.

Sammenlignet med lillebroderen, Active Logo Jersey, har jeg i praksis ikke oplevet den helt store forskel – og personligt synes jeg rent faktisk førnævnte er pænere, så skulle jeg vælge mellem de to ville jeg spare merprisen og snuppe Active Logo Jersey, når det så er sagt – så er Craft Performance Tour Jersey stadig en glimrende cykel jersey og til ca. 500-600,- er den stadig et godt køb i prisklassen.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 650,-

Køb Craft Performance Tour Jersey hos CykelGear.dk eller find nærmeste forhandler via Craft’s website.

Funktionalitet og pasform 8
Design 6
Pris 6
6.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Mio præsenterer Cyclo 310 serien
Mio har på Eurobike 2013 messen fremvist en række nye produkter, en...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.