Test: Craft Route Jersey

Samlet karakter

Vi har de seneste uger testet Route Jersey’en fra Craft. Route-serien består i skrivende stund af jersey’er i forskellige designs og med både korte og lange ærmer, derudover bibshorts, baggy shorts og handsker. Da serien også rummer et par baggy shorts, er den oplagt til brug på mountainbiken, men kan naturligvis bruges lige så vel på landevejen.

Route Jersey’en med korte ærmer, som vi i denne omgang har haft mellem hænderne, er en klassisk jersey med korte ærmer, gennemgående lynlås og det som Craft kalder “ergonomic fit”, mere om det senere…

Design og detaljer

Route-serien er designet til ryttere der både kører cykelløb og som bare gerne vil give den gas på dine træningspas. Pasformen er tæt, men uden at være helt tæt – der er god bevægelighed i jersey’en. Materialet er en kombination af flere forskellige syntetiske materialer for at skabe den bedst mulige kombination af åndbarhed, ventilation og komfort.

Foran er en gennemgående lynlås fra YKK, en lille krave med parkering til lynlåsen og under ærmerne er der mesh-paneler for at optimere åndbarheden.

Ærmerne er med laserskårne afslutninger med silikone-print indvendigt, så de sidder tæt omkring armene, uden at stramme. Under ærmerne er mesh paneler for god ventilation.

Omkring livet er klassisk elastik, med silikoneprint bagtil som forhindre jersey’en i at glide op. Jersey’en er naturligvis lidt længere bagpå, for at skabe den rette pasform når man indtager race-position.

Bagpå jersey’en er ikke mindre end 6 lommer, 5 åbne og én der lukkes med lynlås – i sidstnævnte kan der lige netop ligge en iPhone 6/7/8. Der er derfor rig plads til alt fra pumpe, til energi, slange og andet man måtte have brug for at tage med. Normalt ser man 3-4 lommer bagpå, så her er Craft lidt forud for sin tid. De to lommer yderst på højre og venstre side er oplagte til opbevaring af energi, gel’s, energibarer og lign.

Det faktum at trøjen har en lidt mere løs pasform end mange andre jersey’er gør den velegnet til motionisten der ikke ønsker den helt tætte pasform, men gerne vil have lidt plads til at kunne bevæge sig. Det betyder også at komforten i jersey’en er ganske glimrende, dog betyder den løsere pasform også at der er lidt mere vindmodstand da materialet flagrer lidt mere end hvis det havde siddet helt tæt. Ærmerne sidder tæt og der er plads til at bevæge sig, samtidig er materialet ikke helt tyndt og giver derfor en udmærket beskyttelse mod vind eksempelvis.

Jersey’en er testet i str. M, hvilket er passende for undertegnedes 65 kg. fordelt på 175 cm.

 

Route findes også i en udgave med lange ærmer, hvilket gør den oplagt til brug i overgangsperioden også.

Konklusion

Route er en ganske glimrende jersey i lækre materialer med en god kombination af komfort, åndbarhed og beskyttelse. Der er lækre afslutninger ved ærmerne, mesh paneler og en pasform der er knap så tætsiddende som man ofte ser, sidstnævnte er helt sikkert en smagssag – men den lidt mere “loose” pasform vil måske nok i højere grad tiltale mountainbikeren end den helt tætte pasform. Bagpå er hele 6 lommer, hvilket måske virker voldsomt, men det giver faktisk god mening at kunne “sortere” indholde i højere grad end hvis der kun havde været 3 lommer, derudover har Craft “husket” lommen der lukkes med lynlås – til opbevaring af nøgler, mobiltelefon eller lign.

Samlet set er Route jersey’en et ganske glimrende køb, pænt design og gode materialer – med nogle fine funktioner.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 649,- / Set til 499,-

Findes også i en matchende udgave med lange ærmer

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.