Test: Denver BEN-151 trådløse hovedtelefoner

Vi har endnu en gang testet et par trådløse hovedtelefoner. Denne gang et par fra danske Denver, der gør sig i alskens elektroniske apparater. De senere år er de også kommet med på den trådløse bølge, der giver mere frihed i hverdagen eller under træning.

Hvad er der i kassen?

  • Hovedtelefoner
  • USB-ladekabel
  • Manual
  • Ekstra ørepropper

Design og funktionalitet

Denver BEN-151 er et stilrent sæt hovedtelefoner, hvor der har været fokus på design. Hovedtelefonerne har et klassisk udseende, der er inspireret af de fleste andre hovedtelefoner, dog skiller BEN-151 sig ud i forhold til designet af ørepropperne. Her har Denver valgt at lave en anordning, der skal sikre, at hovedtelefonerne forbliver i ørerne under træning. Der er tale om en lille gummi-dut, der sætter sig fast i en af flapperne i øret. Dutten er lavet i et blødt og meget fleksibelt materiale, så den generer mindst muligt. Ønsker man ikke at bruge denne funktion, er det muligt at tage dem af i begge sidder. Yderligere får man ekstra og forskellige størrelser af dutterne med i pakken, så man kan justere dem til et individuelt behov.

Denver BEN-151 har flere justeringsmuligheder ved ørepropperne. I pakken er der hele tre ekstra silikonepropper i forskellige størrelser, så man har mulighed for at få den helt rigtige pasform. Ørepropperne er nemme at af- og påmontere, så det er nemt at være flere brugere til et sæt.

Fra hovedtelefonerne løber selvsagt en ledning, der i begge sider fører til en lille boks. Den ene boks er et særskilt batteri, hvori opladerstikket også sættes i. Det særskilte batteri burde give større mulighed for længere batteritid (6 timer), men sammenlignet med tidligere test af fx. Koss hovedtelefoner, så er det ikke tilfældet her. Dette giver hermed blot en ekstra “klump” på hovedtelefoner, der ikke giver nogen egentlig fordel – lidt ærgerligt.

Den anden boks er kontrolpanelet, der giver frihed til at styre hovedtelefonerne uden telefonen. Kontrolpanelet har mange af de samme funktioner, som man ser ved lignende produkter. Det er muligt at skrue op og ned for volumen, pause sangvalg og skifte sangvalg. Yderligere er det muligt at tænde for Denvers Noise Cancelling Function, der giver mere ro og bedre lydoplevelse. Selve funktionen fungerer rigtig godt, såfremt man bruger dem i støjende omgivelser, dog kan funktionen ikke holde eventuelt støj fra vinden væk.

Konklusion

Denvers BEN-151 er et designmæssigt flot sæt hovedtelefoner, der giver stor frihed via Bluetooth. Vi må dog sande, at de ikke egner sig supergodt på cyklen udendørs, da de simpelthen fanger for meget vind og hermed for meget støj. Det er lidt ærgerligt, at lyden er rigtig god og klar. Hovedtelefonerne fungerer dog upåklageligt ved indendørs aktivitet, hvor man med fordel kan benytte Noise Canceling funktionen for at få helt ro under træning.

Pris og tilgængelighed

Set til 309,-

7 Funktionalitet

8 Design

7 Pasform

9 Lyd

7 Pris

7.6
Dette indlæg er tagget med
, ,
Mere af Mathias Busk Sælgen

Test: Trek Madone SL7 2020

De seneste par måneder har vi haft fornøjelsen af at køre de...
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.