Test: EKOI Comp11 Gel Bibshorts

Franske EKOI’s nye Comp11-serie har været til test på redaktionen de seneste uger og senest har vi anmeldt Jersey’en – tiden er nu kommet til bibshortsene. Comp11 er et par klassiske bibshorts med seler og pude, dog er de udstyret med gel-pude som gør at de alligevel skiller sig noget ud fra mængden.

Design og detaljer

Comp11-serien er én af EKOI’s high-end serier og det afspejles også delvist i prisen på 820,- (Vejledende). Comp11 bibshortsene fås, som jersey’en, i et hav af farvekombinationer – både til dem dem der er til farver og dem der foretrækker de mere diskrete løsninger. Umiddelbart ligner de mange andre binsbhorts med korte ben, seler i mesh og en pude indvendigt – men det er kun indtil man får fingrene i dem og får dem på. Designet på denne model er ret diskret med den grå farve som den dominerende og et par logoer til at bryde grundfarven.

Comp11 bibshortsene er fremstillet i 240 gram’s Lycra der har et godt forhold mellem slidstyrke, komfort og vægt – materialet er iøvrigt fremstillet i Italien. Selerne og ryggen er i mesh og giver derfor en god åndbarhed, samtidig med at de kan strække sig ganske meget, så de ikke sidder alt for stramt omkring skuldrene.

Ved afslutningerne omkring låret er brugt et bred elastikbånd på 7,5 cm. med silikoneprint indvendigt, det betyder at de sidder helt tæt og man undgår at bibshortsene strammer omkring låret. Silikonestriben indvendigt sikrer at buksenebenene ikke “glider op” undervejs.

Indvendigt er modellen her udstyret med EKOI’s gel pude som vi tidligere har stiftet bekendtskab med. I puden har man indsprøjtet medicinsk hukommelses-gel som er meget effektivt og samtidig “husker” formen – hvilket er med til at optimere komforten på de lange ture. Resten af puden er opbygget af lag i varierende tykkelse. Puden er forholdsvis tyk og kraftig, men giver til gengæld en rigtig god støtte på særligt de lange ture, hvor memory-gel’en sikrer at puden holder formen hele turen, samtidig er puden tyk nok til at den ikke “trykkes flad”, den holder formen! På pudens overflade er indvævet kulfibertråde der skulle hjælpe til at holde puden tør under brug, og min umiddelbare oplevelse er at det fungerer ret fint, for puden holdes godt tør under brug – også på de varme dage. Det er bestemt ikke uvæsenligt hvis man er typen der gerne tager på længere ture af et par timers varighed, her kan en gennemblødt pude være direkte ubehagelig at køre med.

Overalt er brugt flade syninger for at forhindre irritation og tråden er endda også fremstillet i Italien!

Pasform og komfort

Bibshortsene er primært testet i godt vejr, dog også på dage med en god vind hvor evnen til at holde vinden ude har kunne testes. Comp11 bibshortsene har generelt gjort det glimrende, da materialet er kraftig nok til at give en tilpas beskyttelse mod vind og vejr, men stadig tillade en god åndbarhed så man, på de varme dage, også kan komme af med varmen igen. Pasformen er rimelig tæt, men ikke som malet på kroppen – i hvert fald ikke en str. M på undertegnede der måler 173 cm. og vejer ca. 65 kg. Selerne kan strækkes rigtig meget, så de kan bruges af folk uanset om overkroppen er kort eller lang – uden at stramme og dermed være generende omkring skuldrene. Derudover er detaljen med den brede elastik omkring låret yderst velkommen, for det betyder mere end man umiddelbart skulle tro for komforten – skulle EKOI være gået all-in skulle de have valgt en laserskåret afslutning, som dog nok desværre også ville være mindre holdbar i længden.

Puden er helt sikkert én af Comp11 bibshortsene’s største fordele – for den er rigtig godt designet og giver god støtte på de lange ture og memory-gelen er helt genial – den ønsker man ikke at undvære hvis man først har prøvet en pude som holder formen og ikke “falder sammen”. Som nævnt tidligere er puden forholdsvis kraftig, også selvom den former sig efter rytteren  – så nogle vil måske nok mene den er en tand for kraftig og vil gå efter en pude med mindre støtte. Heldigvis har EKOI også løsningen til de ryttere, da samme bibshorts fås med Pro Team puden der er tyndere og med mindre støtte. Er man typen der nemt for ondt bagi og derfor har brug for mest mulige støtte, så er gel-puden det helt rette valg.

Konklusion

Comp11 bibshortsene er et par ret klassiske bibshorts af udseende og der hvor de skiller sig mest ud er nok på puden hvori der er medicinsk hukommelsesgel for optimal støtte, for både dem der kører langt og dem som bare har brug for optimal støtte på cyklen. Ellers er der egentlig “bare” tale om et par ret fornuftige bibshorts i lækre materialer, med gode seler i mesh og en behagelig afslutning omkring lårene.

Køb dem for pudens skyld – hvis man er typen der døjer med bagdelen, på både korte og lange ture – for denne gør jobbet!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 818,-

Funktionalitet 8
Pasform 8
Design 7
Pris 7
7.5
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Must haves til efteråret 2021
Vi går nu ind i efteråret og vejret er nu endnu mere...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.