Test: Ekoi Persoevo6 Limited Edition Phil

Da Philip Gilbert vandt Flandern Rundt, havde han en cykelbrille på fra det franske mærke Ekoi. Brillen var udviklet specielt til ham og Quickstep-holdet, men efter sejren blev det muligt for os almindeligt dødelige at købe dem i en limited edition. Vi har fået fingrene i et par til test.

Materiale

Brillerne kommer i en sort cylinder med carbonmønster. Den er rigtigt flot, men fylder en del, hvis man, som jeg, opbevarer cykelbrillerne i en skuffe. Til gengæld er cylinderen så flot, at man sagtens kan have den stående fremme på en hylde eller lignende.

I cylinderen er der udover brillerne en lille hvid opbevaringspose til at beskytte dem, og den er polstret med for, således at cylinderen i sig selv også beskytter brilllerne godt.

Design og funktionalitet

Stellet er gult, rødt og sort (fra Gilberts belgiske mesterskabstrøje), hvor det røde er mest synligt forfra og det gule mest synligt fra siden.

Linsen er relativ stor, hvilket gør, at der aldrig kommer sol eller insekter mod øjnene. Det kan samtidig virke som en voldsom udsmykning i ansigtet i forhold til andre cykelbriller, men det er noget, man hurtigt vænner sig til efter min mening. Brillernes størrelse giver dem også et andet look, end hvad man ellers lige er vant til at se, og man kan se, at de virkelig har kræset om designet.

Der er små huller i både stel og linse, således at der kan komme luft igennem. Næsepuden samt det stykke af brillen, der hviler på ørerne, er lavet af blød gummi, hvilket gør brillerne behagelige at køre med, og det er muligt at køre i mange timer uden, at de generer hverken næse eller ører.

Linsen er lavet af brudsikker polykarbonat, hvilket sikrer 100 % UV-beskyttelse, og der er ingen risiko for skade på øjnene under styrt. Derudover blokerer den det meste sollys, hvilket gør, at brillen er behagelig at køre med i den stærke middagssol.

Linsen fås desuden i forskellige farver og med mulighed for at være fotokromisk eller ej. Personligt er jeg glad for muligheden for fotokromiske linser, da det giver bedre udsyn, når man kører igennem mørkere passager som skov eller tunnel.

Valget af linse afgør også prisen, som ligger mellem 520 kr og 745 kr.

Konklusion

Ekoi Persoevo 6 Limited Edition Phil er en rigtig fed brille, der beskytter øjnene og giver et unikt look på cyklen.
Linsen er rigtig stor, og det er måske en dealbreaker for nogle, men giver et godt udsyn og gør en del for designet.
Derudover passer farverne ikke til alle cykler og tøjkombinationer, men der kan man med fordel købe de ”almindelige” persoevo 6, som man kan designe i et væld af farver på Ekois hjemmeside, hvis man kan leve med ikke at have limited edition.

Pris og tilgængelighed

Mellem 520 kr og 745 kroner eksklusiv fragt på Ekois hjemmeside

8 Funktionalitet

9 Design

8 Pris

Karakter

8.3
Dette indlæg er tagget med
,
Mere af Mads Olsen

Test: GripGrab Insulator Hi-Vis cykelhandsker

Den danske vinter er mørk og kold, og det er derfor nødvendigt...
Læs mere

2 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.