Test: Denver TWE-53 hovedtelefoner

Danske Denver forfiner fortsat deres True Wireless hovedtelefoner og det har nu resulteret i TWE-53 som seneste i rækken. Der er stadig tale om et par mindre in-ear hovedtelefoner i true wireless udgave med en bøjle der holder dem fast i øret.

Hvad er der i kassen?

I kassen finder man:

  • Denver TWE-53 hovedtelefoner
  • Ladeetui/opbevaringsæske
  • 2 ekstra sæt ear-tips og ét sæt ekstra bøjler
  • USB kabel til opladning af ladeetui
  • Pose til opbevaring
  • Vejledning

Se vores unboxing af Denver TWE-53 nedenfor.

Design og funktioner

Før man går i krig med TWE-53 skal man lige finde den bøjlestørrelse og de tips der passer ens øregang, for dette er essentielt ift. lydoplevelsen. Vælger man en for stor eller lille eartip, får man ikke den optimale lydoplevelse.

Ladeetuiet er der hvor man normalt også vil opbevare dem, og her kan de oplades 4-5 gange inden selve etuiet skal op lades via medfølgende USB kabel. Spilletiden er 4-5 timer, hvilket også er ret godt set i lyset af prisen og den beskedne størrelse!

Ørepropperne er i klassisk mat-sort design og har dioder der indikerer om de er tændte eller ej. De vejer nærmest ingenting og man bemærker derfor ikke at man har dem i ørerne, det er med god grund de såkaldte True Wireless hovedtelefoner er blevet så populære da de er lette, nemme at bruge og næsten intet vejer eller fylder. Der er ingen knapper eller lign. men derimod et touch-panel på siden af hver øreprop, her kan musikken pauses, man kan skrue op og ned for musikken, besvare opkald og lign. Det fungerer faktisk overraskende godt og er lidt nemmere end at skulle i lommen efter telefonen.

Det medfølgende ladeetui er af hård plast og bruges til opladning af øretelefonerne når de ikke er i brug, som, tidligere nævnt er der til 4-5 opladninger inden etuiet skal oplades, og en opladning tager ca. 2 timer.

Forbindelsen sker via Bluetooth 5.0, hvilket betyder at du på en iPhone også kan aflæse aktuel batteristand. I praksis kan TWE-53 tilsluttes til enhver bluetooth enhed, altså både smartphones, tablets, computere og andet, ligesom de også kan bruges som headset da der er indbygget mikrofon.

De er hverken vand eller svedtætte, så egentlig er de ikke bygget særligt til aktivt brug, dog har jeg testet dem på hometraineren hvor man sidder rimelig statisk og her kan de godt bruges selvom man sveder – om det nedsætter levetiden på sigt tør jeg dog ikke kloge mig på. De tidligere modeller TWE-51 og TWE-52 sidder dog bedr ei mine ører, da bøjlen her holder dem fast i øret hos mig, bøjlen på TWE-53 fungerer simpelthen ikke for mig, så her er jeg afhængig af at de sidder fast i øret via ear-tips’ene. Det fungerer så længe man er forholdsvis rolig, til løb eller lign. vil det ikke fungerer for mig.

TWE-53 er af in-ear typen, dvs. de sidder fast af sig selv i øregangen, når man har valgt den rette ear-tip. Derudover kan den lille gummi-bøjle være med til at holde dem fast i øret – for mig fungerer de dog ikke specielt godt og jeg måtte “twiste” dem en smule for at få bøjlen til at sidde i øret. Man kan dog blot pille bøjlen af, hvis man ikke føler den giver mening – omend de så nemmere vil kunne falde ud. Er man typen der normalt ikke har problemer med at få in-ear hovedtelefoner til at sidde fast, så får man det heller ikke her.

Lydmæssigt så spiller TWE-53 udmærket, lyden er ikke super klar og detaljeret, men det kan vist heller ikke forventes i dette prisleje. Til gengæld er der en fin bund i musikken og de kan faktisk spille rimelig højt – også uden at lyden forvrænger væsenligt.

Konklusion

TWE-53 kan findes til under 250,- og det er godt nok billigt for et sæt true wireless hovedtelefoner der faktisk spiller overraskende højt – de er derfor velegnet til dem der måske hellere undværer lidt detaljer i musikken, for en en tung bas.

De er af in-ear typen, så er man ikke til den slags er de nok dømt ude på forhånd – som in-ear sidder de dog bedre end mange andre i mine ører, jeg har ofte problemer med at få dem til at blive siddende. Til gengæld så fungerer bøjlen på dette sæt ikke for mig, den har simpelthen ingen effekt så jeg ville ikke kunne bruge dem til løb eller anden aktivitet som kræver at de sidder bedre fast end bare i øregangen.

Til prisen er TWE-53 absolut et fornuftigt valg – man får fuld valuta for pengene!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Ikke oplyst / Set til 239,-

Funktionalitet 9
Lydkvalitet 7
Pasform/Komfort 6
Pris 10
8
Mere fra Noel Juul Christensen
Efterår og vinter must-haves
Vil man fortsætte den udendørs cykeltræning efterår og vinter, kræver det man investerer...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.