Test: Craft Train Pack cykeltøj

Craft’s Train Pack-serie er tøj til motionisten der træner flere gange om ugen, ved høj intensitet i følge Craft’s egen beskrivelse.

Vi har testet bibshorts og jersey i serien, først på landevejen og sidenhen på hometraineren da temperaturen faldt.

Craft Train Pack Jersey

Train Pack Jersey’en er udført i en kombination af polyester og elastan, resultatet er et materiale der kan strækkes ganske meget og er hurtigttørrende. Materialet har også indbygget UV (UPF 25+) beskyttelse og er blødt med en let blank overflade.

Jersey’en fås i sort, gul/orange og rød farve.

Lynlåsen er ikke gennemgående, men kan kun åbnes til brystet. Den har en lille krave og ved brystet er en lille lomme der lukkes med lynlås. På brystet er et diskret Craft logo og ved lynlåsen er selve navnet (Craft) påtrykt.

Ærmerne er lidt længere end gennemsnittet og afslutningerne er laserskårne, det giver en tæt pasform og så ser det bare godt ud! Omkring livet er en elastik med silikoneprint indvendigt, den holder jersey’en på plads og forhindre den i at kravle op.

Bagpå er 3 større ryglommer, som nemt rummer energi, pumpe, slange og hvad man ellers kunne forestille sig at medbringe på turen. Jeg savner, igen, en lomme der kan lukkes med lynlås, til en nøgle, mobiltelefon eller lign., her har man så lommen foran der evt. kan bruges, men den er ikke oplagt til mobiltelefonen…

Pasformen er “regular” som i praksis betyder at den sidder til, men ikke “tight”. Personligt er jeg nok til en lidt tættere pasformen så man undgår at materialet flagrer mere end højst nødvendigt, mens andre sikkert vil elske at det ikke sidder som malet på kroppen.

Materialet har en tykkelse der gør det mest egnet til brug i de varme måneder, ellers indendørs på spinningscyklen eller på hometraineren, da det ikke yder den store beskyttelse mod vind og vejr, men primært holder kroppen tør da sveden ledes væk fra kroppen.

Komfort er udmærket, der er ikke noget der strammer eller føles forkert – men som nævnt tidligere vil jeg personligt foretrække en lidt tættere pasform så man undgår for mange folder og evt. materiale der “flagrer”.

Jersey’en er testet i str. S., og den sidder ikke specielt tæt, så størrelsesmæssigt bør man sagtens kunne vælge samme størrelse som man normalt bruger. Jeg vejer 65 kg., og er 175 cm. høj.

Craft Train Pack Bibshorts

Train Pack Bibshortsene fås i samme farver som jersey’en, altså sort, orange og rød, forskellen ligger dog kun i selve overdelen og selerne – selvce bibshortsene er altid sorte.

De er med seler og indlæg, og forholdsvis tynde i materialet, så egner sig derfor bedst til de varme måneder eller indendørs på her i vinterhalvåret.

Materialet er med let kompression som holder musklerne på plads og sikrer så kort restitutionstid som muligt. Der er brugt 3 forskellige materialer, tyndt stof ved ryg og på siderne, et mere kraftig “riflet” materiale omkring skridt og bagdel som er de mest udsatte steder og de steder med størst påvirkning, samt mesh ved selerne.

På venstre ben er Craft logo og navn diskret påtrykt, ellers er designet meget anonymt og det kan. jeg faktisk godt lide.

Ved lårene er der en bred laserskåret elastik med silikoneprint indvendigt, så de holdes fint på plads og sidder tæt – en rigtig fin løsning. Selerne er desværre ikke laserskårne, men mere traditionelle og kan derfor nemt folde – de er dog super strækbare og jeg har derfor ikke oplevet dem som værende generende.

Indvendigt finder man Craft’s egen C2 pude, den er 10mm tyk på det tykkeste sted og 4 mm i siderne hvor den er tyndest. Puden er ret fleksibel og former sig fint efter kroppen – jeg synes puden giver en udmærket støtte, men andre vil måske foretrække en lidt tykkere pude. Jeg vejer trods alt kun 65 kg. og jeg tænker en tungere rytter vil finde pudens materiale for tyndt.

Bibshortsene er testet i str. S., og den størrelse passer rimelig godt til mine 65 kg./175 cm.

Konklusion

Craft’s Train Pack serie er fra Craft’s side rettet mod den krævende motionist der træner flere gange om ugen. Sættet er udført i materialer der er optimeret til brug i varmt vejr og det er ganske behageligt at benytte i årets varme måneder. Jersey’en har ikke gennemgående lynlås, hvilket måske vil være en dealbreaker for nogle, men til gengæld er materialerne lækre og pasformen ganske fin. Bibshortsene sidder godt og materialerne er også lækre, jeg er særligt vild med at man har brugt et mere slidstærkt materiale omkring skridt og bagdel så man slipper for synligt slid på det blanke stof.

Puden er en smagssag, jeg synes den er udmærket – men den holder ikke formen helt så godt som jeg kunne tænke mig – den er lidt for blød til min smag, så den måtte godt have været en kende mere fast.

Med en pris omkring 1600,- for et sæt er prisen i den høje ende af mellemklassen og jeg synes måske prisen burde være en kende lavere hvis der skal være fuld valuta for pengene.

Pris og tilgængelighed

Craft Train Pack Jersey
Vejledende pris: 699,- / Set til 599,-

Craft Train Pack Bibshorts
Vejledende pris: 999,-

Funktionalitet 7
Pasform 7
Design 8
Pris 6
7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Topeak Ninja – Gem grejet på cyklen!
Topeak Ninja er en serie af grej som gør det muligt at...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.