Test: EKOI Morfo Evo Bibshorts

Samlet karakter

Vi har efterhånden stiftet bekendskab med franske EKOI en del gange her på redaktionen og vi har endnu engang haft et af deres produkter på testbænken. Morfo Evo er navnet og det dækker over et produkt der er lidt specielt, for der er rent faktisk tale om et par one-size bibshorts. “One Size fits noboby” var min første tanke, men jeg blev heldigvis meget klogere!

Design og detaljer

Morfo Evo Bibshorts er lavet i et helt andet materiale end det klassiske blanke lycra, materialet er en kombination af 72% polyamid og 8% elastan. Denne blanding giver et par bibshorts hvor materialet kan strækkes helt enormt meget, men også har evnen til at tilpasse sig den enkelte 100%. Materialet har ikke den velkendte glatte og blanke overflade, men er istedet mere grov og ru i overfladen, der dog stadig er super blød mod huden.

Udover at materialet ser og føles anderledes, så er det også antibakterielt og de termiske fibrer gør at de varmer om vinteren og køler om sommeren, smart! Fibrene er derudover mere fleksible og åndbare end den klassiske lycra og samlet betyder det at de kan bruges i temperaturer fra 10-30 grader, EKOI skriver at materialet skulle være 1,9x hurtigere til at fjerne sved end lycra!

Bibshortsene er naturligvis med seler og disse er i mesh for at optimere åndbarheden. Selerne kan ligesom resten strækkes super meget og de har en god bredde så de ikke sidder og skarver i skulderne. Ned af begge bukseben er EKOI’s logo at finde i diskret mørkegrå farve.

Puden i Morfo Evo Bibshorts er også noget for sig selv, for den er ikke syet ind i bibshortsene som normalt – den er en integreret del af bibshortsene hvilket betyder at den sidder super godt og man slipper for irriterende syninger. Det betyder dog også at puden kan ses på ydersiden af bibshortsene, og det får altså nogle til at spærre øjnene lidt op. Puden er som normalt inddelt i zoner med hver sin tykkelse, alt efter hvor megen støtte der er brug for. Puden er naturligvis perforeret for at optimere åndbarheden, ligesom det bør puden både lettere og mere fleksibel så den i højere grad former sig efter rytteren.

Bibshortsene er syet som en “tube”, hvilket i praksis betyder at der kun er 2 syninger, én foran og én bagpå, resten er helt uden syninger hvilket betyder der ikke er noget der kan skarve, genere eller bare ødelægger pasformen. I praksis vil man derfor opleve at Morfo Evo er et par bibshorts der sidder helt tæt, men uden at stramme mere end hvad godt er og med en pude som sidder helt tæt og er en integreret del af bibshortsene. Da materialet er super strækbart vil materialet smyge sig omkring kroppen og sikrer en helt tæt pasform, uden at det folder nogle steder – hvilket er ret imponerende for et par one-size bibshorts! Materiale er samtidig utrolig behageligt og føles næsten som et ekstra lag hud mod kroppen, samtidig med at det har en imponernede evne til at holde kroppen tør og lun – thumbs up til EKOI for denne kombination!

Konklusion

Som nævnt indledningsvis var jeg noget skeptisk overfor et par “one size” bibshorts, men EKOI har med Morfo Evo bevist at der slet ikke var grund til skepsis. EKOI har fået udviklet et materiale der ikke kun er super strækbart, men også utrolig behageligt og samtidig med en række gode funktioner, bl.a. har de termiske fibre evnen til at holde varmen om vinteren og køle om sommeren, derudover har materiale og puden gode antibakterielle egenskaber og ikke mindst tørrer det virkelig hurtigt og holder derfor kroppen tør og lun under både løb og træning.

EKOI Morfo Evo er et par fremragende bibshorts der kan bruges både sommer, forår og efterår, i temperaturer fra 10-30 grader. De har en super pasform, en rigtig god pude med passende polstring til både træning og løb og så vil man glæde sig over minimale brug af syninger og samlinger generelt.

Morfo Evo kan varmt anbefales hvis man søger høj grad af komfort, til brug i næsten al slags vejr! Eneste anke er at de skal vaskes i hånden, altså INGEN maskinvask….

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1195,-

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.