Test: EKOI Primavera Dry Cykeltøj

Samlet karakter

Fra franske EKOI har vi den seneste tid testet et ret specielt sæt cykeltøj fra deres nye Primavera-serie. Primavera Dry er en serie af cykeltøj der er velegnet til brug i temperaturer ned til omkring 8 grader, hvilket gør det velegnet til både forår, efterår og sommer på de køligere eller våde dage.

Serien består af en kortærmet jersey, bibshorts og 3/4 knickers – vi har testet jersey og bibshorts.

EKOI Primavera Dry Jersey

Jersey’en er en klassisk jersey med korte ærmer og gennemgående lynlås. Materialet er en kombination af nylon (85%) og elastan (15%) produceret af AKKOTEX og udmærker sig ved at være både vandtæt og åndbart – perfekt til brug i ustadigt dansk vejr. Jersey’en fås i sort med enten gul, grøn, rød eller blå detaljer.

Jersey’ens materiale er noget kraftigere end man er vant til, hvilket også delvist må tilskrives til faktum at den er med fleece indvendigt, som holder godt på varmen og isolerer. Ned langs begge sider og på midten af ryggen er der dog brugt et lettere og og mere luftigt materiale for at sikre en god åndbarhed og ventilation.

Afslutningerne ved ærmerne og ved livet er lavet som brede elastikker, det betyder at der ikke er noget der strammer, mens det stadig holdes tæt til kroppen. På brystet er en enkelt stribe der bryder det sorte design, i dette tilfælde er den blå, ligesom ved ærmernes afslutning. I livet er der silikone-print indvendigt på elastikken, så man undgår at trøjen kryber op under brug.

På jersey’ens bagside er et EKOI logo og 3 lommer nederst. Lommerne er ikke specielt dybe, hvilket kan opfattes positivt da det så er lidt nemmere at komme til dem mens man cykler, mens det også betyder at eksempelvis mini-pumpen vil stikke lidt op af lommen, igen savner jeg en lynlås-lomme yderst til opbevaring af nøgler eller lign.

Det faktum at materialet er lidt tykkere og mere isolerende end en traditionel sommer-jersey gør naturligvis at den er knap så race-orienteret i sin pasform, men den sidder tæt og giver til gengæld en superb beskyttelse mod både vind og vejr og er helt oplagt til brug sammen med et par løse ærmer når vejret er ustadigt og vådt.

EKOI Primavera Dry Bibshorts

På ydersiden ligner Primavera Dry bibshorts de fleste andre korte bibshorts, men som jersey’en er de udført i et tykkere materiale fra AKKOTEK der er både vandtæt og åndbart, samtidig er det indvendigt foret med blødt fleece som en tradionel vinterbuks hvilket betyder de kan bruges i temperaturer til til omkring 8 grader og er perfekt til vådt og ustadigt vejr.

Bibshortsene er naturligvis med seler og disse er i samme kraftige materiale som resten af buksen, med fleece indvendigt og nogle gode brede seler så trykket fordeles godt på skuldrene.

Ved afslutningerne omkring låret er der brugt en bred laserskåren elastik med silikone indvendigt, det mindsker trykket omkring låret og sikrer at de sidder både tæt og at benene ikke glider op.

Trods det faktum at materiale er forholdsvis kraftigt, er det alligevel ganske strækbart, for en god pasform og komfort – pasformen vil jeg betegne som race-fit, altså tætsiddende med fokus på minimal luftmodstand. Den glatte overflade, de flade syninger og de brede afslutninger ved lårene er med til at understøtte denne del, da det er med til at skabe så lidt vindmodstand som muligt. Da materialet er lidt tykkere end normalt, skal man overveje den “store” hvis man ligger og vipper lige imellem to størrelser.

Bibshortsene er naturligvis også udstyret med en pude, og for undertegnede er det et glædeligt gensyn med Deres Gel pude, en rigtig fin pude med en god balance mellem støtte og tykkelse, den er hverken for tyk eller tynd og brugen af gel gør at den i højere grad formes efter den enkelte bruger. Puden giver derfor en fremragende støtte og er meget behagelig at bruge, også på lange ture hvor der ydes støtte både foran, bagtil og midt i mellem. Nu er vi alle bygget forskelligt, men for undertegnede fungerer denne pude fremragende.

Konklusion

Da jeg første gang stødte på Primavera Dry-serien var jeg ærlig talt noget i tvivl om hvorvidt det var brugbart, men efter et par måneder er jeg blevet overbevist. Sættet er testet i april, maj og juni som vel efterhånden er kendte for meget svingende vejr, og ofte med masser af vand og her kommet sættet virkelig til sin ret, gerne sammen med et par løse ærmer og ben, evt. GripGrab’s AquaRepel-serie som er som skabt til brug sammen med dette sæt. Sættet er testet både på kølige aftenenture og på ture hvor det har stået ned i stænger og det er imponerende hvor godt det er til at holde vandet ude og kroppen tør – thumbs up!

Er du typen der træner i al slags vejr, eller vil du bare gerne have muligheden for det, så kan Primavera-serien fra EKOI varmt anbefales, komforten er så godt at det næsten bliver sjovt at træne i regnvejr, både forår, efterår og sommer…

Pris og tilgængelighed

EKOI Primavera Dry Jersey: Ca. 749,-
EKOI Primavera Dry Bibshorts: Ca. 969,-

  • Køb EKOI Primavera direkte hos EKOI.fr

Karakter

Noel er redaktør på CykelStart.dk og en ivrig motionist der kører både MTB, racer og cross - man må jo ikke gå ned på udstyr!

Vær den første til at kommenterer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.