Test: EKOI Perfolinea Vinterjakke

Samlet karakter

Vi har de seneste måneder testet én af EKOI’s top-serier, nemlig Perforlinea-serien, sidst var det Deres lange cykelbukser vi havde på testbænken og turen er nu kommet til vinterjakken. Serien består derudover af trøjer med korte og lange ærmer, bib shorts, bib tights, tri suits, jakker og så videre.

Perfolinea jakken er, af EKOI, anbefalet til brug i temperaturer ned til -5 grader, hvilket gør den yderst velegnet til dansk efterår og vinter, hvor dage med mere end 5 graders frost er ganske få.

Design og funktionalitet

Perfolinea vinterjakken er udført i et materialet kaldet Windtex, et materiale der beskytter mod vinden, er vandafvisende og samtidig åndbart. Windtex materialet er indvendigt med blødt fleece som isolerer ganske glimrende. Jakkens ydermateriale er glat og en smule blankt, hvilket også hjælper på de vandskyende egenskaber.

Jakken er opbygget af forskellige paneler, for et optimere både åndbarhed og beskyttelse mod vind og vejr, i praksis betyder det at der i siderne og under ærmerne er brugt et lidt tyndere materiale hvor åndbarheden er bedre. Alle syninger er naturligvis flade, så der er minimal risiko for irritation. Jakkens pasform er tæt, da den er designet i race-fit, så der er intet der flagrer, den sidder derimod til alle de rigtige steder.

Perfolinea vinterjakken fås i flere forskellige farvekombinationer, men det grundlæggende design er ens for modellere. EKOI’s logo præger fronten, mens “Perfolinea” logoet også har fået plads på front, ved ærmerne og bagpå jakken. Personligt synes jeg rigtig godt om designet, det er enkelt og alligevel skiller det sig lidt ud, dog henvender det sig nok primært til landevejsrytteren – også med den tætte pasform.

Jakken har gennemgående lynlås foran, en lidt kraftigere og grovere lynlås end mange andre cykeljakker, hvilket er et plus i min bog – der er langt mindre chance for at den driller. Bag lynlåsen er også monteret vindstop, så vind og vand ikke så nemt kommer ind denne vej.

Der er ingen elastik ved ærmerne, men en afslutning i lycra, hvilket fungerer fint. Samme løsning er brugt ved kraven, den er dog indvendigt foret med fleece også – for endnu bedre komfort.

Ved livet er der elastik-afslutning på den bagerste del af jakken, mens der foran er brugt et bredt stykke elastik med silikoneprint bagpå, dette gør at den sidder endnu bedre foran, men stadig holdes på plads – en virkelig fin detalje. Der er også silikone-print på indersiden af den bagerste del af elastikken.

På bagsiden af Perfolinea vinterjakken er der 3 åbne ryglommer, til energi, pumpe og hvad man ellers måtte have brug for at medbringe. Derudover er der yderst, i midten, en lomme der lukkes med lynlås. Her kan man passende opbevare smartphone eller lign., da lommen sagtens rummer en iPhone 6 eksempelvis.

Som nævnt tidligere, så er pasformen tæt og meget “race” orienteret. Det betyder at den sidder tæt både omkring selve kroppen, ved livet og ærmerne – på den måde er der intet materiale der flagrer og dermed skaber større luftmodtstand end højst nødvendigt. At den er lavet med “race” for øje, understøttes også at det faktum at ydermaterialet er glat, hvilket gør luftmodstanden mindre – samtidig med at evt. nedbør nemmere løber af jakken. Jakken sidder virkelig godt på undertegnede og den bliver der, takket være silikoneprint ved livet, både foran og bagtil.

Jakken er testet i en god omgang blandet dansk efterårs og vintervejr, i praksis alt fra 5-8 plus grader ned til et par minusgrader. Brugen af Windtex materialet gør at den faktisk gør sig lige så godt i plusgrader, som i minusgrader – da den har rigtig god åndbarhed, samtidig med en høj grad af beskyttelse mod både vind og nedbør. Den er ligeledes testet i silende regn og her må man blot erkende at det ikke er en decideret regnjakke, den kan simpelthen ikke holde vandet ude ved konstant og vedvarende nedbør – mens kortvarige byger og småregn overhovedet ikke er et problem.

Materiale

  • 100% polyester (Windtex og Lycra)
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader
  • Størrelse testet: M, perfekt, men tæt pasform til 175 cm./70 kg.

Konklusion

En god vinterjakke er nødvendigt hvis man ønsker at cykle efterår og vinter og med det blandede danske efterårs og vintervejr er der mange krav til en god vinterjakken, for den skal både holde vind og vejr uden, men samtidig være så åndbar at den kan bruges på de dage hvor temperaturerne nærmer sig 2 cifre, men hvor vejret stadig er blæsende og måske endda lidt vådt.

EKOI’s Perfolinea vinterjakke kan der ikke rigtig sættes en finger på – for den gør det virkelig godt! Designet er pænt og den fås i en del forskellige farvekombinationer. Materialevalget er lige i skabet, for det ser godt ud og føles super lækkert, derudover er der masser af små fine detaljer såsom vindstop bag lynlås, den ekstra brede elastik ved livet, kraven med fleeve indvendigt eller lommen bagpå jakken med lynlås-lukning.

Jeg savner egentlig ikke noget ved Perfolinea vinterjakke og med den fremragende pasform kan jeg ikke andet end anbefale den – her får man en jakke i absolut topklasse, men til en ret fornuftig pris i forhold til mange af konkurrenterne!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: Ca. 1200,- DKK

  • Køb EKOI Perfolinea vinterjakke hos EKOI.fr

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.