Test: Cybex Zeno multivogn

Henover sommeren har vi haft en lidt speciel ting til test her på CykelStart.dk. Da jeg er den eneste, der har små børn, har jeg, sammen med min kone, haft fornøjelsen af at teste en nyhed fra Cybex. Nyheden består i en kombivogn, der kan bruges af den aktive familie, da vognen kan bruges til flere forskellige formål – løb, cykling og ski. 

Cybex er nok mest kendt for at lave autostole og har en ret stor markedsandel, hvor de specielt bliver valgt grundet deres smarte løsning, hvor man kan dreje rundt med selve basen, så det er nemt at få barnet ind og ud af autostolen. 

Hvad følger med? 

 • Cybex Zeno vogn 
 • 3 hjul til løbevogns-funktion 
 • Regnslag 

Tilkøb 

 • Free Running adaptor 
 • Cykel-adaptor 

Udvalgte specifikationer 

 • 5 punktssele
 • Sportssæde 
 • Vaskbart betræk ved 30 grader 
 • Håndbremse
 • Godkendt fra 6 måneder til 22 kilo 
 • Vægt: 12,5  kilo
 • Mål udfoldet: L:140-155 + B:68,5 + H:104-122 cm 

Design og funktionalitet

Cybex Zeno hedder vognen og man kan købe den i 5 forskellige farver. Vi har testet den i en meget neutral sort farve, der formentlig passer til de flestes behov.

Zeno vognen er udstyret med en række støddæmpere, der er med til at gøre køreoplevelsen rigtig god for både barn og forældre. Stødabsoberingen er ekstra god, når vognen skal bruges som cykeltrailer, da der er flere dæmpere, der bliver aktiveret. Både dæmper-funktionen og de andre funktioner bliver lidt forandret, når man vælger mellem de forskellige funktioner. Dette sker, da vognen er højere ved løbe-funktionen, end den er ved cykel-funktionen. Heldigvis er det super nemt at skifte mellem de to funktioner, hvor vognen trækkes af cyklen eller skubbes ved løb. Den nemme overgang skyldes, at man blot skal afmontere forhjulet og få sænket vognens bagende. 

For mig og os som aktiv familie, er det super vigtigt, at det er nemt at skifte mellem funktionerne, så man ikke skal bøvle for meget med det, når den ene for eksempel har været afsted på en løbetur. 

Når cykel-funktionen skal bruges, monteres selve akslen, der sammenkobler cykel og vogn. På akslen er der monteret to ekstra reflekser, så man kan ses af biler både forfra og bagfra. Yderligere skal man have monteret et lille flag, der indikerer, at vognen er der samt længden på vognen. Flaget følger med, når man tilkøber akslen til vognen, så den kan laves om til en cykelvogn. Synlighed er selvfølgelig yderst vigtig, når man har sit aller-dyrebareste bagi i en vogn. 

Håndbremse og fodbremse 

Sikkerheden er generelt i top ved Cybex Zeno, hvor det er muligt at bremse vognen med en håndbremse, hvis man får lidt for meget fart på i løbet af løbeturen. Håndbremsen fungerer som en helt almindelig håndbremse på en cykel. Fodbremsen kan egentlig kun bruges, når vognen står stille. Det vil sige, at bremsen bruges, hvis man for eksempel holder pause. Det er en bremse, som man kender det fra en barnevogn. 

Yderligere sikkerhed får man, når man ser på fastgøring af barnet. Barnet fastgøres med en 5 punktssele, der er med til både at støtte og holde barnet i sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude. Selen er forholdsvis nem at justere, men det er lidt svært at holde styr på de lange stropper, når man har justeret selerne et godt stykke ind. Her kunne det måske være fint med en ordning, der nemt kunne fastholde eller sammenrulle stropperne. 

Kompakt ved nedpakning 

Skal den aktive afsted på ferie, eller bare på en mindre tur, så er det nemt og hurtigt at pakke Cybex Zeno sammen. Når den er pakket helt sammen, fylder den ikke super meget, hvilket selvfølgelig er essentielt, når man er en børnefamilie. Dog har Zeno en lille udfordring her, da den skal konkurrere med de klapvogne, der også har en løbe-funktion. Disse vogne gør, at man kun behøver at pakke klapvognen og ikke andet. 

De to løbe-funktioner 

Ved den mest “normale” løbe-funktion, er det muligt både at bruge håndbremsen og justere på højden af selve håndtaget. Justeringen gør, at man som familie nemt kan bruge den, selvom man har forskellig højde. Endvidere kan justeringen med fordel bruges, hvis man løber lange ture, hvor man har brug for at ændre på sin position. 

Den anden løbe-funktion er “free run” og fungerer med et bælte, der spændes om mave og hofter. Funktionen gør, at man kan bruge sine arme frit, og man får hermed en mere “normal” løbetur. Det mere “normale” aspekt er selvfølgelig spændende, da man så trækker vogn og barn efter sig, men det gør også, at man ikke kan holde så meget øje med sit barn, som det er muligt ved den anden funktion. Det kan sammenlignes lidt med at have vognen fastgjort til cyklen, hvor man heller ikke har det store overblik. 

Konklusion 

Fælles for alle funktioner er, at hele vognen er bundsolid, og man føler sig ganske tryg ved at putte sit barn i vognen. Det er noget af det allervigtigste, synes jeg. Vognen er ligeledes rigtig god og stabil i brug, hvor vognen reagerer og agerer sikkert i trafikken. Her kommer vægten også i spil, da vognen ikke vejer alt for meget og hermed er nem at manøvrere med.

Vi har været super glade for at få muligheden for at teste Cybex Zeno, da vi generelt er en aktiv familie, hvor jeg specielt bruger mange timer på cyklen. Det smart ved Zeno er de mange funktioner, men det er også en dyr merpris, hvis man ønsker at have flere funktioner end blot den “normale” løbe-funktion. Det vil altså sige, at man kun får den ene funktion, når man køber vognen, mens de andre funktioner er tilkøb.

I indkøb koster vognen en del, men er meget godt i tråd med andre vogne, der er på markedet. Det er dog igen klart, at den skal konkurrere med vogne, der kun er til cykling, eller vogne, der kun er til løb. Ønsker man begge dele, er Zeno dog hele ideel og speciel på området. 

Pris og tilgængelighed

Vejledende priser:
Vogn: 6449,-
Cykelsæt: 1149,-
Free run: 1549,- 

8 Funktionalitet

9 Sikkerhed

6 Tilbehør

8 Pris

7.8
Dette indlæg er tagget med
, , ,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Trek Madone SL7 2020

De seneste par måneder har vi haft fornøjelsen af at køre de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.