Test: EKOI ProGel Bibshorts

Franske EKOI tilbyder kunderne selv at “tilpasse” en række af Deres produkter, bl.a. Deres ProGel bibshorts, via en online konfiguator vælger man sin vægt via en slider, og bibshortsene leveres med en pude afstemt efter rytterens vægt – det er virkelig smart! Modellen fås med 2 forskellige puder, den “blå” med density 65, den “grønne” med density 85 og slutteligt den “gule” med density 120. Med undertegnedes knap 70 kg., blev det den blå pude som “mine” bibshorts blev leveret med, jo tungere rytter, jo kraftigere materiale er puden udført i.

Design og funktionalitet

EKOI ProGel Bibshorts er udført i en kombination af polyester (80%) og Lycra Sport Xtra (20%), de fås kun i sort – men et to-delt design gør dog alligevel at de skiller sig en smule ud fra mængden Siderne er udført den traditionelle “skinnende” lycra, mens de ved indersiden af lårene, i skridtet og på bagdelen er udført i en mere hårdfør lycra, da det er her sliddet vil være størst. Ved benene er laserskårene afslutninger og en bred elastik-kant med silikone indvendigt, så de slutter helt tæt omkring benene. Selerne er udført i mesh, så de er super luftige, samtidig med at de kan strækkes ganske meget. Foran, omkring navlet, er der indsat et meshpanel – udelukkende for at gøre det nemmere at lade vandet med bukserne på – fin detalje! På ryggen er EKOI’s logo og teksten “professional cycling” og her er blevet plads til en lille lomme – hvilket er første gang jeg har set det i et par bibshorts!

ekoi-progel-bibshorts-elastic

Puden, i dette tilfælde EKOI’s ProGel Density 65, er som de fleste andre puder inddelt i 3 områder, hvor der er mest polstring bagtil ved siddeknoglerne, mindst ved mellemkødet og lidt kraftigere igen omkring skridtet. Puden er ventileret og har en let polstring omkring de 3 hovedområder, for ekstra god komfort. Det der adskiller denne pude fra rigtig mange andre, er at den er udstyret med memory gel, hvilket i praksis betyder at puden former sig efter rytteren og holder formen – hvilket igen øger komforten, særligt på de længere ture. På den måde sikres støtte hvor det er nødvendigt – hvilket er med til at øge blodgennemstrømningen, i sidste ende skulle dette alt dette gerne resultere i en højere komfort!

ekoi-progel-bibshorts-progel-insert

Pasform

EKOI’s størrelser stemmer ofte meget godt overens med ens normale tøjstørrelse, hvilket i mit tilfælde betød en størrelse M – det vidste sig også at være lige i skabet! Materialet som EKOI ProGel Bibshorts er udført i, føles ret lækkert og man fornemmer ret hurtigt at der er tale om et par bibshorts udover sædvanlig standard, her er kælet lidt ekstra for detaljerne.

Materialet er enorm strækbart, hvilket giver en god komfort – pasformen er naturligvis tæt og takket være det strækbare materiale, smyger de sig omkring rytteren. Afslutningen med den laserskårne kant ved benene gør at der ikke sidder en elastik og strammer, men istedet går de nærmest i et med rytteren – en fed detalje! Mesh-seler og ryg sikrer god ventilation på de varme dage og den lille lomme bagpå er også en fin detalje, selvom jeg nok sjældent selv ville få den brugt. Mesh-panelet foran ved navlen gør det nemmere for mændene at få ladet vandet, en ikke uvæsenlig detalje, særligt forbi denne model er rettet mod dem der kører lidt længere ture.

Der er absolut intet at udsætte på pasformen og/eller detaljer på EKOI ProGel Bibshorts – og det samme gælder puden, den giver en perfekt støtte og bedst af alt former den sig efter rytteren og holder formen, igennem hele turen. Det lyder måske basalt, men gør alverden for komforten på de længere ture.

ekoi-progel-bibshorts-back

Materiale

  • 80% polyester
  • 20% Lycra Sport Xtra
  • Kan maskinvaskes ved 30 grader, må ikke tørretumbles.
  • Testet størrelse: M, perfekt til mine 175 cm., og 70 kg.

Konklusion

Med et prisskilt på ca. 1100,- har EKOI ProGel Bibshorts også placeret sig i den lidt dyrere ende af skalaen, men dog med rette – for her får du virkelig noget ekstra for pengene og betaler ikke blot for at de er udstyret med et kendt logo. Du får en virkelig god pasform, en fremragende pude med memory-gel der former sig efter rytteren – og holder former, samt design og materialer der er af høj klasse.

Savner du komfort på de længere ture, hvad enten det er løb eller træning – så bør du overveje EKOI ProGel Bibshorts!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1115,- (149,90 EUR)

  • Køb EKOI ProGel Bibshorts hos EKOI.fr
Funktionalitet 9
Pasform 10
Design 8
Pris 8
8.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Shimano Wind vinterjakke
Shimano er i cykelkredse nok bedst kendt for jeres komponenter, altså geargrupper...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.