Test: Cykeltøj fra O’Neal

Denne gang har vi testet cykeltøj fra amerikanske O’Neal, som blev etableret for 52 år siden og tilbyder udstyr og tøj til motocross, MTB etc. Ikke at forveksle med O’Neill som bekendt bevæger sig i surf og ski verdenen. Tøjet her henvender sig til den kolde årstid og derfor ofte relevant i Danmark. Her tester vi jakke, bukser og handsker.

O’Neal Cyclone Soft Shell Jacket

O’Neal Cyclone Soft Shell Jacket er en vind- og vandafvisende cykeljakke. Designet er enkelt og jakken er åndbar og konstrueret i 100% polyester med en inner liner i mesh og flere muligheder for justeringer omkring hofterne, hætten og halsen.

 • Vandtæt til 10.000 mm
 • Åndbarhed 10.000 g
 • Ventileret mesh inner liner
 • Justerbar krave med gummibånd og microfiber omkring halsen
 • Ventilation under armene med lynlåse

O’Neal Legacy Pants

O’Neal Legacy Pants er et par cykelbukser der henvender sig til enduro eller DH rytteren. De er nemlig udviklet i samarbejde med Down Hill legenden Greg Minnaar. Så hvis du ikke vil køre i stramt lycra, er disse lækre bukser et godt bud. De er lette og strækbare og sidder virkelig godt, og også her et relativt enkelt og pænt design.

 • Strækpaneler langs lårene og siddepanelet
 • Åndbar letvægtsstof
 • Siddepanelet udført i ekstra slidstærkt materiale
 • Små ventilationshuller omkring lår
 • 2 knapper og velcro justering i siderne

O’Neal Winter WP handsker

O’Neal Winter WP handske. O’Neals svar på en vinterhandske som samtidtig er vandtæt og er udført i nylon softshell. Den yder fin beskyttelse mod kulden, og har et godt greb om styret. Designet er måske ikke helt på højde med f.eks. Gribgrap – den ligner lidt en neopren surferhandske.

 • Vandtæt Hipora membran
 • Justerbar velcro strap ved håndled

Konklusion:

O’Neal Cyclone Soft Shell Jacket: Jakken er med sine fine detaljer super komfortabel at cykle i. Den sidder godt og følger kroppen pænt, også når man sidder foroverbøjet i sadlen. Den er som sagt vindtæt og er tillige afprøvet i regnvejr, og efter en times tid var jeg stadig tør på overkroppen. Det er ikke en decideret cykeljakke, og derfor kan den også fint bruges som fritidsjakke. På nedenstående billede er udetemperaturen 5 grader, og jeg har en tynd kortærmet, og en tynd langærmet svedundertrøje på. Når kroppen skal af med varmen, fungerer ventilationen under armene perfekt.

O’Neal Legacy Pants: Hvis et produkt er udviklet i samarbejde med Greg Minnaar, kan det ikke være galt! Bukserne har en glimrende pasform og føles behagelige, når der pedaleres. Man mærker altså tydeligt buksernes tekniske detaljer med strækbare zoner etc. Vigtigt er også, at de sidder tæt omkring underbenene, således de ikke fanger kæden eller lign.

O’Neal Winter WP handsker: Handsker kan være en svær ting at købe online, uden at kunne prøve dem. Vi har jo alle vores preferencer og størrelse på hænder og fingre. Denne model sidder ok, men tommelfingeren er lidt for lang til mig – de andre fingre passer fint. Skærmen på cykelcomputeren kan godt betjenes med pegerfingeren, og den sidder faktisk fint når vi kigger på håndfladen. Der er en lille fold i forlængelse af tommeltotten på billedet, men det er uden betydning når jeg har fat i styret. Da det er en vinterhandske, har man ofte mere tøj på, og derfor kan jeg godt lide at handsken er kort ved håndleddet, så jakken lige overlapper og lukker af for kulden. Og sluttelig undgår jeg helst gel paddings i handsker når jeg kører MTB/Trail, da jeg har bedre fat i styret og dermed bedre kontrol.

Pris & tilgængelighed:

O’Neal Cyclone Soft Shell Jacket – 899,-
O’Neal Legacy Pants – 899,-
O’Neal Winter WP handsker – 449,-

Funktionalitet (Jakke) 9
Pasform (Jakke) 9
Design (Jakke) 9
Pris (Jakke) 8
Funktionalitet (Buks) 9
Pasform (Buks) 9
Design (Buks) 8
Pris (Buks) 8
Funktionalitet (Handsker) 8
Pasform (Handsker) 7
Design (Handsker) 6
Pris (Handsker) 7
8.1
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Jan Flinch Melsen
Test: PRO Discover styrtaske small
Taske til styret på din gravel cykel eller for sags skyld mountainbiken!...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.