Test: Dirtlej Dirtsuit Pro edition

Den Tyske niche virksomhed Dirtlej producere heldragter, 3/4 dragter og baggy shorts der er vandtætte. Ud over at producerer “Våddragter” producere de også beskyttelse til mountainbikes når der skal transporteres. De har nogle super fede produkter, vi har fået en Dirtlej Dirtsuit Pro Edition til test, og jeg er mega spændt på hvordan den er at kører med, og om den lever op til det fede design.

Materiale og design

Dirtsuit Pro fås i 2 farver  en grå model til kvinder og en mørk blå til mænd som er den model vi har fået fingrene i for at teste. Dirtsuit Pro er udført som en 2 lags konstruktion i et yderlag med 98% Polyamid, 2% Polyester og et inderlag med 100% Polyester, dette materiale har en rigtig god åndbarhed på 10000 samt et vandsøjletryk på 15000mm, derudover er materialet ikke helt så tynd som andet regntøj, hvilket betyder at det er langt mere hårdfør end andet regntøj der er meget tyndt. På indersiden har den et tyndt net stof, som gør at Dirtsuit ikke klamrer sig til dig når du giver den gas i skoven. Materiale valget gør at den ikke er specielt fleksibelt eller strækbart, men til gengæld super slidstærkt.

Dirtsuit Pro edition er med lange ærmer og med en gennemgående lynlås. Som man kender det ved almindelige regnjakker så har denne model også en hætte på der kan den rulles sammen i kraven så man ikke behøver at have den ude hele tiden. Når man får den rullet ordentlig sammen så fylder den ikke meget.
Når det handler om hætter på cykeltøj, så foretrækker jeg personligt uden hætte, da vinden tit hænger i den, og man har alligevel aldrig har den ud over hjelmen.

Men på de våde dage hvor jeg er MTB instruktør, vil hætten helt klart blive rullet ud og brugt, da den faktisk er lavet så den kan komme ud over hjelmen.

Den har som man kender fra regnjakker en gennemgående lynlås som er vandtæt og har “storm-flap” indvendigt, så man ikke får en kold vind/regn ind på brystet den vej.
På brystet er en vandtæt lomme hvor man kan opbevare sin smartphone eller lign, når man kvæner rundt i mudderet.

Der er vildt mange lommer i dragten rundt omkring, og de kan allesammen lukkes, en af de smarte lommer er den på venstre arm, hvor man har mulighed for at have liftkort hvis man kører i bikeparker med lift, det er da gennemtænkt.

Dirtsuit lukkes tæt omkring håndleddet med velcro, så der ikke suser vind eller vand op på armen, så man ikke bliver våd eller kold. Ved livet er der også velcro, så man får den til at sidde helt tæt omkring livet. Under ærmerne er mulighed for at åbne op med en lynlås, for at sikre at man altid har den rette ventilation, det betyder rigtig meget når man bruger Dirtsuit hele året. Der er ialt 8 ventilations indtag hvor man har mulighed for at blive afkølet.

Vi fik Dirtsuit Pro dragten i april, men det er først her efter sommerferien at der er kommet regn nok til at tage den på i skoven. Men i Danmark er vi jo vant til utroligt vådt vejr. Dette er dog heller ikke nogen undtagelse her efter sommerferien. Vi har fået masser af vand, og der er blevet kørt en del km, i både regnvejr, blæsevejr og i grader fra +10 til +18 grader. Jeg vil dog mene at den egner sig mere til Efterår,vinter og forår. Da den godt kan blive en anelse varmt når man kommer over 15 grader. Men glæder mig til at få kørt en masse i den hen over efteråret og vinteren.

Ved taljen på ryggen, er der en bred elastik som øger din bevægelsesfrihed. På den måde føler du dig ikke begrænset når du skal yde dit bedste i skoven.

Pasform og komfort

Pasformen er løs og tilpasset MTB brug da den er lidt tykkere i stoffet, den skal jo kunne modstå grene, buske og måske et par småstyrt, når der køres tæt i skoven. Den er lidt ligesom baggy shorts og ikke tætsiddende som traditionelt cykeltøj. Men er så bare fyldt med en række specifikke detaljer der retter sig mod mountainbikeren. I mountainbike sporten kræver det at tøjet er en del mere slidstærkt, da tøjet ofte er mere udsat.

Jeg havde fået en str. L da jeg i alt andet cykeltøj ligger mellem M og L, men vil sige at der er ikke meget plads til Dunken, hvis man har sådan en hængende ;-), Jeg vil sige at arme og ben er løshængende og maven er slimfit. 😉 Men hvis man har behovet er der mulighed for at spænde den ind med velcro om livet.

Konklusion

Første gang man får pakken med Dirtsuiten ud tænker man, uha en lækker kvalitet. Med velcroen ved hoften og ærmerne er det nemt at få den til at sidde perfekt på kroppen. Det er en super lækker dragt at cykle med, man føler virkelig at man har en kvalitets regndragt på.

Jeg vil dog sig at man skal ikke købe denne Dirtsuit, hvis man udelukkende kører hardcore XC og løb, der bliver den helt klart for varm. Men til de dage hvor man bare gerne vil ud i skoven og hygge sig, selv om vejret er noget skod, så vil jeg helt klart anbefale denne model.

Jeg er også instruktør for børn på MTB hver lørdag, og de dage hvor man skal ud selv om vejret ikke lige viser sig fra den gode side, så ville denne Dirtsuit helt klart komme på.

Så er man på udkig efter en fuld regnmondering, så skal man helt klart kigge nærmere på produkter fra Dirtlej og denne Dirtsuit pro edition, den er alle pengene værd, og som Dirtlej skriver “No More Excuses. #nomoreexcuses

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1859,- set til 1699,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 8
8.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Guide: Vægt & rullemodstand
Denne guide er primært for nørder eller folk der godt kan lide...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.